Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ



* Μόλις δύο φορές έχουν αναδειχτεί ισόπαλοι ο Λεβαδειακός και ο Εθνικός στα 11 τελευταία μεταξύ τους ματς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Η ήττα της Δόξας από τον ΟΦΗ δίνει τη δυνατότητα στους «πράσινους» να ξεφύγουν 10 πόντους από την 7η θέση. Ειδικά, μετά την εμφάνιση στην Κομοτηνή οι Βοιωτοί έχουν έναν επιπλέον λόγο να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
Το αήττητο σερί των 10 αγωνιστικών διακόπηκε από τον Πανθρακικό, με τον Λεβαδειακό να απογοητεύει με την απόδοσή του. Ελπίδες για την απευθείας άνοδο δεν υπάρχουν, όμως οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Βούζα εύκολα ή δύσκολα στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν. Για τον λόγο αυτό θέλουν να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.
Μετά το παιχνίδι της Κομοτηνής ο Βούζας εξέφρασε παράπονα για την απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Το νέο πρόσωπο στο οποίο υπολογίζεται είναι ο στόπερ Ψωμάς που κέρδισε την προσφυγή σε βάρος του ΟΦΗ. Μετά από αρκετό καιρό δεν υπάρχουν προβλήματα, αφού και ο μέσος Τάσιτς (19 συμ.) εξέτισε την ποινή του.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Κυριακίδης – Μουλόπουλος, Κόλτζος, Τριποτσέρης, Λισγάρας – Μπεγκόνια, Τάσιτς, Ναπολεόνι – Μπάρκογλου, Πόποβιτς, Ντιμπαλά.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Οι τρεις διαδοχικές νίκες που πανηγύρισαν οι Πειραιώτες στις αρχές του Φεβρουαρίου δεν έδιωξαν τα προβλήματα. Οι «κυανόλευκοι» με την εντός έδρας ήττα από τα Τρίκαλα έκλεισαν τρεις αγωνιστικές χώρις τρίποντο, έμειναν για λίγες ημέρες χωρίς προπονητή και προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις…
Η θεσσαλική ομάδα ήταν καλύτερη στο Ελληνικό και επικράτησε δίκαια. Μετά το τέλος του αγώνα, όμως ο τεχνικός Σάββας Παντελίδης παραιτήθηκε και οι ποδοσφαιριστές απείχαν από τις προπονήσεις έως την Τετάρτη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οικονομικές οφειλές. Ο τεχνικός των Νέων Θαλής Τσιριμώκος ανέλαβε το τιμόνι, ο πρόεδρος Νίκος Πηρούνιας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει άμεσα τα οφειλόμενα και ο Εθνικός ταξίδεψε με την ψυχολογία στο ναδίρ στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.
Στο ντεμπούτο του ο Τσιριμώκος δεν υπολογίζει στους αμυντικούς Κοκκίνη (17 συμ.), Σύρο (21/2), τους μέσους Σιλιγαρδάκη (22 συμ.), Φαρινόλα (19/1) και τους επιθετικούς Ολοντό (2 συμ.), Φοφανά (4/2).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Σωτηρίου – Γκράιμς, Παγώνης, Παστός, Τσεμπερίδης – Ψιάνος, Κορακάκης, Βασιλόγιαννης, Καρλόπουλος, Ουατάρα – Ριμκεβίτσιους.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πειραιώτες έχουν κάνει αρκετές «ζημιές» μακριά από το γήπεδό τους, αλλά αυτή τη φορά η αποστολή τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, προέρχονται από αποχή και θα στερηθούν τις υπηρεσίες τεσσάρων βασικών. Εύκολα ή δύσκολα οι Βοιωτοί θα επικρατήσουν και θα επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα στην Κομοτηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου