Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΟΦΗ- Παναιτωλικός 1-0 (+Video)



Με ένα γκολ του Μπουλούτ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Football League και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της απευθείας ανόδου στην Superleague (Videos).

Ένα γκολ του Ερόλ Μπουλούτ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να δώσει στον ΟΦΗ τη νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Football League.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με το "τρίποντο" που πήρε μπροστά σε 7.000 φίλους της που δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της απευθείας ανόδου στην Superleague, καθώς μείωσε την διαφορά από την ομάδα του Αγρινίου στους πέντε βαθμούς.
Από την άλλη ο Παναιτωλικός ο οποίος παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια.
 
Το ματς

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση προσπαθώντας να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε καλά "διαβασμένος" κλείνοντας όλους τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Τζενάμο.

Στο 7ο λεπτό, ο Παναιτωλικός απείλησε τον ΟΦΗ, όταν ο Μπουμάλ απέφυγε τον Μπούρμπο, έκανε το σουτ, αλλά ο Γεωργίου έδιωξε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (11'), ένα μακρινό σουτ από τον Αγρίτη, δεν ανησύχησε τον Τζενάμο, ενώ στο 14', ο Καμπάνταης μπήκε στην περιοχή, από πλάγια αριστερά έκανε το σουτ και την τελευταία στιγμή ο Αναστασιάδης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και στο 20', από το απευθείας φάουλ του Βερόν, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τζενάμο και στο επόμενο λεπτό (21'), μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Κάλαιτζιτς, ο Παπουλής έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το πλασαριστό σουτ με την μπάλα να φέυγει άουτ.

Στο 34', μετά από σέντρα του Αγρίτη από δεξιά, ο Τάντιτς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Τζενάμο μπλόκαρε εύκολα την μπάλα, ενώ στο 38' ο Αγρίτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, με τον Εντζεγκουέλε να διωχνει την τελεθυταία στιγμή. 

Η υπεροχή του ΟΦΗ απέδωσε καρπούς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στην μοναδική φορά που αδράνεισε η άμυνα της ομάδας του Αγρινίου. Στο 45', ο Αγρίτης έκανε την σέντρα ο Καμπάνταης έπιασε το σουτ με τον Τζενάμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Αγρίτης και ο Ερόλ Μπουλούτ που είχε μπει στο γήπεδο δέκα λεπτά νωρίτερα, με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζενάμο για να κάνει το 1-0 για τους Κρητικούς μέσα σε αποθέωση.

Ανέβηκε και ο Παναιτωλικός

Και το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό, καθώς ο ΟΦΗ μπήκε πάλι δυνατά, ενώ ο Παναιτωλικός από την πλευρά του ανέβασε την απόδοσή του με στόχο να φτάσει σε ένα γκολ.

Στο 50', ο Μπαικαρά βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βεζυρίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε την μπάλα, ενώ στο 58' μετά από εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη, ο Γκούρμα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ΟΦΗ απείλησε στην συνέχεια δύο φορές, αρχικά στο 60', όταν από ένα μακρινό δυνατό σουτ του Βερόν η μπάλα έφυγε άουτ και στο 74', όταν ο Καμπάνταης έκανε την κεφαλιά με τον Τζενάμο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 75', όταν αρχικά ο Ρότσα έκανε το σουτ από μακριά ο Βεζυρίδης απέκρουσε, ο Καούνος έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 85', ο Παναιτωλικός είχε νέα καλή ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη, ο Γκούρμα έκανε την κεφαλιά με τον Βεζυρίδη να διώχνει σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αγρίτης βγήκε τετ α τετ με τον Τζενάμο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σέγκου, βρηκε τους παίκτες του ΟΦΗ και τους 7.000 φίλους της ομάδας να πανηγυρίζουν την πολύ μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής.

Το φιλμ του αγώνα:

7':
Σουτ του Μπουμάλ, η μπάλα κοντράρει στον Γεωργίου και απομακρύνεται. Δείτε τη φάση εδώ.
14': Σουτ του Καμπάνταη, ο Αναστασιάδης παρεμβαίνει σωτήρια και διώχνει σε κόρνερ. Δείτε τη φάση εδώ.
16': Ο Τζενάμο διώχνει με γροθιές μπροστά από τον Καμπάνταη.
21': Φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ του Παπουλή, η μπάλα περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο. Δείτε τη φάση εδώ.
34': Σέντρα του Μπούρμπου από τα δεξιά, ο Τάντιτς πλασάρει αδύναμα και δίνει την ευκαιρία στον Τζενάμο να μπλοκάρει εύκολα. Δείτε τη φάση εδώ.
38': Σουτ του Αγρίτη, ο Ετζενγκέλε παρεμβαίνει σωτήρια, πριν τα πράγματα αρχίσουν να δυσκολεύουν για τον Τζενάμο.
42': Μακρινό σουτ του Θεοδωρίδη, δεν ανησυχεί τον Βεζυρίδη.
44': Μετά από γύρισμα του Αγρίτη, ο Καμπάνταης πιάνει το σουτ και ο Τζενάμο, διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Δείτε τη φάση εδώ.
45' ΓΚΟΛ! Κόρνερ του Βερόν από τα αριστερά, ο Μπουλούτ με κοντινή προβολή, ανοίγει το σκορ. Δείτε τη φάση εδώ.
50': Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Μπαϊκαρά να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί το λάθος του Μπερτίν και την ασταθή απόκρουση του Βεζυρίδη. Δείτε τη φάση εδώ.
56': Η μπάλα χτυπάει στον ώμο του Βούκοβιτς μετά από γύρισμα του Καμπάνταη με τον Σέγκο ορθά να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δείτε τη φάση εδώ.
60': Ο Βερόν επιχειρεί το σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
74': Κεφαλιά ψαράκι του Καμπάνταη από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Τζενάμο να αποκρούει σωτήρια. Δείτε τη φάση εδώ.
75': Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό αρχικά με τον Ρότσα να κάνει το σουτ και τον Βεζυρίδη να αποκρούει, τον Καούνο να πέρνει το ριμπάουντ αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Δείτε τη φάση εδώ.
86': Γυριστή κεφαλιά του Γκούρμα μετά από εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη, ο Βεζυρίδης διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Δείτε τη φάση εδώ.
92': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Αγρίτη μόνο απέναντι στον Τζενάμο να πλασάρει άουτ. Δείτε τη φάση εδώ.

Video με τις φάσεις και το γκολ του αγώνα


Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σέγκος (Εύβοιας)/ Κουντουρέλης (Αθηνών), Ρούμπης (Εύβοιας)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Μπερτίν, Παπουλής, Βερόν (88' Ρόβας), Κάλαϊτζιτς (72' Κατσικογιάννης), Τάντιτς (34' Μπουλούτ), Αγρίτης, Καμπάνταης.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Βούκοβιτς, Αναστασιάδης, Ετζενγκουέλε, Ρότσα, Μπουμάλ (53' Κούσας), Μουμίν (46' Καούνος) Μπαϊκαρά (66' Παππάς), Θεοδωρίδης, Γκούρμα.

Κίτρινες κάρτες: Τάντιτς (22', ΟΦΗ), Βεζυρίδης (84', ΟΦΗ), Καμπάνταης (86', ΟΦΗ)- Κούσας (54', Παναιτωλικός), Ρότσα (93', Παναιτωλικός)

Σκόρερ: Μπουλούτ (45', ΟΦΗ)

Συνένυευξη τύπου:

Μπαμπης Τεννες .Πήραμε τον έλεγχο του κέντρου και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε φάσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το γεγονός είναι ότι έστω και με αυτό το γκολ, ο ΟΦΗ κέρδισε όμως εμάς δεν χαλάει ούτε η ψυχολογια και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε την άνοδο που είναι όνειρο για την ομάδα του Αγρινίου.”Ο ΟΦΗ έβαλε γκολ και κέρδισε. Εγώ νομίζω ότι η ομάδα μας είχε τον απόλυτο έλεγχο, ειδικά στο κέντρο”.“Δεν αισθανθήκαμε καμία τρομερή πιεση, ούτε πιστέψαμε ότι θα χάσουμε το παιχνίδι”Θεωρώ ότι κάποια σουτ που κάναμε εμείς με καλές προϋποθέσεις, ειναι ευκαιρίες για να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσια”.”Ο Παναιτωλικός παρότι έπαιζε σε μια πολύ καυτή έδρα, έδειχνε ότι πατάει σε πολύ καλά”.
“Ο διαιτητής δείχνει κάρτα στον Ρότσα και το έκανε αυτό γιατί ο Ρότσα δεν τον συνεχάρη. Θεωρώ ότι αν μη τι άλλο αυτή η κίνηση δείχνει κόμπλεξ. Δεν πήγα πάνω του, ούτε για το αποτέλεσμα και θεωρώ ότι είναι τραβηγμένη η κάρτα. Θεωρώ ότι είναι κομπλεξική”.”Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα. Πιστεύω στην ομάδα μου και θα τα καταφέρουμε”.“Τώρα προς το τέλος είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσεις τις ομάδες. Όπως τον περιμένεις, έτσι παρουσιάζεται”

Νίκος Αναστόπουλος.«Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια και την δουλειά. Όσες πιθανότητες έχουμε, θα τις διεκδικήσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει. Ένα παιχνίδι που έπρεπε να έχει λήξει 3-0, έληξε 1-0. Ο αντίπαλος δεν είχε ευκαιρίες παρά μόνο μια μετά από ένα ανθρώπινο λάθος του Μπερτίν. Δεν χρειάζεται πανηγύρια, ούτε να χοροπηδάμε. Χρειάζεται δουλειά και συνεχής προσπάθεια. Μπράβο στα παιδιά που έδειξαν από την αρχή ότι είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Θέλαμε και εμείς τύχη. Ο αντίπαλος είχε τύχη για 5 συνεχόμενα παιχνίδια.
Η διαφορά έπρεπε να έχει μειωθεί προ πολλού. Τι να κάνουμε; Να τα βάλουμε με τον Θεό; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Μέχρι το 90 και το 92 χάναμε ευκαιρίες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Από την στιγμή που είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ξέραμε ότι θα βάλουμε γκολ στο παιχνίδι».
«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που ήταν μαζί με τους παίκτες οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Είναι κρίμα για αυτόν τον κόσμο να μην βρίσκεται εκεί που αξίζει. Εμείς που βρισκόμαστε στην οικογένεια του ΟΦΗ θα κάνουμε ότι μπορούμε για να την φέρουμε εκεί που πρέπει».
«Εδώ μαζευόμαστε για να λέμε την άποψη μας. Έπρεπε να κερδίσουμε με περισσότερα γκολ Θέμα τακτικής ήταν η αλλαγή του Τάντιτς. Ο οποιοσδήποτε είναι επαγγελματίας και κάνει την δουλειά του. Για εμένα είναι το κλειδί του αγώνα. Υστερούσαμε σε ύψος. Θέλαμε έναν παίκτη που θα βοηθήσει με την εμπειρία του και το ύψος».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Κυριακή (27/3)

Αναγέννηση Καρδίτσας- Καλλιθέα (16.00)
Εθνικός Αστέρας- Πανθρακικός (16.00)
Δόξα Δράμας- Εθνικός (16.00, CONN-X)
Θρασύβουλος- Ηλιούπολη (16.00)
Πιερικός- Τρίκαλα (16.00)
Λεβαδειακός- Αγροτικός Αστέρας (16.00)

Δευτέρα (28/3)

Βέροια- Ιωνικός (18.00, ΕΤ3)
ΠΑΣ Γιάννινα- Διαγόρας (19.00, CONN-X)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 28 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    62
2. Παναιτωλικός    61*
__________________________
3. ΟΦΗ    56*
4. Λεβαδειακός    48
5. Τρίκαλα    47
6. Διαγόρας    46
__________________________
7. Δόξα Δράμας    38
8. Βέροια    34
9. Πανθρακικός    33
10. Ηλιούπολη    31
11. Εθνικός    31
12. Πιερικός    30
__________________________
13. Αγροτικός Αστέρας    30
14. Θρασύβουλος    30
15. Ιωνικός    30
16. Εθνικός Αστέρας    28
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    21
18. Καλλιθέα    17

* ΟΦΗ και Παναιτωλικός έχουν ένα ματς περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου