Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


* Κεκλεισμένων των θυρών.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Την τελευταία φορά που οι Νικαιώτες βρέθηκαν πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ ήταν στις 12 Δεκεμβρίου. Τότε, είχαν συμπληρώσει πέντε αγωνιστικές αήττητοι. Τώρα έχουν κλείσει ήδη καρέ και γνωρίζουν πως αν κάνουν την έκπληξη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε θα βγουν και πάλι εκτός τροχιάς των μπαράζ. Βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, διατηρούν απαραβίαστη την εστία τους για 390 λεπτά, όμως θα παίξουν και πάλι χωρίς τη βοήθεια των οπαδών τους.
Οι ποδοσφαιριστές του Μίκι Τσίρκοβιτς κάτω από αντίξοες συνθήκες παραμένουν ζωντανοί στη μάχη της άνετης σωτηρίας και στην Κατερίνη απέσπασαν έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχτεί χρυσός. Δείχνουν πάθος σε όλα τα ματς και παρότι στερούνται εμπειρίας παλεύουν με αξιώσεις. Μεγάλος τους σύμμαχος η παράδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 14 αναμετρήσεις με τους Γιαννιώτες έχουν επικρατήσει 8 φορές έχουν παραχωρήσει 6 ισοπαλίες!
Ο Τσίρκοβιτς έχει καταφέρει να βελτιώσει αισθητά την αμυντική λειτουργία του Ιωνικού και απέναντι στον ΠΑΣ θα έχει επιπλέον λύσεις. Εξάλλου, οι αμυντικοί Βλάχος (23/3) και Δελήμπασης (22 συμ.) επιστρέφουν από τιμωρία.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Παλιγγίνης – Ανυφαντάκης, Λαμπρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος – Δελήμπασης, Χατζής, Αλβες, Πολίτης, Πασσάς – Τομάς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Συγκάτοικο στην κορυφή απέκτησαν οι «κυανόλευκοι» μετά τη νίκη του Παναιτωλικού σε βάρος της Αναγέννησης. Ετσι, είναι υποχρεωμένοι να σπάσουν την αρνητική παράδοση που έχουν στη Νίκαια και να ξεφύγουν εκ νέου τρεις πόντους από τη 2η θέση και 11 από την 3η.
Στα τελευταία παιχνίδια η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΣ δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του. Ωστόσο, το αήττητο σερί του έχει φτάσει αισίως στα 13 παιχνίδια. Απέναντι στην Καλλιθέα εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και παρά το 3-1, λαχτάρησε από τους ουραγούς. Ετσι, έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει το τρίποντο στη Νίκαια.
Ο επιθετικός Φουρτάδο θα επιστρέψει για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ιωνικού, ενώ ο στόπερ Κώτσιος (22/3) εξέτισε την ποινή του. Απών λόγω τιμωρίας θα είναι ο μέσος Κεϊτά (22 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Κηπουρός – Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος – Πατσατζόγλου, Ανδράλας, Σιαλμάς – Τζάνης, Κυριάκος, Μπακαγιόκο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έχουμε κάθε λόγο να στηρίξουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι πρωτοπόροι τελευταία δεν δείχνουν να πατούν γερά στα πόδια τους και έχουν την ευκαιρία στη Νίκαια να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και να ξεφύγουν από τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι είναι ενθουσιώδεις, αλλά θα στερηθούν τη βοήθεια του κόσμου τους και πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν ποτέ από τους Ηπειρώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου