Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τα φαινόμενα βίας και το οικονομικό συζητήθηκαν στην συνάντηση Καλογιάννη - αρχηγών


Για όλα τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Football League, συζήτησαν την Τρίτη (01/03) οι αρχηγοί των ομάδων με τον πρόεδρο της λίγκας, Σπύρο Καλογιάννη. Μόλις 9 από τις 18 ομάδες έκαναν τον κόπο να στείλουν εκπρόσωπο στην συνάντηση.

Βία και... φτώχεια

Τα δύο αντικείμενα που συζητήθηκαν ήταν η βία στα γήπεδα και τα οικονομικά προβλήματα. Οσον αφορά το θέμα της βίας, ο Καλογιάννης συμβούλεψε τους ποδοσφαιριστές να προστατεύσουν όσο μπορούν τη δουλειά τους, να μη δημιουργούν φασαρίες μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των αγώνων και να μη δίνουν δικαιώματα σε όσους περιμένουν στη γωνία για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ο Καλογιάννης τους υπενθύμισε την προειδοποίηση του ΟΠΑΠ, τα στελέχη του οποίου έχουν πει ότι θα κόψουν κάθε είδους χορηγία προς το πρωτάθλημα, σε περίπτωση που υπάρξουν θέματα βίας ή τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές, από την άλλη, αντέκρουσαν τα λεγόμενα του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, επιρρίπτοντας ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους παράγοντες. «Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Για 90 λεπτά είμαστε αντίπαλοι και μετά είμαστε φίλοι. Μας βλέπετε εδώ και κρίνετε τη σχέση μας», είπαν αρχικά κάποιοι παίκτες και στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι παλαιότεροι, όπως ο Θοδωρής Γκίτκος και ο Παναγιώτης Μπαρτζώκας: «Σύντομα θα αποχωρήσουμε από την ενεργό δράση. Θέλουμε να αφήσουμε κάτι πίσω μας για τους νεότερους».

Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές πρότειναν στο προεδρείο της λίγκας να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα εάν οι ομάδες δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τις μισθοδοσίες των ποδοσφαιριστών. Πρότειναν, μάλιστα, αυτές να εξασφαλίζονται από τα πάγια έσοδα της ΠΑΕ, δηλαδή τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις. Ο Καλογιάννης ενημέρωσε τους παίκτες ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια φόρμουλα, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες δεν θα παίρνουν άδεια αδειοδότησης εφόσον δεν παρουσιάσουν εγγυημένα έσοδα, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου