Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Δεν βλεπότανε ο ΠΑΣ… Τρίκαλα – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (+Video)


Το γκολ του Μίνγκα ήταν αρκετό για τα Τρίκαλα, ώστε να πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ντέρμπι της αγωνιστικής και να πλησιάσουν στην τέταρτη θέση. Δεύτερη ήττα για τον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα.

Την ανοδική του πορεία συνέχισε η ομάδα των Τρικάλων. Ο ΑΟΤ με γκολ του Μίνγκα πήρε τη νίκη με 1-0 επί του πρωτοπόρου ΠΑΣ Γιάννινα στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Football League και πλησίασε ακόμη περισσότερο στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΑΟΤ μπροστά σε 7.000 φιλάθλους, με το όγδοο συνεχόμενο εντός έδρας "τρίποντο" που πήρε έφτασε στους 50 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Λεβαδειακό. Από την άλλη ο ΠΑΣ που γνώρισε μόλις την δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα, παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 65 βαθμούς.

Τα Τρίκαλα που ήταν καλύτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σημείωσαν το μοναδικό γκολ στο 20ο λεπτό, όταν ο Κώτσιος έκανε λάθος, ο Μίνγκας έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κηπουρού για να διαμορφώσει το τελικό 1-0.

Αναλυτικότερα:

Τρίκαλα - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Το χειρότερό του παιχνίδι από την αρχή της σεζόν πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα που γνώρισε δίκαια την ήττα από τα Τρίκαλα με 1-0. Αυτή ήταν μόλις η 2η ήττα στο πρωτάθλημα μετά από σχεδόν 4 μήνες, αφού τελευταία φορά που οι «κυανόλευκοι» έφυγαν από το γήπεδο χωρίς έστω το βαθμό της ισοπαλίας ήταν στις 11 Δεκεμβρίου, πριν από ένα ακριβώς γύρο, στη Λιβαδειά.

Ο ΠΑΣ εξ' αρχής έδειξε να έχει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία με τα λάθη να είναι διαδοχικά, ενώ η κίνηση με ή χωρίς μπάλα ήταν ελάχιστη σε όλες τις γραμμές, με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να κυριαρχήσουν στο α' μέρος και να εκμεταλλευτούν την εδαφική τους υπεροχή μ' ένα γκολ του Μίνγκα, στο οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο Κώτσιος, μιας και η μπάλα έκανε «τσαφ» μπροστά του και πέρασε κάτω από τα πόδια του. Στη φάση αυτή δυστυχώς δεν λειτούργησε ούτε η αλληλλοκάλυψη, με αποτέλεσμα ο παίκτης των γηπεδούχων να φύγει στην πλάτη της άμυνας και να πλασάρει εύστοχα τον Κηπουρό, ανοίγοντας το σκορ στο 20ο λεπτό.

Τα Τρίκαλα διατήρησαν τον καλό τους ρυθμό σε όλο το πρώτο μέρος και δεν άφησαν τους Γιαννιώτες να τους απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΣ δεν είχε «καθαρή» ευκαιρία στο παιχνίδι για να δικαιολογείται κάπως να τα βάζει με την τύχη του γι' αυτό το άσχημο αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο κ. Ντεμόλ δεν φάνηκε να έχει έτοιμες απαντήσεις για τον κ. Βαζάκα και συνέχισε με το ίδιο περίπου σχήμα που ανέκτησε κάπως την εδαφική υπεροχή, αλλά στα 20-30 μέτρα μακριά από την περιοχή του Πουρή σταματούσαν όλα και ενδεχομένως ο νεαρός τερματοφύλακας να πέρασε το πιο εύκολο απόγευμα της καριέρας του.

Η πρώτη αντίδραση από τον πάγκο στη δυστοκία της ομάδας να δημιουργήσει έστω υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 67ο λεπτό. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Ντεμόλ έβαλε στην εντεκάδα τον Φουρτάδο θέλοντας να τοποθετήσει έναν ψηλότερο παίκτη στην περιοχή, ώστε να διεκδικήσει κάποιες κεφαλιές στα γεμίσματα που γίνονταν από την άμυνα, αλλά εις μάτην, αφού με γιόμες δεν μπορείς να διασπάσεις εύκολα μια πολυπρόσωπη και καλοστημένη άμυνα. Έτσι ο ΠΑΣ σπατάλησε και το β' ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία και φυσικά προβλημάτισε γι' αυτήν την εικόνα που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν οφειλόταν σε έλλειψη κινήτρου, αν υπάρχει κάποιο άγχος, αν λείπει τόσο πολύ ο Μπακαγιόκο ή αν οι παίκτες έχουν ήδη το μυαλό τους στις ανανεώσεις των συμβολαίων τους. Πάντως εμφανίσεις σαν κι αυτή απέναντι στα Τρίκαλα δεν πρέπει να επαναληφθούν και θα πρέπει στην ομάδα να σκεφτούν τι φταίει.       

Ο ΠΑΣ Γιάννινα οφείλει να συμμαζέψει τα κομμάτια του μετά απ' αυτήν την ήττα και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα δύο προσεχή εντός έδρας παιχνίδια με τον Λεβαδειακό την άλλη Δευτέρα και με τον Θρασύβουλο τη μεθεπόμενη Κυριακή. Τα δύο αυτά ματς και οι 6 βαθμοί που μπορεί να διεκδικήσει ο ΠΑΣ, είναι ικανοί να τελειώσουν εκεί την ιστορία της ανόδου και ενδεχομένως και της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αν ο Παναιτωλικός γκελάρει και στην Κομοτηνή.

Ο Αγώνας:

Μετά τα στραβοπατήματα των Παναιτωλικού και ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε λόγο για να... αγχωθεί, με αποτέλεσμα να υποστεί σχετικά εύκολα τη δεύτερή του ήττα στο πρωτάθλημα.
Τα Τρίκαλα είχαν σαφή υπεροχή στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, διάστημα που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ και να δημιουργήσουν μία ακόμα κλασική ευκαιρία.
Ό,τι δεν κατάφερε ο Μπαλού στο 5ο λεπτό, το κατάφερε ο Χρήστος Μίνγκας στο 20ό, έπειτα από το τραγικό -για την εμπειρία του- λάθος του Ηλία Κώτσιου. Ο βραχύσωμος μέσος εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία του πολύπειρου αμυντικού και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.
Στη συνέχεια της αναμέτρησης, οι παίκτες του ΠΑΣ ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να πάρουν επιθετικές πρωτοβουλίες. Η μόνη φορά που ανησύχησαν τον Πουρή ήταν στο 26ο λεπτό με την κεφαλιά του Κώτσιου.
Στα αξιοσημείωτα του ημιχρόνου και οι δύο υποχρεωτικές αλλαγές των Μπαλού (Τρίκαλα) και Ανδράλα (ΠΑΣ), οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ανάλογος με εκείνον του πρώτου μέρους. Καθυστερήσεις λόγω τραυματισμών, αμέτρητα λάθη από τις δύο πλευρές και αλλεπάλληλα σφυρίγματα του Λιαχούδη, δεν επέτρεψαν στους 5.000 περίπου θεατές να ευχαριστηθούν θέαμα.
Έτσι, τα Τρίκαλα έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην 8η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους και επανήλθαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, με δικλείδα ασφαλείας οκτώ βαθμών από την 7η Δόξα.

Το φιλμ του αγώνα:

4': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρήστου, ο Κηπουρός μπλοκάρει.
5': Ο Μπαλού βγαίνει τετ α τετ με τον Κηπουρό, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια.
20 ΓΚΟΛ! Τραγικό λάθος του Κώτσιου μετά από μακρινή μπαλιά του Χρήστου, ο Μίνγκας το εκμεταλλεύεται και με ψύχραιμο πλασέ, ανοίγει το σκορ.
26': Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Ο Κώτσιος πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
36': Επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ του Μανουσάκη, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και περνά λίγο άουτ από την εστία του Κηπουρού.
44': Κοντινό σουτ του Κοντογουλίδη, ο Κηπουρός δεν αιφνιδιάζεται.
58': Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μανουσάκη, ο Κοντογουλίδης παίρνει την κεφαλιά αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Κηπουρό.
73': Ο ντε Βινσέντι πατά εκτός φάσης τον πεσμένο Μπουκουβάλα, όμως ο διαιτητής Λιαχούδης δεν το βλέπει, δίνοντας εντολή να συνεχιστεί κανονικά το ματς. 

TΡIKAΛΑ (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος (88' Γιώτας), Χρήστου, Κοντογουλίδης (70' Πέρες), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Μπαλού (25' Ριζογιάννης), Σαρακατσάνος.
ΠΑΣ ΓIANNINA (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά (85' Τζημόπουλος), Ανδράλας (31' ντε Βινσέντι), Κυριάκος, Σιαλμάς, Σκούφαλης (67' Φουρτάδο), Τζάνης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Θανασακούδης, Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: 21' Κόρμπος, 66' Μανουσάκης / 42' Κυριάκος, 59' Πάντος, 75' Μιχαήλ
Κόκκινες:

Video με το γκολ και τις φάσεις



Συνέντευξη τύπου



ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΑΚΑΣ (προπονητής Τρικάλων): «Είμαι 18 χρόνια προπονητής και λέω τα πράγματα όπως είναι. Στον πρώτο γύρο έγιναν κάποια απίστευτα πράγματα. Ορισμένοι δημοσιογράφοι των Ιωαννίνων προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν ενώ ένας άνθρωπος που κολλάει κοντά στους προέδρους και τους αρμέγει συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα. Δεν ξέρω τι ακριβώς ήθελε να πει ο κ. Ντε Μολ. Ο Βαζάκας σαν άνθρωπος είναι αξιοπρεπής και έχει μάθει να σέβεται κόσμο, και ποδόσφαιρο»
Για το παιχνίδι σημείωσε: «Τα Τρίκαλα έδειξαν το μέγεθος της ομάδας και στο γήπεδο και σαν φιλοξενία. Είπα στον πρόεδρο και στα παιδιά ότι εμείς θα παλεύουμε τίμια μέσα στο γήπεδο. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί, δείξαμε χαρακτήρα μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα στην Κατερίνη. Κάναμε ασφυκτικό πρέσινγκ στο πρώτο μέρος, δεν τους αφήσαμε να κάνουν ούτε μία ευκαιρία και θα  μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο σκορ. Τα Τρίκαλα μπορούν και πρέπει να είναι στην Α' εθνική. Τα Γιάννινα είναι  μεγάλη ομάδα και τους δίνω συγχαρητήρια για την άνοδο. Εμείς ευχαριστήσαμε τον κόσμο μας σήμερα, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε».
Ο Γιώργος Βαζάκας σημείωσε πως αν είχε έρθει από την αρχή στα Τρίκαλα η ομάδα θα ήταν πρώτη: «Αν ήμουν από την αρχή τα Τρίκαλα θα ήταν εκεί που είναι τώρα τα Γιάννινα. Αυτό δείχνει η πορεία. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τη Βέροια, για να περάσουμε τον Λεβαδειακό και να έχουμε πλεονέκτημα εν όψει πλέι οφ».
Τέλος για τους τραυματισμούς σημείωσε: «Ο Μπαλού έπαθε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Θα μείνει 4-5 βδομάδες έξω. Για τον Κοντογουλίδη θα δούμε, Περιμένουμε να μάθουμε».


ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕΜΟΛ (Προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό τιμ για τη νίκη που ήταν πολύ επιδέξια. Προετοιμάσαμε το παιχνίδια πολύ καλά. Μετά το παιχνίδι στα Γιάννινα, καθ' όλη τη διάρκεια των δεκαέξι παιχνιδιών που μεσολάβησαν, τα Τρίκαλα μάζεψαν 16 πόντους έναν περισσότερο από μας. Είδαμε τον λόγο που συγκέντρωσε τόσους πολλούς πόντους, είναι μία καλή ομάδα. Όταν είδα τον Χρήστου και τον Μανουσάκη και μίλησαν είδα ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό, όπως βεβαίως και η απόδοση αργότερα. Το να χάσεις δύο παιχνίδια με 1-0 μετά από 29 παιχνίδια δεν είναι ντροπή. Βέβαια όπως ήρθαν τα αποτελέσματα χθες, ελπίζαμε ότι θα πάρουμε έναν πόντο σήμερα, αλλά η ομάδα των Τρικάλων ήταν καλύτερη από μας. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Θρασύβουλο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Για να το κάνουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι απ' ότι ήμασταν σήμερα».
Για το τι δεν πήγε καλά με την ομάδα του τόνισε: «Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι τα Τρίκαλα είναι πολύ καλύτερα σήμερα. Τα υπόλοιπα επιμέρους προβλήματα θα τα μιλήσουμε με τους παίκτες μου στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. Δεν καταφέραμε να κάνουμε ευκαιρίες γιατί τα Τρίκαλα έπαιξαν πολύ δυνατά και μυαλωμένα σήμερα».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Χαράλαμπος Μπριλάκης (ποδοσφαιριστής Τρικάλων): «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη νίκη. Δείξαμε αγωνιστική ταυτότητα. Θέλαμε το παιχνίδια περισσότερο από τον ΠΑΣ. Σημασία έχει να παίξουμε το ίδιο καλά και στα επόμενα 5 ματς για να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στα πλέι οφ. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν για μία ακόμη φορά δίπλα μας. Αφιερώνουμε τη νίκη και στον Βαγγέλη τον Κοντογουλίδη και στον Μπαλού που τραυματίστηκαν».


Πάρης Ανδράλας: Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων., Μας νίκησε κατά κράτος και νίκησε δίκαια. Ήταν το χειρότερο μας παιχνίδι μέχρι σήμερα. Ήμασταν κακοί, χωρίς πάθος, τα Τρίκαλα το ήθελαν περισσότερο και πήραν τους τρεις βαθμούς. Από την πέμπτη αγωνιστική και μετά είμαστε πρώτοι και θέλουμε τον Μάιο να είμαστε πρώτοι. Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι μηδενιστής. Σήμερα τα Τρίκαλα ήταν καλύτερα, αλλά είπαμε, έχουμε την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και θα είμαστε πρώτοι στο τέλος».

Τα τελικά αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός-Καλλιθέα 0-0
Πανθρακικός-ΟΦΗ 1-0
Ιωνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
Διαγόρας-Βέροια 1-0
Αγροτικός Αστέρας-Θρασύβουλος 0-0
Πιερικός-Λεβαδειακός 2-2
Ηλιούπολη- Δόξα Δράμας 0-2
Τρίκαλα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Εθνικός-Εθνικός Αστέρας 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 29 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    65
2. Παναιτωλικός    62
__________________________
3. ΟΦΗ    56
4. Λεβαδειακός    52
5. Τρίκαλα    50
6. Διαγόρας    49
__________________________
7. Δόξα Δράμας    44
8. Πανθρακικός    37
9. Βέροια    37
10. Πιερικός    34
11. Ιωνικός    33
12. Θρασύβουλος    32
__________________________
13. Ηλιούπολη    32
14. Εθνικός Αστέρας    32
15. Εθνικός    31
16. Αγροτικός Αστέρας    31
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    24
18. Καλλιθέα    18

Επόμενη αγωνιστική (30η)

Σάββατο (9/4)

Πανθρακικός-Παναιτωλικός

Κυριακή (10/4)

Καλλιθέα-Ιωνικός
ΟΦΗ-Εθνικός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας
Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη
Βέροια-Τρίκαλα
Δόξα Δράμας-Αγροτικός Αστέρας

Δευτέρα (11/4)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Θρασύβουλος-Πιερικός

1 σχόλιο: