Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


* Από τις 5 Απριλίου 1992 έχει να επικρατήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα Τρίκαλα. Εκτοτε έχει απολογισμό 0-2-2.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση βρίσκονται οι Θεσσαλοί. Ο ΑΟΤ υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα και εάν επιστρέψει στις επιτυχίες θα βρεθεί αγκαλιά με τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Οι «κυανέρυθροι», εξάλλου, μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου υποχώρησαν στην 6η θέση, ενώ βλέπουν ότι η Δόξα Δράμας τους πλησίασε στους τρεις πόντους.
Τα Τρίκαλα την περασμένη εβδομάδα γνώρισαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από δύο και πλέον μήνες, αφού μετρούσαν ένα αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών. Ο Πιερικός ήταν ανώτερος και πήρε ένα δίκαιο τρίποντο, με τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ματς. Την επόμενη μερα κιόλας άπαντες έστρεψαν την προσοχή τους στο ματς με τους Ηπειρώτες, ελπίζοντας ότι θα πάρουν ρεβάνς για την επεισοδιακή ήττα του πρώτου γύρου.
Στο γήπεδό της η θεσσαλική ομάδα έχει επικρατήσει στα επτά τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ, με απολογισμό τερμάτων 14-0. Μοναδική απουσία για τον τεχνικό Γιώργο Βαζάκα είναι ο τραυματίας μέσος Τελκίνσκι (21/1).
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πουρής – Σαρακατσάνος, Μπριλάκης, Χρήστου, Μπουκουβάλας – Κόρμπος, Σαββίδης – Μπαλού, Μανουσάκης, Μίνγκας – Κοντογουλίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσαν να πάρουν οι Γιαννιώτες παραμονές του αγώνα στα Τρίκαλα. Οι «κυανόλευκοι» είδαν με μεγάλη ικανοποίηση τον Παναιτωλικό να στραβοπατεί στην έδρα του απέναντι στην Καλλιθέα και τον ΟΦΗ να χάνει στην Κομοτηνή. Τι θα γίνει αν επικρατήσουν στη θεσσαλική πόλη; Θα αυξήσουν τη διαφορά από τη 2η θέση στους έξι πόντους και 12 από την 3η! Όπως και να έχει, ο πρωτοπόρος θέλει ακόμα επτά βαθμούς για να πανηγυρίσει την άνοδο και την κατάκτηση του τίτλου.
Η παράδοση δεν είναι ευνοϊκή στα Τρίκαλα, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος και ας μην βγάζει μάτια με την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα. Διέσυρε, βέβαια, τον αποδεκατισμένο Διαγόρα με 5-0 και έχει χτίσει ένα αήττητο σερί 15 αγωνιστικών. Τελευταία του ήττα; Στις 11 Δεκεμβρίου από τον Λεβαδειακό για τη 13η αγωνιστική. Το συγκρότημα του Στεφάν Ντεμόλ, επίσης, δεν έχει ηττηθεί στις οκτώ τελευταίες εξόδους.
Ο Βέλγος προπονητής δεν υπολογίζει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Μπακαγιόκο (25/16) λόγω τραυματισμού, ενώ δεν ξεπέρασε το πρόβλημά του και ο αριστερός μπακ Βάντερσον (27/2). Αντίθετα, τέθηκε στη διάθεσή του ο αμυντικός Μιχαήλ (13/1).
Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κηπουρός – Ντάσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Κώτσιος – Ανδράλας, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι – Τζάνης, Σκούφαλης, Σιαλμάς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα αποτελέσματα της Κυριακής ίσως είναι παγίδα για τους Ηπειρώτες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα νιώθει πλέον πιο άνετος και με επτά πόντους εξασφαλίζει τη άνοδο, ενώ τα Τρίκαλα νιώθουν ήδη να απειλείται η θέση τους στα πλέι οφ. Σίγουρα, οι γηπεδούχοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς και αν θεωρήσουμε ότι η ήττα στην Κατερίνη ήταν απλά μια κακή παρένθεση, τότε γιατί να μην κάνουν την έκπληξη; Εξάλλου, οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν σε ένα ακόμα ματς το βαρύ πυροβολικό τους, Μπακαγιόκο.

1 σχόλιο: