Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Όλα δείχνουν ότι με Θρασύβουλο ο ΠΑΣ θα κάνει τον γύρο του θριάμβου


Όλα τα αποτελέσματα για την 29η αγωνιστική ήρθαν σήμερα βολικά για τον ΠΑΣ, αφού έχασαν έδαφος ο Παναιτωλικός που έφερε ισοπαλία 0-0 στο Αγρίνιο με την Καλλιθέα και ο ΟΦΗ που έχασε 1-0 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό.

Για μια ακόμα φορά αυτές οι ομάδες που θεωρητικά καταδιώκουν τον ΠΑΣ αποδείχθηκαν ότι έχουν αδυναμίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν την αγωνιστική αξιοπιστία και την πληρότητα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Όσο για την Καλλιθέα αποδείχθηκε ο "φονέας των γιγάντων" αφού εκτός από τη σημερινή ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, είχε πάρει ισοπαλία 0-0 και στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ στην 3η αγωνιστική! Μόνο από τον ΠΑΣ έχασε και στα δύο παιχνίδια.
Με τα σημερινά δεδομένα και μη υπολογιζόμενου του αυριανού αγώνα στα Τρίκαλα, ο ΠΑΣ είναι στο +3 πάνω από τον Παναιτωλικό και στο +9 από τον ΟΦΗ. Ακόμα και να χάσει στη Θεσσαλική πόλη αυτό το σημαντικό προβάδισμα παραμένει. Αν όμως πάρει τη νίκη οι διαφορές θα γίνουν +6 από τον Παναιτωλικό και +12 και με ισοπαλία +4 και +10 αντίστοιχα. Λογικά αν πάνε έτσι τα πράγματα ο ΠΑΣ μπορεί πολύ σύντομα να «κλειδώσει» και μαθηματικά την άνοδο στη σούπερ λίγκα και ασφαλώς με τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετά την ήττα του ΟΦΗ στην Κομοτηνή, το όριο της ανόδου κατέβηκε από τους 75 πόντους στους 72. Ο ΟΦΗ κι αν υποτεθεί ότι πάρει τα υπόλοιπα παιχνίδια, που με τις απογοητευτικές εμφανίσεις του δεν νομίζουμε ότι μπορεί, αλλά και να μπορέσει δεν θα πάει παραπάνω από 71 πόντους που είναι το ανώτατο όριο. Και για αποφυγή ισοβαθμίας το όριο ανόδου είναι 72 βαθμοί. Άρα ο ΠΑΣ στα 6 παιχνίδια που έχει μπροστά του, θέλει ακόμα 7 βαθμούς για να «κλειδώσει» μαθηματικά την άνοδο με τα σημερινά δεδομένα. Που στην ουσία το όριο μπορεί να πέσει και παρακάτω γιατί ο ΟΦΗ δεν είναι ικανός να κάνει τέτοια πορεία με 5 νίκες σε 5 παιχνίδια, αφού έχει να πάει ακόμα σε Κατερίνη και Ηλιούπολη δύο ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα. Δεν αποκλείεται ο ΠΑΣ αν κερδίσει αύριο στα Τρίκαλα, να του αρκεί και η νίκη με τον Λεβαδειακό και την άλλη Δευτέρα να κάνει και τον γύρο του θριάμβου στα Γιάννινα με τους 71 πόντους. Όμως αν κερδίσει ο ΟΦΗ τον Εθνικό στο Γεντί Κουλέ την ερχόμενη αγωνιστική, τότε ο ΠΑΣ θα χρειαστεί να αναζητήσει ένα ακόμα βαθμό για να πάει στους 72 πόντους, οπότε με τον Θρασύβουλο μπορεί να κάνει σίγουρα τον γύρο του θριάμβου.

Με τα σημερινά δεδομένα και σε σχέση με το αυριανό παιχνίδι στα Τρίκαλα, οι πιθανές εκδοχές για το πότε θα κάνει ο ΠΑΣ το γύρο του θριάμβου είναι:
Α) Με νίκη στα Τρίκαλα, θέλει ακόμα 4 βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και Θρασύβουλο. Οπότε με Θρασύβουλο ο γύρος του θριάμβου την Κυριακή των Βαίων.
Β) Με ισοπαλία στα Τρίκαλα θέλει ακόμα 6 βαθμούς και αν κερδίσει Λεβαδειακό, Θρασύβουλο πάλι βγαίνει μαθηματικά και κάνει την ίδια μέρα τον γύρο του θριάμβου.
Γ) Με ήττα θέλει δύο νίκες με Λεβαδειακό, Θρασύβουλο και θα αναζητήσει και 1 βαθμό στη Δράμα για να κάνει εκεί τον γύρο του θριάμβου.
Για να μη μπλέκουμε και περισσότερο με τους αριθμούς ο ΠΑΣ στα έξι παιχνίδια που έχει μπροστά του θέλει απλά να πάρει 7 βαθμούς για να «κλειδώσει» μαθηματικά την άνοδό του.

Πάντως με τα σημερινά δεδομένα των μαθηματικών υπολογισμών, το όριο ανόδου είναι 72 πόντοι και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να πάει πάνω από τους 71. Δικαιώνονται έτσι και οι προβλέψεις που κάναμε πολύ καιρό πριν, χρησιμοποιώντας και στατιστικά στοιχεία προηγούμενων αγωνιστικών, όπως μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Οι υπόλοιποι αγώνες μέχρι το τέλος των τριών πρωτοπόρων ομάδων είναι:

ΠΑΣ (65 βαθμοί): Τρίκαλα (εκτός), Λεβαδειακός (εντός), Θρασύβουλος (εντός), Δόξα Δράμας (εκτός), Εθνικός Αστέρας (εντός), ΟΦΗ (εκτός).

Παναιτωλικός (62 βαθμοί): Πανθρακικός (εκτός), Ιωνικός (εντός), Εθνικός (εκτός), Διαγόρας (εντός), Ηλιούπολη (εκτός).

ΟΦΗ (56 βαθμοί): Εθνικός (εντός), Ηλιούπολη (εκτός), Αγροτικός Αστέρας (εντός), Πιερικός (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός).

gianninasport

1 σχόλιο: