Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Έναν επιπλέον λόγο να επιστρέψουν στις νίκες έχουν οι Αγρινιώτες στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό. Το τρίποντο που κατέκτησε ο ΟΦΗ στην Ηλιούπολη έφερε τους Κρητικούς μια ανάσα από την 2η θέση και οι «κυανοκίτρινοι» οφείλουν να ξεφύγουν εκ νέου και να μην βάλουν αμφιβολίες στην υπόθεση της απευθείας ανόδου.
Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ αγνοεί το τρίποντο εδώ και τρεις αγωνιστικές. Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ, ακολούθησε η ισοπαλία με την Καλλιθέα και ο εκτός έδρας βαθμός στην Κομοτηνή. Τα «καναρίνια» ικανοποίησαν με την απόδοσή τους μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά γνωρίζουν ότι είναι καιρός να δώσουν τη χαρά στους οπαδούς τους και να υποχρεώσουν σε ήττα τους Νικαιώτες. Εννοείται ότι για μία ακόμα φορά ο Παναιτωλικός θα έχει τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου του.
Ο επιθετικός Καούνος (19/5) είναι τραυματίας, ο μέσος Μουμίν (26 συμ.) τιμωρημένος, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ακόμα ο χαφ Τζόνσον (4 συμ.) και ο επιθετικός Γκουεϊ (5 συμ.). Αντίθετα, ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο αμυντικός Παλαιολόγος (26 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Τζενάμο – Μπελεβώνης, Βούκοβιτς, Εντζενγκουέλε, Αναστασιάδης – Ρότσα, Κούσας – Θεοδωρίδης, Μπαϊκαρά, Παππάς – Γκούρμα.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Η αγωνία στη Νίκαια για το μέλλον των «κυανόλευκων» καλά κρατεί. Ο Ιωνικός προσπαθεί με νύχια και δόντια να διατηρηθεί πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ, ενώ παράλληλα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης στην καταγγελία της Καλλιθέας για την έκδοση πλαστών δελτίων. Θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο στο Αγρίνιο, αλλά έχει αποδείξει ότι παλεύει όλα τα ματς.
Την περασμένη εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές του Μίκι Τσίρκοβιτς κατάφεραν να αποσπάσουν τον πόντο στο Ελ Πάσο απέναντι στην Καλλιθέα. Η αποστολή τους ήταν 15μελής, οι απουσίες πολλές, όμως η ισοπαλία αυτή μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι στην προσπάθεια που γίνεται για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής.
Παρά τον κίνδυνο που υπάρχει για άμεσο υποβιβασμό η διοίκηση δηλώνει βέβαιη ότι θα δικαιωθεί, ενώ ο Σέρβος προπονητής προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του ανεπηρέαστους. Το έργο του θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι στο Αγρίνιο ταξίδεψαν 14 ποδοσφαιριστές.
Εκτός αποστολής έμειναν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, όπως και ο τιμωρημένος μέσος Αλβες (25/4). Αποθεραπεύτηκε ο αμυντικός Δελήμπασης (26/1).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα θεωρήσουμε ότι η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στη Λιβαδειά, οπότε ο Παναιτωλικός δύσκολα θα την «πατήσει». Το πάθημα με την Καλλιθέα του έγινε μάθημα και από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έχει αρχίσει και απειλεί, οι Αγρινιώτες δεν σκοπεύουν να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους Νικαιώτες. Με 15 παίκτες στην αποστολή οι φιλοξενούμενοι μπορούν να πάρουν σε άλλο ματς τους βαθμούς που ψάχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου