Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ


* Κεκλεισμένων των θυρών.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μόλις τρεις πόντους από τις θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό βρίσκονται οι Πειραιώτες. Όπως είναι λογικό, δεν γίνεται λόγος για άνετη σωτηρία, αφού δείχνει στόχος ανέφικτος δεδομένων των τελευταίων εμφανίσεων. Αυτό που προέχει είναι να επικρατήσουν οι «κυανόλευκοι» του Πανθρακικού και να αναρριχηθούν στη βαθμολογία, γιατί διαφορετικά θα μπουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.
Στο ντεμπούτο του Νίκου Παντέλη «έσκασε» το θέμα με τα πλαστά έγγραφα που βοήθησαν στην έκδοση των δελτίων των νεοαποκτηθέντων. Ετσι, με το «καλημέρα» ο νέος προπονητής είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες 10 ποδοσφαιριστών, που θα είναι εκτός πλάνων μέχρι το φινάλε. Παρόλα αυτά ο Εθνικός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο Γεντί Κουλέ. Πάλεψε για την έκπληξη και «λύγισε» λίγο πριν το τέλος. Οι οκτώ αγωνιστικές, όμως είναι πολλές χωρίς νίκη.
Στην αποστολή βρίσκονται μόλις 15 ποδοσφαιριστές. Εκτός των 10 μεταγραφικών αποκτημάτων δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας ο αμυντικός Παστός (15 συμ.) και ο μέσος Φαρινόλα (22/1).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Για έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος ήταν στον πάγκο των Πειραιωτών ο Σάββας Παντελίδης, οπότε γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο για να φύγουν οι Ακρίτες με το θετικό αποτέλεσμα από το Ελληνικό. Η ομάδα της Κομοτηνής ουσιαστικά θέλει ένα ακόμα τρίποντο για να αποφύγει οριστικά τον βραχνά των πλέι άουτ, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι γηπεδούχοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες.
Οι «πράσινοι σε τρία ματς με τον Παντελίδη στο τιμόνι είναι αήττητοι. Προέρχονται από δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια με τους ΟΦΗ, Παναιτωλικό και συγκομιδή τεσσάρων βαθμών που τους έχει βοηθήσει να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Την ισοπαλία με τους Αγρινιώτες την απέσπασαν χάρη στην καλή απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου και θέλουν να δώσουν συνέχεια στο Ελληνικό για να αποκτήσουν οι τελευταίες αγωνιστικές διαδικαστικό χαρακτήρα.
Εντός της εβδομάδας ο Πανθρακικός ενεπλάκη σε σενάρια που ήθελαν τη διοίκηση να διαπραγματεύεται την πώλησή της σε τουρκικές εταιρείες. Η ΠΑΕ το διέψευσε και απέδωσε τα όσα διέρρευσαν σε πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως δεν έπεισε. Ετσι, με παρέμβαση της Κυβέρνησης η υπόθεση «πάγωσε».
Εκτός πλάνων του Παντελίδη βρίσκονται οι τιμωρημένοι μέσοι Λιαπάκης (7 συμ.), Νικέζ (10 συμ.), και ο μπακ Περπερίδης (25/1) που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Ο μέσος Ρομπέρ (24/6) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεσή του.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρον παιχνίδι στο οποίο θα μετρήσει το επιπλέον κίνητρο. Χωρίς αμισβήτηση αυτό το έχει ο Εθνικός που αγνοεί το τρίποντο εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Οι Ακρίτες βρίσκονται σε καλύτερη θέση και ο πρώην προπονητής των Πειραιωτών τους γνωρίζει σαν την παλάμη του. Αντιμετωπίζει, όμως προβλήματα απουσιών, ενώ μακριά από την Κομοτηνή οι «πράσινοι» δεν φημίζονται για τη σταθερότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου