Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στο φινάλε ο ΠΑΣ - Σε απόσταση αναπνοής ο ΟΦΗ (+Video)


Σε απόσταση αναπνοής από τον Παναιτωλικό βρίσκεται πλέον ο ΟΦΗ, ο οποίος νίκησε την Ηλιούπολη (2-1). Ισόπαλο το ντέρμπι Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας (0-0). Στο τέλος ο ΠΑΣ 1-0 τον Θρασύβουλο. Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Καλλιθέα μετά την ήττα από τον Διαγόρα (0-2).

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απέκτησε πλέον η "μάχη" για την δεύτερη θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην Superleague, μετά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής.

Ο ΟΦΗ κάνοντας την ανατροπή πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στην Ηλιούπολη επί της ομώνυμης ομάδας με 2-1 και έφτασε σε απόσταση αναπνοής τον Παναιτωλικό, καθώς έχει 62 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Αγρινίου έχει 63 και ένα ματς λιγότερο.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, με γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε με 1-0 του Θρασύβουλου και χρειάζεται έναν βαθμό στις επόμενες τρεις αγωνιστικές για να εξασφαλίσει την άνοδό του στην μεγάλη κατηγορία.

Στην Ρόδο, ο Διαγόρας νίκησε με 2-0 την Καλλιθέα και ξέφυγε με πέντε βαθμούς από την 7η Δόξα Δράμας. Από την άλλη η Καλλιθέα από και από αυτή την ήττα, υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Football League 2, αν και ακόμη εκκρεμεί η υπόθεση με τις καταγγελίες της κατά του Ιωνικού και του Εθνικού.

Στα Τρίκαλα, το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του ΑΟΤ και της Αναγέννησης Καρδίτσας έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), όπως ισόπαλο με 2-2 έληξε και ο αγώνας του Λεβαδειακού με την Βέροια.

Στο γήπεδο του Ευόσμου, ο Αγροτικός Αστέρας πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τα πλέϊ άουτ. Το Σάββατο στην Κατερίνη ο Πιερικός νίκησε με 1-0 την Δόξα Δράμας.

Η 31η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με δύο αναμετρήσεις. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Ιωνικό και στο γήπεδο του Ελληνικού θα κοντραριστούν ο Εθνικός με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

ΠΑΣ Γιάννινα-Θρασύβουλος 1-0

(90' Σιαλμάς)

Ο δυνατός αέρας και η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψαν στον ΠΑΣ να έχει ένα εύκολο απόγευμα. Παρόλα αυτά, έστω και στο τελευταίο λεπτό, οι "ταύροι" πήραν τους τρεις βαθμούς και πλέον χρειάζονται άλλον έναν (στις 3 αγωνιστικές που απομένουν) για να εξασφαλίσουν και τυπικά την άνοδο. Σκόρερ του "χρυσού" τέρματος ήταν ο Σιαλμάς με σουτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Θρασύβουλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα αφού θεώρησαν πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή της εστίας του Θωμόπουλου. 

Το φιλμ του αγώνα 

16' Γυριστό σουτ του Μπακαγιόκο, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
22' Σέντρα του Τζάνη από δεξιά, ο Σιαλμάς δεν κάνει καλό σουτ και μπλοκάρει ο Θωμόπουλος
31' Ο Παληγεώργος θέλησε να κάνει εξυπνο μπάσιμο στην περιοχή του ΠΑΣ την τελευταία στιγμή έδιωξε ο Κώτσιος  
37' Καλός συνδιασμός Σιαλμά - Μπακαγιόκο, πάτημα της μπάλας από τον τελευταίο στον επερχόμενο Τζάνη, αλλά ο τελευταίος έκανε κακό σουτ και μπλόκαρε ο Θωμόπουλος 
41' Ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντε Βινσέντι από το κέντρο του γηπέδου και τέρμα αριστερά, ο Θωμόπουλος ήταν εκτός εστίας, η μπάλα άρχισε να κατευθύνεται προς τα δίχτυα, αλλά ο αέρας τη "φρέναρε" και τη μετέφερε πλάγια, με αποτέλεσμα ο Θωμόπουλος να προλάβει να επιστρέψει και να μπλοκάρει την μπάλα.  
51' Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
81' Καλό σουτ του Κυριάκου μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Θωμόπουλος 
85' Σήκωμα της μπάλας από τον Φουρτάδο, ο Σκούφαλης ερχόταν από πίσω και πέτυχε το γκολ, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 
90' ΓΚΟΛ Ο Σιαλμάς έκανε γυριστό σουτ, ο Θωμόπουλος έδιωξε την μπάλα μέσα από τη γραμμή, η βοηθός πήρε πάνω της τη φάση και κατακύρωσε γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε το 1-0!

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κεϊτά (74' Ανδράλας), Κυριάκος, Ντε Βινσέντι (61' Φουρτάδο), Σιαλμάς, Τζάνης (62' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο.

Θρασύβουλος: Θωμόπουλος, Κολοτούρος, Βασιλείου, Πρίπου, Λανγκλέ, Σταμόγιαννος, Φρίμποργκ, Παληγεώργος (80' Καρράς), Μίχος (60' Παπαζούδης), Μουστόγιαννης, Μπακασέτας (89' Ζώνας).

Video με το γκολ του αγώνα



Συνέντευξη Τύπου

Άκης Μάντζιος (προπονητής Θρασύβουλου): Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ για τη νίκη και την άνοδο στη σούπερ λίγκα. Κατάγομαι από τα Γιάννινα και έχω ένα επιπρόσθετο λόγο να συγχαρώ τον ΠΑΣ. Όσον αφορά το παιχνίδι, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα με την αποχή των παικτών, λίγοι πίστεψαν ότι κάτι μπορούσαμε να πετύχουμε. Οι παίκτες προσπάθησαν, χάσαμε στο τέλος και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Εύχομαι τα Γιάννινα να σταδιοδρομήσουν στην σούπερ λίγκα».

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ): «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη σήμερα. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για τη μάχη και τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν δύσκολη νίκη. Οι κλιματολογικές συνθήκες με τον δυνατό αέρα δεν αποτελούν δικαιολογία γιατί ήταν τροχοπέδη και για τις δύο ομάδες. Ο μόνος λόγος που έγινε δύσκολο το παιχνίδι ήταν γιατί το έκανε δύσκολο ο Θρασύβουλος με την απόδοσή του.
Συγχαρητήρια στον Άκη Μάντζιο που τον είχα συμπαίκτη στον Πανιώνιο. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του που ήταν ανταγωνιστική μέχρι το τέλος. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Να περάσουμε καλά το Πάσχα και να μπούμε αποφασιστικά στην τελική ευθεία για να κλειδώσουμε μαθηματικά την άνοδο και να κρατήσουμε την πρώτη θέση. Καλή συνέχεια στον συνάδελφο και στην ομάδα του. Να προσθέσω ότι είχαμε και λίγο στρες καθώς το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος».

Αναστάσιος Μπακασέτας (ποδοσφαιριστής Θρασύβουλου): Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ και τον Ντεμόλ για την άνοδο στην Α’ Εθνική. Εμείς παρά τα προβλήματα ήρθαμε στα Γιάννινα να πάρουμε κάτι θετικό. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και αξίζαμε το κάτι παραπάνω».

Μανώλης Σκούφαλης (ποδοσφαιριστής ΠΑΣ): «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη έστω και αν προήλθε με άγχος. Ο αντίπαλος στάθηκε καλά στο γήπεδο. Στο α’ ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και βελτιωθήκαμε στην επανάληψη. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να ανεβούμε στη σούπερ λίγκα. Καλή συνέχεια στον κ. Μάντζιο που τον είχα προπονητή και συμπαίκτη στον Πανιώνιο και καλές γιορτές».


Διαγόρας-Καλλιθέα 2-0

(12' Φράγκος, 73' Γεωργίου)

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύθηκε την ήττα της Δόξας ο Διαγόρας, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Καλλιθέας και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την ομάδα της Δράμας. Οι Ροδίτες άνοιξαν το σκορ στο 12' με κοντινό σουτ του Φράγκου, έπειτα από κόρνερ του Ρέγιες και κλείδωσαν τη νίκη τους στο 72' με δυνατό σουτ του Γεωργίου, ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Ταραχούλσκι.

Διαγόρας: Ταμπάσης, Σκόνδρας, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης (74' Σαλαμαστράκης), Ρέγες, Ζλάτκοβιτς (81' Πεταυράκης), Φράγκος (91' Μαριεττάκης), Γεωργίου, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

Καλλιθέα: Τακίδης, Ηρακλής, Σταύρου, Κισκαμπάνης, Παραράς, Κουτρουμπής (73' Φαμπίνιο), Τεγούσης, Καραδήμος, Ντακόλ (34' λ.τρ. Παπαναστασίου), Μουρατίδης, Πλατέλλας.

Η συνέντευξη Τύπου

Απόστολος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (προπονητής Καλλιθέας): "Να ευχηθώ σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία πριν από όλα. Όσο για το παιχνίδι πιστεύω πώς μπήκαμε νωθροί στα πρώτα λεπτά και δεχθήκαμε ένα κρύο γκολ. Μετά προσπαθήσαμε και διορθώσαμε κάποια πράγματα, ανεβάσαμε την απόδοση μας, κάναμε δυο-τρία σουτ αλλά δεν βρήκαμε στόχο.
Στο β' μερος πιστεύω πώς ήμασταν αρκετά καλοί πιέσαμε πάρα πολύ τον αντίπαλο, κι εκεί που περιμέναμε να' ρθει το γκολ, πάλι σε μια κόντρα επίθεση δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ κι εκεί τελείωσαν όλα. Πιστεύω πώς η ομάδα έχει ταλέντο αλλά της λείπει πολύ η πείρα, που πιστεύω πώς αυτό είναι που στοιχίζει στην ομάδα. Θέλω να ευχηθώ στον Διαγόρα να λύσει τα προβλήματα του και να βρει τον δρόμο του".

Πέτρος ΡΟΥΤΖΙΕΡΗΣ (προπονητής Διαγόρα): "Δεν έχω λέξεις να χαρακτηρίσω τους ποδοσφαιριστές μου. Πραγματικά ότι και να πω…είναι λίγο γι αυτούς. Κάνουν τεράστια προσπάθεια και πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν πώς η ομάδα δεν μπορεί να συμμετέχει στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά μόνο από ψυχολογικής πλευράς, ήταν πολύ δύσκολο. Μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι θα πάμε την ομάδα μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και όσο πιο ψηλά μπορούμε. Μόνο για μας γιατί πραγματικά αξίζουν να είναι πολύ ψηλά στην βαθμολογία. Κάναμε τεράστια προσπάθεια σήμερα.
Κερδίσαμε άλλο ένα παιχνίδι. Σίγουρα η Καλλιθέα δεν είναι ομάδα που πρέπει να βρίσκεται τόσο χαμηλά. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας βοηθάει σ' όλα τα παιχνίδια. Να ευχηθώ στην Καλλιθέα να πραγματοποιήσει τους στόχους που έχει βάλει, και Καλό Πάσχα σε όλους".
Ερωτηθείς από τους εκπροσώπους του Τύπου για τους τρόπους πανηγυρισμών αλλά και τις αντιδράσεις των παικτών του, μιλώντας και για το μέλλον, ο Πέτρος Ρουτζιέρης απάντησε: "Όπως γνωρίζετε και την περασμένη εβδομάδα έφυγε ένας ποδοσφαιριστής μας. Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Δεν ξέρω πραγματικά μετά το Πάσχα πόσοι θα είναι στο ροστερ αυτής της ομάδας. Ίσως και η κίνηση που έκαναν σήμερα να ήθελε να δείξει αυτό το πράγμα".

Ηλιούπολη-ΟΦΗ 1-2

(40' Θάνος-50' Αγρίτης, 58' Βλόνταρτσικ)

Όσο ζει ελπίζει ο ΟΦΗ, ο οποίος ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο της Ηλιούπολης και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον Παναιτωλικό (παίζει την Δευτέρα 18/04 με τον Ιωνικό). Ο “ήλιος” προηγήθηκε στο 40' με κεφαλιά του Θάνου ύστερα από κόρνερ του Σικαλιά, όμως η απάντηση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ειδικά στο β' ημίχρονο "χόρευαν" στη βροχή, δεν άργησε να έρθει. Στο 49', ο Μπούρμπος έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή, ο Μαράμα απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Αγρίτης με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Η ολική ανατροπή έγινε στο 58', όταν μετά από έξοχο συνδυασμό των Αγρίτη, Ζορμπά και Βλόνταρτσικ, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ έχασε σωρεία ευκαιριών για να διευρύνει τη νίκη του, που πανηγυρίστηκε έντονα από τους περίπου 100 οπαδούς του οι οποίοι βρήκαν τον τρόπο να μπουν στο γήπεδο παρά την "απαγόρευση" εκ μέρους της διοίκησης των γηπεδούχων και της τοπικής Αστυνομίας.

Ηλιούπολη: Μαράμας, Λαμπρόπουλος, Νικολόπουλος, Σικαλιάς, Μπέριος, Δημήτρης, Ουρόσεβιτς, Κρητικός, Ρουσάκης, Ηλιόπουλος (Μπιτσίνι), Θάνος.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γεωργίου, Μπερτίν, Πίτσος, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος (Ρόβας), Κάλαϊτζιτς, Βερόν (Ρούσεφ), Ζορμπάς (Τάντιτς), Αγρίτης, Βλόνταρτσικ.

Η συνέντευξη Τύπου

Νίκος Αναστόπουλος (προπονητής ΟΦΗ): «Πήραμε μια σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια και έτσι θα κάνουμε καλό Πάσχα. Παρά τη δύσκολη εβδομάδα που είχαμε πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος, αν εξαιρέσουμε ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια κάναμε αισθητή την παρουσία μας, δεχθήκαμε όμως το γκολ και έτσι πήγαμε στο ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος δείξαμε το καλό μας πρόσωπο, κάναμε πολλές και καλές ευκαιρίες, ισοφαρίσαμε και στη συνέχεια πήραμε το προβάδισμα, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε και άλλα γκολ για να μην έχουμε το άγχος στο τέλος. Στην εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου βοήθησε και η Ηλιούπολη που βγήκε μπροστά έπαιξε ανοικτά και βρήκαμε τους χώρους. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που ήταν κοντά μας και μας βοήθησαν σε ένα ακόμα παιχνίδι και μάλιστα με κακές καιρικές συνθήκες».

Θύμιος Γεωργούλης (προπονητής Ηλιούπολης): «Τρία σημεία έκριναν τον αγώνα, η απόδοσή μας στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο και σε κάποιες αποφάσεις του διαιτητή. Είχαμε πολύ καλή παρουσία το στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε φάσεις, βάλαμε γκολ, αλλά στην επανάληψη προσφέραμε τα γκολ στον ΟΦΗ που είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη και μείναμε πίσω στο σκορ. Ανοιχτήκαμε στη συνέχεια για να φτάσουμε στην ισοφάριση, κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, όμως δυο στιγμές αδράνειας μας στοίχησαν τα γκολ. Στο τέρμα της ισοφάρισης όμως πιστεύω ότι έγινε φάουλ εις βάρος του Μαράμας. Από αύριο συνεχίζουμε να πάρουμε τους βαθμούς και να μην πάμε στα play out».

Πιότρ Βλόνταρτσικ (παίκτης ΟΦΗ): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με δύο ομάδες που πάλεψαν σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο πρώτο ημίχρονο το γκολ που δεχθήκαμε προήρθε από ένα κόρνερ που δεν ήταν. Αυτό όμως δεν μας επηρέασε και στη συνέχεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν συγκεντρωμένοι, παιξαμε καλά, κάνε τις ευκαιρίες που είχαμε γκολ και πήραμε τη νίκη».

Παύλος Μπιτίλης (παίκτης Ηλιούπολης): «Όλοι μας ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για αυτό το λόγο όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αυτοί που έπρεπε και ο ΟΦΗ δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Τα λάθη μας όμως και η βοήθεια της διαιτησίας στον αντίπαλό μας γύρισαν το παιχνίδι. Έχουμε πεισμώσει και θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια που έχουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να μην μπλέξουμε στη διαδικασία των play out».


Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως η κλασικότερη ευκαιρία της χάθηκε από τους "κιτρινόμαυρους", όταν στο 76ο λεπτό, μετά από σέντρα του Χατζηρίζου, ο Ροντρίγκο με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πουρή. Να σημειωθεί πως στο 84', αποβλήθηκε λόγω έντονων διαμαρτυριών ο προπονητής των Τρικάλων, Γιώργος Βαζάκας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντοριβάλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 88' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντοριβάλ της Αναγέννησης Καρδίτσας

Τρίκαλα: Πουρής, Ριζογιάννης, Σαββίδης (74' Μπακομήτρος), Κόρμπος, Χρήστου, Μανουσάκης (58' Στεπάνοβιτς), Μίνγκας, Μπριλάκης, Σαρακατσάνος, Ενοκ, Ουέλινγκτον.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Καρακώστας, Κουτρομάνος, Κουρτεσιώτης, Λουίζ Κάρλος, Δούκας, Βούκοβιτς, Σενόνε, Μπιτέλης (48' Χατζηρίζος), Αθανασιάδης (70' Ροντρίγκο), Ντοριβάλ, Μπουντούρης (90' Θεοδοσιάδης).

Συνέντευξη Τύπου

Γιώργος ΒΑΖΑΚΑΣ (προπονητής Τρικάλων): «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και το λέω σε αυτή τη χρονική στιγμή γιατί με νίκη θα εξασφαλίζαμε 100% την συμμετοχή στα πλέι οφ, μετά την ήττα της Δόξας Δράμας και θα σχεδιάζαμε και θα οργανώναμε την κατάσταση για την συμμετοχή μας στα play off. Δεν μπορώ ότι οι παίκτες μου δεν ήταν έτοιμοι για το παιχνίδι. Μπήκαν πολύ δυνατά, κάναμε αρκετές φάσεις για γκολ αλλά δεν το πετύχαμε. Δεν έδωσε ένα πέναλτι και ο διαιτητής σε μία καθοριστική φάση, ήμουν μπροστά. Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε να ηρεμήσουμε. Ο εκνευρισμός ήταν επιδίωξη του διαιτητή, προκαλούσε τους παίκτες μέσα. Η δικιά μου αποβολή... Δεν ξέρω για πιο λόγο έγινε και από ότι μου είπαν ποδοσφαιριστής της Καρδίτσας του είπε να αποβάλλει.
Στο 2ο ημίχρονο δεν έγινε παιχνίδι, ειδικά μετά το 70 ήταν όλο καθυστερήσεις και για αυτό είναι υπεύθυνος ο διαιτητής. Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Αλλά για να μην λέμε ότι ήταν υπεύθυνος ο διαιτητής κάναμε πάρα πολλές φάσεις τις οποίες δεν εκμεταλλευτήκαμε. Όπως και στην Βέροια.
Έχουμε καλή ομάδα, θα διεκδικήσουμε την άνοδο γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και είμαστε η καλύτερη ομάδα απ’ αυτές που διεκδικούν την άνοδο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στις τελικές προσπάθειες. Η απώλεια του Κοντογουλίδη είναι ουσιαστική. Θα κοιτάξουμε να βρούμε λύσεις. Την ομάδα την δική μας δεν την φοβάμαι.
Ξέρει ο κόσμος από μπάλα, βλέπει την διάθεση και εκτιμά την προσπάθεια που κάνουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, είναι ο 12ος παίκτης μας».

Βάιος Καραγιάννης (προπονητής Αναγέννησης): «Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα, μπορούσαν να έχουν ανέβει απευθείας κατηγορία αν δεν γίνονταν κάποια λάθη στην αρχή της χρονιάς. Ήρθαμε να παίξουμε στα ίσια την ομάδα των Τρικάλων. Πιστεύω αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στους παίκτες που στάθηκαν στο ύψος απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ξεκινήσαμε για τον βαθμό της ισοπαλίας είχαμε και ένα δοκάρι που θα μπορέσουμε να κλέψουμε το ματς και στο τέλος κινδυνέψαμε να το χάσουμε καθώς αποβλήθηκε ανόητα ο Ντοριβάλ που μας άφησε με δέκα παίκτες ενώ γινόταν αλλαγή. Η συνέχεια για εμάς είναι δύσκολη. Δεν τελειώσαμε με μια ισοπαλία στα Τρίκαλα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Συγχαρητήρια στον Βαζάκα για την ομάδα που έφτιαξε».

Σάκης Θεοδοσιάδης (παίκτης Αναγέννησης): «Πολλά συγχαρητήρια για το καθαρό παιχνίδι και στους 22 ποδοσφαιριστές. Ξέραμε ότι για να πάρουμε ένα θετικό αποτελέσμα έπρεπε να έχουμε θέληση, πάθος, πειθαρχία γιατί θεωρούμε ότι τα Τρίκαλα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία αυτή την στιγμή. Έγινε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι, είχαμε σωστή αμυντική λειτουργία και κρατήσαμε μακριά τα ατού όπως είναι ο Μίνγκας και ο Μανουσάκης. Θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το απόλυτο. Να ευχηθώ στα Τρίκαλα καλή επιτυχία στα play off γιατί και την δυναμική του κόσμου έχει και την ομάδα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αλλάξει αυτή η ομάδα κατηγορία και ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία».

Παντελής Ριζογιάννης (παίκτης ΑΟΤ): «Εμείς κάνουμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε κάνει τριάντα ευκαιρίες. Δεν είναι ότι δεν δουλεύουμε. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καρδίτσας».


Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας 1-0

(32' Σαπάνης)

Ο Αγροτικός βγήκε νικητής στη μάχη των... αστεριών με τον Εθνικό και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα για την αποφυγή των πλέι άουτ. Στο 8ο λεπτό, ο Στεφανίδης σημάδεψε το δοκάρι του Γλύκου, όμως στο 32' ο πολύπειρος Μίλτος Σαπάνης, άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Στεφανίδης είχε την ευκαιρία να... εξιλεωθεί από το σημείο του πέναλτι, αντ' αυτού όμως, σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
  
Αγροτικός Αστέρας: Γλύκος, Χασιώτης, Ν. Παπαδόπουλος, Γόγολος, Σκλιοπίδης, Σαμουηλίδης, Τσουκαλίδης, Σαπάνης, Γέσιτς (72' Ναλμπάντης), Μπεκιάρης (61' Τσούκλης), Στεφανίδης (85' Κούτσης).

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Τραορέ, Σκάρος, Χωριανόπουλος, Μπενίσκος, Διαμάντης, Βάσι (64' Αργυρίου), Λουάμο, Χανιώτης, Παντίδος, Άντονι.

Συνέντευξη Τύπου

Γιάννης ΠΕΤΡΑΚΗΣ (προπονητής Εθν. Αστέρα): «Ήταν ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι και για μας και για τον Αγροτικό Αστέρα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι αυτό. Θεωρώ ότι ο Αγροτικός Αστέρας έδειξε ότι ήθελε το παιχνίδι πιο πολύ από εμάς που ήρθαμε με διάφορα προβλήματα. Βέβαια αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ανεξάρτητα από την εικόνα του παιχνιδιού, ένας παράγοντας που έπαιξε εξαιρετικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ήταν η διαιτησία που έδειξε με ευκολία δύο πέναλτι υπέρ του Αγροτικού Αστέρα. Νομίζω ότι υπήρχαν περιπτώσεις που θα μπορούσε να δώσει με ευκολία κάτι και για μας (Χανιώτης στο πρώτο ημίχρονο και Μπενίσκος στο δεύτερο). Το παιχνίδι αυτό για εμάς τέλειωσε. Έχουμε τρία άλλα σπουδαία παιχνίδια μπροστά. Πρέπει να μάθουμε από το σημερινό. Να το ξεχάσουμε και να δούμε μπροστά γιατί είναι λίγα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Καλή συνέχεια στον Αγροτικό και μακάρι του χρόνου οι δύο ομάδες να είναι στην Βʼ Εθνική».

Βασίλης ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ (προπονητής Αγρ. Αστέρα): «Και εγώ από την πλευρά θα ευχηθώ ότι το καλύτερο στην ομάδα του Εθνικού Αστέρα και στον συνάδερφο τον κ. Πετράκη. Εύχομαι κατʼ αρχήν ενόψει του Πάσχα καλή υγεία σε όλον τον κόσμο. Σε ότι αφορά τον αγώνα, για μένα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που για μας ήταν μονόδρομος, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που είχε ο αντίπαλος. Υπήρξε άγχος στα παιδιά τα οποία πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής και έτσι καταφέραμε και πήραμε τους τρεις πόντους. Θέλω να δώσω ένα μπράβο και σʼ αυτά τα παιδιά που συμπαραστάθηκαν την ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε άλλα τρία παιχνίδια όπου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μέσα στις δυνατότητες της ομάδας είναι στο τέλος να αποφύγουμε τα πλέι άουτ. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά».

Λεβαδειακός-Βέροια 2-2

(37' Ταραλίδης, 65' Βασιλείου- 44' Σαμαράς, 75' Βεργώνης)

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης αν και προηγήθηκε δύο φορές. Στο 36ο λεπτό, ο Ταραλίδης άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η Βέροια ευτύχησε να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, με κεφαλιά του Σαμαρά. Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 69' με κεφαλιά του Βασιλείου (έπειτα από σέντρα του Ναπολεόνι), όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με κεφαλιά του Βεργώνη. Η Βέροια τελείωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Γεωργιάδη και Καλογέρη στο 92' και το 93' αντίστοιχα. 

Λεβαδειακός: Κυριακίδης (45' λ.τρ. Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Ψωμάς, Κοτίτσας, Ταραλίδης, Βασιλείου (81' Μπάρκογλου), Ντιμπαλά, Πόποβιτς, Ζουρούδης (67' Ναπολεόνι).

Βέροια: Καντιμοίρης, Σαϊτιώτης, Καλτσάς (79' Γεωργιάδης), Λαναρής, Καπίας, Παγώνης, Καλογέρης, Βεργώνης, Αμαραντίδης, Μιχαλόπουλος, Σαμαράς.

Video με τα γκολ του αγώνα


Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0

(35' Χατζής)

Η Δόξα Δράμας στο 56' είχε δοκάρι με τον Λίμα

Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Πουρτουλίδης, Χατζής, Λόπεζ (46' Καλαγκάνης), Μιλόσκοβιτς, Γκουγκουλιάς (77' Περουτζίνι), Πουλάκος (70' Κωνσταντινίδης).

Δόξα Δράμας: Σέρεμετ, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας (46' Μοσχάκης), Χλωρός (79' Τσιμπλίδης), Γκονζάλες (69' Ντε Φαρία), Μαρκόφσκι, Λίμα, Καρακώστας, Κάπελ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (18/4)

Παναιτωλικός-Ιωνικός (16.00, CONNX)
Εθνικός-Πανθρακικός (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 31 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    71
2. Παναιτωλικός    63*
__________________________
3. ΟΦΗ    62
4. Λεβαδειακός    53
5. Διαγόρας    52
6. Τρίκαλα    51
__________________________
7. Δόξα Δράμας    47
8. Βέροια    41
9. Πιερικός    40
10. Πανθρακικός    38*
11. Ηλιούπολη    35
12. Ιωνικός    34*
__________________________
13. Αγροτικός Αστέρας    34
14. Θρασύβουλος    32
15. Εθνικός Αστέρας    32
16. Εθνικός    31*
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    28
18. Καλλιθέα    19

* Παναιτωλικός, Ιωνικός, Εθνικός και Πανθρακικός έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου