Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Για τη νίκη στα Τρίκαλα ο ΠΑΣ


Με στόχο... τρία καλά πηγαίνει στα Τρίκαλα ο ΠΑΣ. Την άνοδο, το πρωτάθλημα και τη νίκη σε εκτός έδρας ντέρμπι, που την αγνοεί παντελώς. Οι «κυανόλευκοι» πρέπει να αποφύγουν να αγχωθούν τώρα στο τέλος και για να γίνει αυτό χρειάζονται τη νίκη στη γειτονική πόλη της Θεσσαλίας απέναντι σ' έναν αντίπαλο που είναι μαχητικός και επικίνδυνος, αλλά αν ο ΠΑΣ δείξει ποιος πραγματικά είναι, τότε δεν μπορεί να συγκριθεί καμία ομάδα μαζί του σε ποιοτικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Το καλό για την ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ είναι ότι αγωνιζόμενη Δευτέρα απόγευμα (18:00, ΕΤ-3) θα γνωρίζει τι έχουν κάνει από την Κυριακή ο Παναιτωλικός απέναντι στην Καλλιθέα και ο ΟΦΗ στην Κομοτηνή και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα θέλει, θα πάρει και τα ρίσκα του ο προπονητής. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής των βαθμολογικών συσχετισμών εν όψει και του επόμενου ντέρμπι με τον Λεβαδειακό του Γιάννη Παπακώστα, που ήταν ο τελευταίος προπονητής Β' Εθνικής που είχε πάρει διπλό μέσα στα Γιάννενα.
Πάντως η αγωνία στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο δεν εστιάζεται τόσο στο βαθμολογικό πίνακα, αφού μετά το 5-0 επί του Διαγόρα υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι η ομάδα ανακάμπτει και επανέρχεται σε καλά επίπεδα, όσο στην εξέλιξη του τραυματισμού του Μπακαγιόκο, του οποίου η εμπειρία και η αποτελεσματικότητα είναι στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας σπουδαίας νίκης. Άλλωστε ο «Μπάκα» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φιλικής νίκης που είχε πετύχει στις 17 Αυγούστου στα Τρίκαλα ο ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-3, πετυχαίνοντας και τα τρία «κυανόλευκα» γκολ, μάλιστα το 3ο ήταν καταπληκτικό με μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή! Η παρουσία του στην ενδεκάδα, λοιπόν, θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα προσδώσουν έναν άλλο αέρα στον ΠΑΣ στην προσπάθειά του να φτάσει στη νίκη, αλλά το πιθανότερο είναι να μην βρίσκεται σε ετοιμότητα και ο κ. Ντεμόλ θα επιλέξει και πάλι τον Σιαλμά στην κορυφή, όπως έκανε και στα παιχνίδια με Ιωνικό και Διαγόρα. Εξαιρετικά πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή του Σκούφαλη στο αρχικό σχήμα, μετά το καταπληκτικό παιχνίδι που έκανε απέναντι στον Διαγόρα και την άψογη συνεργασία που είχε με τον Σιαλμά.
Κατά τα λοιπά, ο Μιχαήλ υπέστη κι αυτός μία κάκωση στην ποδοκνημική και είναι αμφίβολος για την Δευτέρα, ωστόσο η πορεία αποκατάστασης του τραυματισμού του Βάντερσον πηγαίνει καλύτερα και αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα, έστω κι αν εμπεριέχεται ένα ρίσκο παραπάνω.
Προβλέψεις για την ενδεκάδα είναι νωρίς ακόμα για να γίνουν, αφού το ματς θα διεξαχθεί Δευτέρα και μέχρι τότε θα προκύψουν οι οριστικές εκτιμήσεις και αποφάσεις των γιατρών για Μπακαγιόκο, Μιχαήλ και Βάντερσον για να ξέρει και ο τεχνικός του ΠΑΣ αν μπορεί να τους υπολογίζει.
Απουσίες λόγω καρτών δεν υπάρχουν γι' αυτό το ματς, αφού ο κ. Ντεμόλ ήθελε «καθαρή» την ομάδα στα δύο προσεχή ματς με Τρίκαλα και Λεβαδειακό, μιας και είναι τα ματς στα οποία μπορεί ο ΠΑΣ να τελειώσει οριστικά τόσο την άνοδο όσο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν πάρει αυτούς τους 6 βαθμούς.
 
Διαιτητής από τη Μακεδονία
Ο Γιώργος Λιαχούδης του συνδέσμου Μακεδονίας ορίστηκε ρέφερι της αναμέτρησης της ερχόμενης Δευτέρας ανάμεσα σε Τρίκαλα και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μακεδονάς διαιτητής είχε κληθεί να σφυρίξει και στον νικηφόρο αγώνα κυπέλλου των «κυανόλευκων» με τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών. Βοηθοί του θα είναι οι Αθανάσιος Θανασακούδης (Μακεδονίας) και Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) και παρατηρητής ο Χαράλαμπος Χάιδας (Μακεδονίας).
 
Και Γιαννιώτες φίλαθλοι στα Τρίκαλα
Παρότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει σταματήσει να ζητεί επισήμως εισιτήρια στα εκτός έδρας παιχνίδια, βλέποντας ότι τα πρόστιμα πέφτουν βροχή (σ.σ. τα περισσότερα πάντως τα δέχτηκε για εντός έδρας αγώνες -ΟΦΗ και πανό με Εργοτέλη-), ο σύνδεσμος φιλάθλων Blue Vayeros λειτουργώντας αυτόνομα ήρθε σε επικοινωνία με ανθρώπους της ΠΑΕ Τρίκαλα και εξασφάλισε εισιτήρια για τη θύρα 9. Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν είτε με τον σύνδεσμο είτε μεμονωμένα να γνωρίζουν ότι το εισιτήριο στη συγκεκριμένη θύρα είναι 10 ευρώ.
 
superfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου