Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο είναι η αθηναϊκή ομάδα. Αυτό που την οδήγησε, βέβαια, να δίνει μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ είναι το κακό της πρόσωπο. Το ντεμπούτο του Θύμιου Γεωργούλη στη Ρόδο ήταν νικηφόρο, όμως από τότε έχουν ακολουθήσει δύο 4άρες και μία εκτός έδρας ισοπαλία στη Φυλή που την έχει φέρει σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις των μπαράζ.
Οι «κυανέρυθροι», πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στην έδρα του Θρασύβουλου την περασμένη εβδομάδα. Παρότι δέχτηκαν ένα γρήγορο γκολ, απάντησαν στο πρώτο ημίχρονο και έμειναν έτσι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Για να έχει αξία το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, εκεί όπου στα δύο τελευταία παιχνίδια μετρούν ισάριθμες ήττες. Προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξαν για τον Γεωργούλη, όμως αυτά έχουν μειωθεί και υπάρχει η αισιοδοξία πως θα γίνει το άλμα για την άνετη σωτηρία.
Ο μέσος Κρητικός (26/1) ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο επιθετικός Ηλιόπουλος (23/3). Ετσι, μοναδικό όνομα στο απουσιολόγιο της τεχνικής ηγεσίας είναι ο τιμωρημένος κεντρικός αμυντικός Μπέριος (17 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Μαράμα – Σικαλιάς, Νικολόπουλος, Λαμπρόπουλος, Λεοντίου – Ρουσάκης, Στεφανίδης, Δημήτρης, Ηλιόπουλος, Κρητικός – Θάνος.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Στην αγωνιστική κάμψη του Διαγόρα και στη δική τους ανάκαμψη ποντάρουν οι «μαυραετοί» για να κατακτήσουν την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Για να γίνει, όμως αυτό θα πρέπει να παρουσιάσουν καλό πρόσωπο μακριά από το γήπεδό τους, αφού τα τέσσερα από τα έξι εναπομείναντα ματς θα τα δώσουν μακριά από τη Δράμα. Η αποστολή τους στην Ηλιούπολη γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από τη στιγμή που θα παραταχθούν για πρώτη φορά χωρίς τον πρώτο σκόρερ Μαρκόφσκι (28/15).
Οι «ασπρόμαυροι» χάρη στις δύο διαδοχικές νίκες που πανηγύρισαν στην Κομοτηνή και στο γήπεδό τους επί του Εθνικού πλησίασαν τον Διαγόρα στους πέντε πόντους. Γνωρίζουν ότι και η 7η μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να τους δώσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ, αφού αρκετές ομάδες είναι πιθανό να μην πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Ωστόσο, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από το άνετο τρίποντο (4-0) που πανηγύρισαν κόντρα στους αποδεκατισμένους Πειραιώτες.
Η Δόξα στις επισκέψεις της στο λεκανοπέδιο είχε μία αρνητική παράδοση 12 ετών. Στις πέντε έως τώρα αποστολές της, όμως έχει επικρατήσει μία φορά, έχει αποσπάσει τρεις ισοπαλίες και έχει γνωρίσει μία ήττα. Θα δοκιμαστεί σε μία δύσκολη έδρα και, σίγουρα, θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη, αφού η απουσία του Μαρκόφσκι την αποδυναμώνει αισθητά στην επιθετική γραμμή. Ετσι, θα παίξει για πρώτη φορά βασικός ο επιθετικός Ντε Φαρία (8 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Σέρεμετ – Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Καρακώστας, Πακάλτσης – Σιάκκας, Λίμα – Χατζηπαντελίδης, Γκονζάλες, Κάπελ – Ντε Φαρία.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το περίεργο θα ήταν να είχε συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Την τιμητική του, φυσικά, έχει ο άσος, όμως ποιος μπορεί να είναι σίγουρος με την ασταθέστατη Ηλιούπολη, αν και η Δόξα Δράμας θα έχει πολύ δύσκολο έργο χωρίς τον Μαρκόφσκι στη γραμμή κρούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου