Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σαββατοκύριακο εξελίξεων στον ΠΑΣ Γιάννινα


Η παρουσία Χριστοβασίλη και Αγγελή από χθες στην πόλη σηματοδοτεί εξελίξεις στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού οι «οδηγίες» που έδωσε φεύγοντας ο Ντεμόλ αναμένεται σταδιακά να αρχίσουν να υλοποιούνται από τη διοίκηση. Βάσει, λοιπόν, των επιθυμιών που εξέφρασε ο προπονητής, το πρώτο μέλημα θα είναι οι αποδεσμεύσεις και οι ανανεώσεις για τις οποίες είναι πολύ πιθανό η ΠΑΕ να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις ως την Δευτέρα.

Από το ρεπορτάζ προκύπτουν ορισμένες ενδιαφέρουσες εξελίξεις, αλλά το ζητούμενο είναι αν θα ανακοινωθούν αυτά που έχουν διαρρεύσει και αν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να έχουμε άμεσα εξελίξεις σε αυτά που ζήτησε ο κ. Ντεμόλ. Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι εδώ και μερικές μέρες συμφώνησε και αποχωρεί ο Γιάννης Στάθης και ενδεχομένως να βρεθεί και η «χρυσή τομή» με τον Γιώργο Σικαλιά, που ναι μεν θέλει να αποχωρήσει, αλλά θέλει και να αποζημιωθεί. Θα επιχειρηθεί αυτές τις μέρες και μία προσέγγιση στον Μανώλη Σκούφαλη, ώστε να λύσει κι αυτός το συμβόλαιό του με όσο το δυνατόν πιο χαμηλή αποζημίωση, αλλά το αν θα επιτευχθεί συμφωνία «διαζυγίου» μέσα στο διήμερο, είναι άγνωστο. Για τον Σκούφαλη δεν πρέπει να αποκλειστεί παντελώς η περίπτωση να μείνει, αλλά το ενδεχόμενο αυτό στην παρούσα φάση είναι μηδαμινό.

Από εκεί και πέρα, είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπογράψουν νέα συμβόλαια με ισχύ ενός ακόμα χρόνου οι Κυριάκος και Κηπουρός, αφού και σαν παρουσία, αλλά και σαν χαρακτήρες ικανοποίησαν πλήρως, μη δημιουργώντας το παραμικρό πρόβλημα. Ακόμα κι αν δεν υπάρξουν όμως ανακοινώσεις για τους δύο ως την Δευτέρα, φαίνεται ότι είναι θέμα πολύ λίγων ημερών να υπογράψουν.

Εκεί που δεν αναμένονται άμεσα εξελίξεις είναι στο μέτωπο των ανανεώσεων του Μπακαγιόκο και του Σιαλμά. Για τον Ιβοριανό υπήρξε χθες δημοσίευμα στη «Γάτα» ότι έδειξε ενδιαφέρον ο Άρης από την ελληνική αγορά, ενώ υπάρχει και μία φημολογία ότι τον θέλει και ο Αλέξης Κούγιας στην Παναχαϊκή, ωστόσο το ιλιγγιώδες συμβόλαιο που θέλει ο «Μπάκα» είναι δύσκολο να το φτάσει ομάδα Β' Εθνικής. Ο ΠΑΣ έχει προτείνει μειωμένες αποδοχές στον πρώτο σκόρερ της περσινής χρονιάς, δείχνοντας ότι δεν «καίγεται» και ιδιαίτερα για το αν θα ανανεώσει ή όχι, αφού τα χρήματα για μεγάλα συμβόλαια θα κατευθυνθούν φέτος σε παίκτες σαν τον Ζαΐρί, που αποτελεί τον πρώτο μεγάλο μεταγραφικό στόχο του καλοκαιριού.

Φυσικά υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια στον ΠΑΣ σε περίπτωση που «στραβώσει» κάτι και ο κ. Χριστοβασίλης είναι αποφασισμένος να κάνει οπωσδήποτε 2-3 κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά.

Γενικότερα στη μεταγραφική σκακιέρα για φέτος θα προστεθούν 7-8 νέοι παίκτες που θα προορίζονται για βασικοί, αλλά είναι προφανές ότι θα χρειαστούν και μερικά «γεμίσματα» με δεύτερες ή τρίτες λύσεις για να παρουσιαστεί με πλήρες ρόστερ ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρόκληση της Σούπερ Λίγκας.
Οι θέσεις που θα χρειαστούν ενίσχυση οι «κυανόλευκοι» είναι 2 τερματοφύλακες, εκ των οποίων ο ένας να είναι ισότιμος ή καλύτερος του Κηπουρού, δύο στόπερ με τους Ντιμίνγκεζ και Καστελιόνε να είναι δύο επιθυμητές λύσεις τις οποίες έχει στα υπ' όψιν ο κ. Αγγελής που γνωρίζει καλά την αγορά της Αργεντινής. Αν αποκτηθούν δύο βασικοί στόπερ, αυτό σημαίνει ότι θα περάσει σε δεύτερο ρόλο ο Κώτσιος, ενώ ο Πάντος θα μετακινηθεί σε θέση δεξιού μπακ.

Στα χαφ ο Ζαϊρί, αν τελικά αποκτηθεί, δίνει μια εξαιρετική λύση από αριστερά και θα απομένει η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ που ίσως να είναι ένας Γάλλος από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Γαλλίας ή ενδεχομένως ο ΠΑΣ να κινηθεί για τον Φώτη Γεωργίου του Διαγόρα που είναι ένα καλό «εργαλείο» στα χαφ. Ο ποδοσφαιριστής, πάντως, σε δηλώσεις του στο onsports ανέφερε ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΠΑΣ και ότι την Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με τον μάνατζέρ του για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες.  «Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Προφορικά έχουμε συμφωνήσει. Από Δευτέρα θα μιλήσει ο μάνατζέρ μου με τον κ. Χρηστοβασίλη και αν πάνε όλα καλά από την νέα χρονιά θα παίκτης του ΠΑΣ» και συνέχισε λέγοντας: «Είχα καλή παρουσία την φετινή χρονιά και περίμενα να έρθει κάποια πρόταση για μένα. Χαίρομαι πολύ που από την νέα χρονιά θα αγωνίζομαι στη Super League».

Εκεί που εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα, πάντως, είναι η επίθεση. Μία θέση ήδη άδειασε ο Φουρτάδο του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις με τους Σιαλμά και Μπακαγιόκο ο ΠΑΣ Γιάννινα ίσως χρειαστεί να κινηθεί για έναν ή ακόμα και τρεις επιθετικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Χριστοβασίλης και Αγγελής πιέζουν τους δύο παίκτες να δώσουν σύντομα τις απαντήσεις τους, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση της ΠΑΕ να ανεβάσει τα χρήματα που πρότεινε στους δύο παίκτες.   
 

Ο Μόσχογλου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Φίλου

Ο Πασχάλης Μόσχογλου
Ένα πρόσωπο πολύ γνωστό στον παραγοντικό χώρο, ο Πασχάλης Μόσχογλου με πολλά χρόνια θητείας στον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον ΑΠΟΕΛ και πρόσφατα στον Ολυμπιακό Βόλου, προορίζεται για γενικός διευθυντής στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στη θέση του παραιτηθέντος Ηλία Φίλου. Ο κ. Μόσχογλου ήταν παλιότερα στο πόστο των διεθνών σχέσεων του Ολυμπιακού, έχει ασχοληθεί με το UEFA Licensing System και η εμπειρία του θα φανεί σημαντική στο μέλλον, ενώ πρόσφατα ήταν γενικός διευθυντής στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά τον Δεκέμβριο αποχώρησε από εκεί. Αν η παραπάνω συνεργασία επιβεβαιωθεί, τότε το σενάριο για τον Χρήστο Καλογιάννη δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προχωρήσει.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το χθεσινοβραδινό Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις των Καχριμάνη, Χήτου και Κολόκα και ο πρόεδρος θα επιδιώξει να συναντηθεί μαζί τους για να τους πείσει να ανακαλέσουν, αφού θεωρεί σημαντική τη συνεισφορά τους.

Κατά τα λοιπά, ανακοινώθηκε στα μέλη ότι ο κ. Χριστόπουλος θα είναι ο βοηθός του κ. Ντεμόλ, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ότι το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Χριστόπουλος, όταν τον συνάντησαν δημοσιογράφοι στο ΟΑΚΑ στο περιθώριο του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού για τα play-off.

Στο Δ.Σ. έλαβαν μέρος οι κ.κ. Χριστοβασίλης, Τσάγκας (πρόεδρος ερασιτέχνη), Σουκουβέλος, Σιαμαντούρος, Μπέλλος.

Super-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου