Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΟΦΗ: Το βάρος στο «ναι» για επανεξέταση


Όλα τα... λεφτά και μονόδρομος είναι για τον ΟΦΗ η επανεξέταση του φακέλου του και εκεί ρίχνει το βάρος η κρητική ΠΑΕ, με τον Νίκο Μαχλά και τους υπόλοιπους διοικούντες και παράγοντες να συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τα ραντεβού με πολιτικούς. Χθες η ΠΑΕ κατέθεσε στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αίτηση για ανάκληση του φακέλου και επανεξέταση, με τους «μελανόλευκους» να τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούμε αν εξεταστούν ξανά όλα τα στοιχεία που παραδώσαμε». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες σκέψεις για προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο αποφασίστηκε να μη γίνουν πράξη.

Το σκεπτικό

Το νομικό επιτελείο των Κρητικών υπογράμμιζε χθες, αφότου πήρε στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης, ότι δεν νοείται να μην πάρει άδεια ο ΟΦΗ καθώς πρόκειται για διάτρητα συμπεράσματα. Οι Ηρακλειώτες έλεγαν, εξάλλου, πως στις 20 εκ των 25 σελίδων του πορίσματος υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γυφτάκης, ο οποίος και «εξηγεί γιατί πρέπει να πάρουμε άδεια», ενώ στις πέντε υπόλοιπες κάνουν κρίση οι Πάλλης και Σμαΐλης οι οποίοι καταψήφισαν την ομάδα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ έχει ζητήσει την εξαίρεση του δεύτερου από την Επιτροπή, γιατί, όπως υποστηρίζει, υπάρχει ασυμβίβαστο.

Ραντεβού Μαχλά - Λοβέρδου

Οπως προαναφέραμε, ο ΟΦΗ πραγματοποιεί συνεχή ραντεβού με πολιτικούς. Χθες, λοιπόν, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Νίκο Μαχλά. Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι ήδη ενήμερος για την κατάσταση σχετικά με την αδειοδότηση και επισήμανε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, υποσχόμενος να επικοινωνήσει άμεσα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Αναρμόδιο να αποφασίσει

«Κλειστή» βρήκαν την πόρτα του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ τα Τρίκαλα στην προσφυγή που έκαναν κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης που δεν τους έδωσε άδεια για να παίξουν στα πλέι οφ. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ήταν διαφωτιστική. Η προσφυγή απορρίφθηκε «λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας του παρόντος δικαστηρίου». Οπως διευκρινίζεται, μάλιστα, ο κανονισμός αδειοδότησης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό».
Είναι χαρακτηριστική η ατάκα που είπε μέλος του δικαστηρίου στους εκπροσώπους των Τρικάλων: «Μακάρι να μπορούσαμε να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Εμείς τουλάχιστον μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια!».
Οι νεοφώτιστοι, από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι θα υποβάλουν αίτηση ανάκλησης της απόφασης στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης (που είχε απορρίψει το φάκελό τους). Κύκλοι της ΕΠΟ υποστήριζαν, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου