Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Tι έχει ο Βόλος που δεν έχει ο ΠΑΣ;


Είναι πολλά τα παθήματα από την προ διετίας παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα στη Σούπερ Λίγκα. «Νέος» ανάμεσα σε πολλούς... παλιούς ο Γιώργος Χριστοβασίλης, την πάτησε και έχασε την κατηγορία χωρίς να το καταλάβει. Αναρωτιόταν τι πήγε στραβά, αφού έκανε ένα σωρό δυνατές μεταγραφές (Ελευθερόπουλος, Μενδρινός, Μπακαγιόκο μερικές απ' αυτές), είχε πάρει έναν πολύπειρο προπονητή (Παράσχο) και έριχνε λεφτά με το τσουβάλι.

Η απειρία είναι ο πιο προφανής λόγος για την αποτυχία. Γι' αυτό πλέον στην Ήπειρο μπορούν να αισθάνονται λίγο πιο ασφαλείς. Τα πήρε τα μαθήματα της η διοίκηση και ετοιμάζεται να αποφύγει λάθη του παρελθόντος. Ο Χριστοβασίλης αρχίζει και οχυρώνεται σε όλους τους τομείς.

Φέρνει κοντά όλους τους οπαδούς, θέλοντας να σταματήσουν οι όποιες διχόνοιες υπήρχαν. Διατηρεί στο τιμόνι έναν προπονητή που δεν είναι απλά ικανός, είναι και πανέξυπνος. Ο Ντεμόλ μίλησε για ρουφιάνους στην τελευταία συνέντευξη Τύπου και έκανε αναφορές ακόμα και σε ονόματα, προσθέτοντας ότι θα τους αποβάλει. Πρωτόγνωρα πράγματα για την κοινωνία των Ιωαννίνων.

Πάνω απ' όλα όμως, ο Χριστοβασίλης κάνει ότι δεν είχε κάνει στην προηγούμενη άνοδο. Οι μεταγραφές θα είναι και πάλι αρκετές (8-9 υπολογίζονται), ωστόσο θα διατηρηθεί ένας βασικός κορμός, απαραίτητος σε τέτοιες περιπτώσεις. Στα διαρκείας θα φανεί και ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα διαθέτει ίσως τη μεγαλύτερη δυναμική κόσμου από κάθε άλλη επαρχιακή ομάδα. H προοπτική να βαδίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα χνάρια του φετινού Ολυμπιακού Βόλου (θεαματικό ποδόσφαιρο, νίκες επί των μεγάλων, εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα) δεν φαντάζει και τόσο μακρινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου