Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στα δικαστήρια ο ΟΦΗ κατά ΕΠΟ, Β' Εθνικής - Κίνδυνος αποβολής για τον ΟΦΗ


Ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, που είναι και εκπρόσωπος της Βέροιας, όρισε το Δ.Σ. για την Παρασκευή με στόχο να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας και η κλήρωση για τα play off και τα play out. Μια κίνηση που είναι μάλλον σπασμωδική διότι υπάρχουν πολλές δικαστικές εκκρεμότητες, κάτι που, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας.

Ο ΟΦΗ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ ζητώντας να μην επικυρωθεί η βαθμολογία μέχρι τις 7/7. Αύριο κατατίθεται προσωρινή διαταγή κατά της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, που όρισε ΔΣ για επικύρωση βαθμολογίας παρότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Ο ΟΦΗ έχει ζητήσει να βγει προσωρινή διαταγή πριν την έναρξη του Δ.Σ., ενώ ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις της κρητικής ομάδας εκκρεμούν οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες του Ιωνικού και του Εθνικού και η απόφαση της επιτροπής ιδιότητας μεταγραφών της ΕΠΟ για τις ομάδες της κατηγορίας.

Βάσει όλων των παραπάνω, είναι απορίας άξιο με ποια λογική ορίστηκε το αυριανό Δ.Σ.!

Κίνδυνος αποβολής για τον ΟΦΗ

Ενδεχόμενο αποβολής του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα της football league (και άρα μη συμμετοχής στα play off ακόμη και αν πάρει άδεια) υπάρχει έπειτα από την προσφυγή της κρητικής ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια, με την οποία ζητεί να μην ισχύσει η απόφαση της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης λόγω κακής σύνθεσης.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, συζητούνταν η πιθανότητα στην σημερινή Γ.Σ. να γίνει χρήση του άρθρου 35, παράγραφος 2α του ΚΑΠ που αναφέρει ότι "σε περίπτωση που ομάδα ασκεί προσφυγή σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες που μετέχει ή θα μετάσχει με απόφαση της Ομοσπονδίας από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρόνο συνεχίζεται η παράβαση".

Γίνεται κατανοητό πως αν η ΕΠΟ πάρει αυτή την απόφαση που προβλέπεται από τους κανονισμούς της, την ίδια στιγμή που ο ΟΦΗ θα περιμένει την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και θα ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας και η κλήρωση των play off που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα, οι σχέσεις των δύο πλευρών θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο και θα αποκτήσουν χαρακτήρα βεντέτας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου