Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μαχλάς: "Το αυτί μας δεν ιδρώνει"


Ο Νίκος Μαχλάς τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο ΟΦΗ δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα μέχρι να δικαιωθεί.

Ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα από τα πολιτικά δικαστήρια μέχρι να δικαιωθεί, σύμφωνα με τον Νίκο Μαχλά.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά για την απειλή αποκλεισμού από την FIFA πως: "Το αυτί μας δεν ιδρώνει από την στιγμή μου έχουμε δίκιο. Σέβομαι τους κανόνες της ΕΠΟ, όμως  αυτό που κάνουν είναι ωμός εκβιασμός".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς στον "Sentra 103,3":

Για την επίσκεψη της υπεύθυνης ομοσπονδιών της FIFA, Εύα Πασκιέ: "Τα μέλη της ΕΠΟ, που έχουν κλείσει το "μαγαζί" πληροφορούν τους ρεπόρτερ και τον κόσμο έτσι ώστε να υπάρχει εκφοβισμός. Εμείς δεν έχουμε αντιδικία με την ΕΠΟ, αλλά για να φωνάζει ο κύριος Πιλάβιος αυτή την κυρία από την FIFA, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την λειτουργία της ομοσπονδίας. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν είναι σωστά όλα όσα γίνονται από την ΕΠΟ και καλεί κάποιον να έρθει για να δώσει λύση.

Η λύση δεν είναι άλλη από το ν' ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, κάτι που είναι πολύ εύκολο. Τα στοιχεία των φακέλων μπορεί είναι εμπιστευτικά, αλλά υπάρχει χρηματικό πρόστιμο. Σου λέει ότι άνοιξέ τα αλλά θα πληρώσεις 150.000 ευρώ. Άρα δεν άπτονται όλα του αυτοδιοίκητου. Θέλουμε την διαφάνεια και εμπιστευόμαστε την ομοσπονδία. Δεν έχουμε αντιδικία με την ΕΠΟ αλλά διαφωνούμε με την σύνθεση της Επιτροπής. Άλλωστε, η ΕΠΟ είναι αυτή που μας υπέδειξε να πάμε στο πολιτικό δικαστήριο.

Αν δεν υπήρχε η δικαίωση στο πολιτικό δικαστήριο για την ομάδα μας,  δεν θα ασχολούνταν κανένας με τον ΟΦΗ. Θα έλεγαν όλοι: "Στα παλιά μας τα παπούτσια ο ΟΦΗ, να πάει να..., ν' αρχίσει το πρωτάθλημα και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, και η ζωή συνεχίζεται".

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Όλοι εμείς που φωνάζουμε δεν τρελαθήκαμε ξαφνικά να τα βάζουμε με όλους και με όλα. Προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας. Μας έδωσε πάτημα η ΕΠΟ με την περίπτωση των Τρικάλων και μας είπε να πάμε στο εφετείο για να δικαιωθούμε. Αυτό πράξαμε και τα κριτήρια είναι διαιτητικά και όχι αθλητικά".

Για τις μηνύσεις που θα καταθέσει: "Δεν μας έχει πάρει τηλέφωνο κανείς από την ομοσπονδία. Αντιθέτως, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ομοσπονδία, ασχολούνται με αυτό το θέμα. Έχουν γίνει πολλά παραπτώματα από κάποιους ανθρώπους.

Θα υποβάλουμε μηνύσεις εναντίων των ανθρώπων που μας έφτασαν ως εδώ, γιατί σίγουρα για να φτάσουμε μέχρι εδώ κάτι στραβό έχει γίνει από την ΕΠΟ. Συγκάλεσαν συμβούλιο για να καταδικάσουν αυτή την ομάδα και δεν είδαν ούτε τον φάκελο. Έπρεπε ήδη να πάνε στον κύριο Γυφτάκη και να αποφασίσει αυτός τι πρέπει να κάνει".

Για τις προτροπές που δέχθηκε απ' τον Σοφοκλή Πιλάβιο: "Όταν συναντήθηκα στο αεροδρόμιο με τον κύριο Πιλάβιο, τον ρώτησα τι πρέπει να κάνω για να δικαιωθώ και του είπα να δει τον δικό μας φάκελο, γιατί η Επιτροπή δεν έπρεπε να είναι με αυτή την σύνθεση. Μου έδωσε τον λόγο του ότι θα δει προσωπικά τον φάκελο και ότι θα δικαιωθούμε στο διαιτητικό της ΕΠΟ. Με έστειλε στο διαιτητικό της ΕΠΟ με συνέπεια να μην βρω το δίκιο μου εκεί".

Το κενό νόμου που εκμεταλλεύτηκε: "Υπάρχει κενό νόμου και το κενό νόμου δεν ισχύει μόνο για την πλευρά της ΕΠΟ και της FIFA, αλλά και από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ, για αυτό καταφύγαμε στο Εφετείο. Υπάρχει όμως ένα καταστατικό που λέει ότι για διοικητικά κριτήρια μπορούμε να πάμε στο πολιτικό δικαστήριο.

Μπορούμε να πάμε και στο μονομελές πρωτοδικείο να δώσει τον φάκελο στον κύριο Γυφτάκη. Ρισκάραμε να πάμε σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί αν ήταν αρνητική η απάντηση θα μας είχαν δέσει τα χέρια, τα πόδια και θα μας είχαν ρίξει και στη θάλασσα. Ο φάκελος έπρεπε να δοθεί στον κύριο Γυφτάκη. Η προσωρινή διαταγή δεν μπορούσε να περάσει αν έβλεπε το δικαστήριο ότι ο κύριος Σμαΐλης θα μπορούσε να είναι στην επιτροπή.

Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει το δικαστήριο, αλλά ο κύριος Σμαΐλης, ήδη υπογράφει ισολογισμούς σε τρεις ΠΑΕ. Από μόνος του έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από την διαδικασία. Για να καταλάβει ο κόσμος, δεν πήγαμε στα δικαστήρια για αθλητικά ζητήματα, αλλά για διοικητικά. Ο νόμος δεν λέει ότι θα πέσει κατηγορία η ομάδα που θα πάει στο δικαστήριο για διοικητικά θέματα. Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος. Ο κύριος Πιλάβιος είναι δικηγόρος ξέρει νομικά και πρέπει να το καταλάβει αυτό".

Για την απειλή αποκλεισμού από την FIFA: "Το αυτί μας δεν ιδρώνει από την στιγμή μου έχουμε δίκιο. Σέβομαι τους κανόνες της ΕΠΟ, όμως  αυτό που κάνουν είναι ωμός εκβιασμός. Αν θέλουν να έχουν και τις δύο απόψεις να φωνάξουν την ΕΠΟ και εμάς, να ανοίξουμε τους φακέλους. Γιατί να μας δικάσουν ερήμην;

Η ΕΠΟ αμφισβητεί τον ίδιο της τον εαυτό φωνάζοντας αυτή την κυρία. Πήγαμε στα ελληνικά δικαστήρια να βρούμε το δίκιο μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τα ασφαλιστικά μέτρα μέχρι να δικαιωθούμε. Αν θέλουν να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ας μας αποκλείσουν.

Αν η ΕΠΟ είναι καθαρή ας ανοίξει όλους τους φακέλους για να δούμε τι επικρατεί στις άλλες ομάδες και τι στον ΟΦΗ και μετά πολύ ευχαρίστως να πάμε στην Δ' Εθνική για να ξεκινήσουμε από αρχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου