Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανακοινώνονται οι «πλαστές ΠΑΕ»


Σήμερα αναμένεται να γίνει με κάθε επισημότητα η ανακοίνωση των ΠΑΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα πλαστά έγγραφα. Βαριές ποινές σε ΠΑΕ και εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα.

Την Τρίτη ο αντιεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο για να του παραδώσει όλα τα στοιχεία που δεν μπορούσε να πάρει η ομοσπονδία από ΔΟΥ και ΙΚΑ για τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες των ομάδων.

Ο συνολικός αριθμός των ομάδων που είναι αναμεμιγμένες στην υπόθεση των πλαστών εγγράφων δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για διψήφιο νούμερο!

Οι πληροφορίες σχετικά με τις ομάδες από τη Football League που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με πλαστά έγγραφα, κάνουν λόγο για έξι συνολικά ομάδες, ενώ οι τρεις από αυτές έχουν ήδη γίνει γνωστές από την ΕΠΟ (Ιωνικός, Εθνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας).

Σήμερα αναμένεται να γίνει επίσημα η γνωστοποίηση όλων των εμπλεκόμενων ομάδων, και εν συνεχεία οι φάκελοί τους θα σταλούν στην επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών, η οποία θα προχωρήσει σε αναστολή δελτίων και θα παραπέμψει τις ομάδες αυτές στις πειθαρχικές των Ενώσεων.

Οι ΠΑΕ που έχουν πλαστογραφήσει θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό λόγω δυσφήμισης του αθλήματος και οι υπόλοιπες θα τιμωρηθούν με πρόστιμο, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πλέι άουτ, φυσικά, κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση να διεξαχθούν. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τα μπαράζ ανόδου. Εφόσον ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα πάρουν άδεια συμμετοχής, τότε η διοργανώτρια αρχή θα ορίσει άμεσα την έναρξη των πλέι οφ. Για τον λόγο αυτό η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένεται να αποφασίσει την παράταση της αγωνιστικής περιόδου έως τις 5 Ιουλίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών. Δεν θα πρέπει, πάντως, να αποκλειστεί το σενάριο να διεξαχθούν τα πλέι οφ με τη συμμετοχή τριών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου