Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ή αγοράζει στον Κατσικά ή φτιάχνει γήπεδο στο Πανηπειρωτικό


Πωλητήριο στο παλιό αεροδρόμιο Κατσικά βάζει η κυβέρνηση στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδα «Το Βήμα», στην οποία παρουσιάζεται η διαδικασία μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Αν αυτό το σενάριο ευσταθεί, τότε πολλά πράγματα δείχνουν να αλλάζουν τόσο για το δήμο που πίεζε για την παραχώρηση των 400 στρεμμάτων οικοπέδου σε αυτόν όσο και για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει εκεί για να χτίσει το νέο του γήπεδο. Φυσικά ενδιαφέρον είχε επιδείξει και το ΑΕΡ.Α.Κ.Η. που κι αυτό καλείται να βρει κεφάλαια για να αγοράσει την έκταση, κάτι που είναι αδύνατον.  

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η χρήση του παλιού αεροδρομίου μετά την πώλησή του θα είναι οικιστική, τουριστική και εμπορική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Βήματος εδώ


Πρόταση Μπιτσαξή για το νέο γήπεδο

Το ΠΕΑΚΙ πρότεινε ως περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΣ ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Χριστοβασίλη, τον οποίο συνόδευαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου κ. Κρανάς και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μόσχογλου. Ο ΓΓΑ τόνισε ότι επιθυμεί να κατασκευαστεί στο ΠΕΑΚΙ ένα σύγχρονο γήπεδο με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, διαδικασία που θα είναι αρκετά πιο γρήγορη και λιγότερο δαπανηρή σε σχέση με την πρόταση για γήπεδο στον Κατσικά.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή:
"Τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή και τους συνεργάτες του επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιώργος Χριστοβασίλης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σταδίων κ. Γιώργο Κρανά και τον Γενικό Διευθυντή του συλλόγου κ. Πασχάλη Μόσχογλου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες", και στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ), αλλά και την όσο το δυνατόν άρτια συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής Σταδίων, με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η συνάντηση έγινε μέσα σε άριστο κλίμα με τον κ. Μπιτσαξή να εκφράζει αρχικά την επιθυμία του για την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στο χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου (ΠΕΑΚΙ), με πρόβλεψη χρήσεων των υπολοίπων αθλημάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών και της κοινωνίας των Ιωαννίνων.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, στο γήπεδο που βλέπει προς την Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αθηνών, όπου η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αιτήθηκε να προχωρήσει άμεσα το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου η ομάδα με την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν να μπορεί να πραγματοποιεί τις προπονήσεις, δίχως να υπάρχουν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί τις προηγούμενες σεζόν.
Για την προώθηση των παραπάνω θεμάτων αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις οπότε και θα εξειδικευτούν τα παραπάνω όπου και θα ανακοινωθούν περισσότερα στις επόμενες ημέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου