Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οδηγούνται σε διαζύγιο ΠΑΟΚ και Βιτόλο


Σε συμφωνία με τον Βίκτορ Βιτόλο έχει έρθει ο Παναθηναϊκός.

Ο Ισπανός μέσος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους» αντί 600.000 ευρώ το χρόνο.

Την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα αποτελέσει ο Βίκτορ Βιτόλο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ο 27χρονος χαφ δεν δέχθηκε τη μείωση συμβολαίου που του πρότεινε ο ΠΑΟΚ και αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και να υπογράψει στους «πράσινους». Οι Θεσσαλονικείς χρωστάνε στον Ισπανό μέσο το ποσό των 300.000 ευρώ από την περσινή σεζόν, ποσό που θα καταβάλλει το «τριφύλλι» ώστε να αποδεσμευθεί ο Βιτόλο.

Την απόκτηση του παίκτη έχει εισηγηθεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού τον θεωρεί ιδανική περίπτωση για αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο Σίλβα για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Βιτόλο επέστρεψε από το Άρνεμ, όπου είχε μεταβεί με την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ για να κάνει προετοιμασία για να λύσει το συμβόλαιό του και μετά να «πετάξει» για Αθήνα και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Πώς οδηγήθηκε στη λύση συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ

Ένας ακόμα παίκτης φεύγει από τον ΠΑΟΚ. Μετά τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο Βίκτορ Βιτόλο αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΠΑΕ για μείωση των ετήσιων αποδοχών του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής(8/7) ο Παντελής Κωνσταντινίδης συζήτησε με τον Βίκτορ Βιτόλο το θέμα της μείωσης των αποδοχών του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ισπανός δεν ήταν αρνητικός, όμως έθεσε ως όρο να κλείσει ο λογαριασμός που υπάρχει από την περσινή χρονιά και είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αυτές ήταν οι πληροφορίες που έβγαιναν από το Άρμεν και καταγράφηκαν σε προηγούμενα δημοσίευματα.

Η συζήτηση όμως των δύο ανδρών έκρυβε κι άλλες ειδήσεις που στην συνέχεια εξελίχθηκαν σε δυσάρεστες. Η πρόταση που μετέφερε ο Κωνσταντινίδης στον Ισπανό ήταν να μειώσει κατά 50% των ετήσιων αποδοχών του. Την νέα χρονιά ο Βιτόλο θα στοίχιζε στον ΠΑΟΚ κοντά στις 720.000 μαζί με την εφορία. Ένα ποσό που ο Δικέφαλος του Βορρά αδυνατεί να καταβάλει στον ποδοσφαιριστή.

Μετά την συνάντηση και την αρνητική προδιάθεση του Βιτόλο ξεκίνησαν μια σειρά από τηλεφωνικές επαφές με τον εκπρόσωπο του παίκτη, αλλά και με τα γραφεία της ΠΑΕ. Έτσι λοιπόν αποφασίσθηκε να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και το Σάββατο να μιλήσει με τον Θόδωρο Ζαγοράκη.

Στον Δικέφαλο του Βορρά έχουν αποφασίσει να μειώσουν κατά πολύ το μπάτζετ της νέας χρονιάς προκειμένου το σωματείο να μην «ματώσει» εκ’ νέου και το άνοιγμα αντί να μικρύνει ξανά μεγαλώσει. Η αποχώρηση του Βιτόλο θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον «δικέφαλο του Βορρά» καθώς ήταν ένας ποδοσφαιριστής βαρόμετρο για τους Θεσσαλονικείς όμως δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά εκτός κι αν ο Ισπανός δεχθεί την σχετική μείωση.

Τι δήλωσε ο μάνατζέρ του
Από μέρους του ο μάνατζέρ του, Δημήτρης Κόγιογλου, επισήμανε: «Ο Βίκτορ γυρίζει στην Ελλάδα για να μιλήσουμε με την διοίκηση καθώς έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε λύση θα φύγει. Αλλιώς θα μείνει στην ομάδα. Πάντως επίσημο ενδιαφέρον από άλλον σύλλογο δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή».

Ενδιαφέρον από Σανταντέρ
Ο Παναθηναϊκός φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Βίκτορ Βιτόλο, ωστόσο πληροφορίες από την Ισπανία κάνουν λόγο πως οι «πράσινοι» θα έχουν έναν... ισχυρό αντίπαλο, την Σανταντέρ. Ο Έκτορ Κούπερ επιθυμεί αρκετά την έλευση του Ισπανού αμυντικού μέσου, πιέζει και η ομάδα είναι διατεθειμένη να κάνει καλή πρόταση για τον φέρει στην Ισπανία.

Τα στατιστικά του Βιτόλο (σε επίπεδο πρωταθλημάτων):

Σεζόν
Ομάδα
Παιχνίδια
Γκολ
Κίτρινες
Αποβολές
2002/03
Τενερίφη
2
-
1
-
2003/04
Τενερίφη
31
-
14
1
2004/05
Τενερίφη
35
1
16
-
2005/06
Σανταντέρ
33
-
11
1
2006/07
Σανταντέρ
33
-
11
1
2007/08
Θέλτα
34
-
10
-
2008/09
Άρης
21
-
5
1
2009/10
ΠΑΟΚ
26
1
8
1
2010/11
ΠΑΟΚ
25
2
8



Ακολουθούν άλλοι δύο

Με το κενό στη μεσαία γραμμή να «γεμίζει» ιδανικά, στον Παναθηναϊκό στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις θέσεις του επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και του δεξιού μεσοεπιθετικού. Όσον αφορά τον πρώτο, από το «πράσινο» στρατόπεδο προκύπτει ότι υπάρχουν ήδη προχωρημένες επαφές με έναν φορ, ηλικίας 22-23 χρονών και σκόρερ, για την απόκτηση του οποίου δεν απαιτούνται πολλά χρήματα. Από την άλλη πλευρά, η περίπτωση του δεξιού ακραίου μοιάζει με αυτήν του Βιτόλο και στο «τριφύλλι» περιμένουν να μείνει ελεύθερος για να έρθει να υπογράψει και να ανακοινωθεί. Από εκεί και πέρα, αν τελικά παραχωρηθεί και ο Μπουμσόνγκ, θα γίνουν κινήσεις για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Τα δάκρυα Σισέ και Ζιλμπέρτο

Αντίο είπε κατά τη διάρκεια του χθεσινού γεύματος ο Τζιμπρίλ Σισέ στους συμπαίκτες του. Ο Γάλλος στράικερ τους ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πάει στην Ιταλία για να υπογράψει στη Λάτσιο και μέσα σε μια πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα ξέσπασε σε λυγμούς.

«Θέλω να σας αποχαιρετήσω, αφού μάλλον φεύγω τη Δευτέρα. Εύχομαι σε όλους υγεία. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τη βοήθεια, αφού περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια μαζί. Σε αυτό το κλαμπ, που το αγαπώ και το ευχαριστώ για όσα μου πρόσφερε, είχα την ευκαιρία να ξαναφτιάξω την καριέρα μου και να φθάσω πάλι μέχρι την εθνική και το Μουντιάλ. Ο Παναθηναϊκός με στήριξε και με βοήθησε. Εύχομαι του χρόνου να είστε πρωταθλητές, διότι ο Παναθηναϊκός αξίζει να είναι πρώτος και να παίξετε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα χαθούμε και όποτε μπορώ θα έρχομαι να σας βλέπω» ήταν τα λόγια του Σισέ, δακρύσει και χαιρετήσει προσωπικά και ατομικά όλα τα άτομα της ομάδας.

Σε παρόμοια κατάσταση είχε βρεθεί και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αγάπησα και στην Ελλάδα ένιωσα πολύ μεγάλη αγάπη απ' όλους. Αγάπη και σεβασμό. Ειδικά αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ήταν το καλύτερο εντός έδρας φινάλε που θα μπορούσε να γίνει για εμένα. Ήταν ένα φανταστικό βράδυ. Ο κόσμος όρθιος με χειροκροτούσε, φώναζε το όνομά μου και εγώ πέτυχα ένα πολύ σημαντικό γκολ, που -όπως αποδείχθηκε- βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Δεν σας κρύβω ότι δάκρυσα! Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους».

Σε συνέντευξη, μάλιστα, που παραχώρησε στην “Αττική Περιφέρεια”, ο Βραζιλιάνος μέσος τόνισε:

«Δεδομένα θα ξαναγυρίσω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει τόσο καλή σχέση ανάμεσα σε δύο πλευρές, όταν υπάρχει αγάπη, πάντα γυρνάς εκεί που έζησες τόσο ωραίες στιγμές. Αυτά θα γίνουν μόλις σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έχουμε συζητήσει με την ομάδα και πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα μπορώ να βοηθήσω τον σύλλογο από άλλο πόστο».

Για το τι πήγε στραβά τη φετινή χρονιά και ο Παναθηναϊκός έμεινε νωρίς εκτός πρωταθλήματος και Κυπέλλου, ενώ είχε μια πολύ κακή χρονιά και στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είχε δημιουργηθεί μια διαφορά επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό εξαιτίας των δικών μας λαθών σε παιχνίδια με τις όχι και τόσο δυνατές ομάδες. Αυτά τα ματς είναι που μπορούν να σου χαρίσουν τους τίτλους. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να μας αφήσουν να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την κορυφή. Ήταν ξεκάθαρη αλλοίωση και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν μας άφηναν να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τη διοικητική αστάθεια που επικρατεί στον Παναθηναϊκό ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είπε:

«Αυτά μπορούν να συμβούν οπουδήποτε. Δεν είναι μόνο στον Παναθηναϊκό. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου υπάρχουν δύσκολες στιγμές, ανεξάρτητα από το πρωτάθλημα και τη δυναμική τους. Νομίζω ότι αυτά δεν πρέπει να επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι η δουλειά τους. Δεν ξέρω για τα άλλα παιδιά, αλλά εγώ ήμουν έξω από αυτό. Είχα το μυαλό μου μόνο στο ποδόσφαιρο και το πώς θα βοηθάω την ομάδα για να κερδίζουμε. Ήταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου