Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Από τα πλέι οφ στη Football League 2


Από τα πλέι οφ στη... Football League 2 κινδυνεύουν να βρεθούν τα Τρίκαλα!

Από τις έρευνες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προέκυψε ότι οι νεοφώτιστοι το περασμένο καλοκαίρι είχαν καταθέσει πλαστή εγγυητική ύψους 50.000 ευρώ ώστε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Football League, η οποία είχε «περάσει» από την προηγούμενη σύνθεση της ΕΕΑ.

Ετσι, η νέα Επιτροπή, έπειτα και από έγγραφο που κατέθεσε η τράπεζα Probank Τρικάλων, αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της πόλης και να παραπέμψει το θέμα σε ΕΠΟ και Football League «για τις δικές τους ενέργειες» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου.

Οι ενέργειες αυτές θα είναι παραπομπή της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, αλλά οι απόψεις για το ενδεχόμενο τιμωρίας διίστανται με πιθανότερη αυτή του υποβιβασμού. Το σίγουρο είναι ότι έπειτα από την εξέλιξη αυτή μπλοκάρουν ξανά τα πλέι οφ, αφού πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση, μιας και τα Τρίκαλα είναι σε βαθμολογική θέση ώστε να διεκδικούν άνοδο.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι η πλαστογραφία αφορά έγγραφο που δεν έχει δοθεί στην ΕΠΟ αλλά σε άλλη αρχή. Οσον αφορά την κατηγορία περί «δυσφήμησης» του ποδοσφαίρου, για την οποία υποβιβάστηκαν ο Ηρακλής, ο Ιωνικός και ο Εθνικός, έχει παραγραφεί αφού έχει παρέλθει ο ένας μήνας που προβλέπεται από τον πειθαρχικό κώδικα. Δεν αποκλείεται, όμως, η επιτροπή να «πατήσει» πάνω στο γεγονός ότι για την παραγραφή της πλαστογραφίας απαιτείται τριετία και σε συνδυασμό με τη δυσφήμηση, οι νεοφώτιστοι να βρεθούν προ του κινδύνου του υποβιβασμού.

«Περιμένουμε να μας καλέσουν τα αρμόδια όργανα. Πιθανότατα αυτό θα γίνει τη Δευτέρα. Θα δούμε τι θα μας πουν και αναλόγως θα πράξουμε. Να θεωρείτε δεδομένο ότι θα κινηθούμε δικαστικώς για να βρούμε το δίκιο μας. Δεν χωράει συζήτηση ότι λειτουργήσαμε νόμιμα σε όλα τα επίπεδα» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Πλεξίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου