Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πηλαδάκης: «Το σύστημα ο μεγάλος μας εχθρός»


O ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο free press έντυπο, επισήμανε πως ο μεγάλος εχθρός του ποδοσφαίρου είναι το σύστημα που υπάρχει ενώ αναφέρθηκε στον αγώνα που ξεκίνησε η Λάρισα μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Ο ιδιοκτήτης της θεσσαλικής ΠΑΕ μίλησε στην «Free Sunday» και τον συνάδελφο, Γιάννη Μέγα, για τις ενέργειες που κάνει προκειμένου η Λάρισα να μείνει Σούπερ Λίγκα αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά.

Πιο αναλυτικά:

- Πώς κρίνετε την απόφαση ορισμένων εκ των ιδιοκτητών της Λίγκας να προχωρήσουν στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και την οργάνωση του επόμενου, πριν καλά καλά διαλευκανθούν οι σκιές που πλανώνται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Πιστεύουμε ότι η Σούπερ Λίκα πρώτη απ' όλους θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα και να συμβάλλει τα μέγιστα στην κάθαρση του ποδοσφαίρου. Με την επικύρωση, δεν νομίζω ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

- Για ποιο λόγο υπάρχουν παράγοντες που προτιμούν να μην παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα η ΑΕΛ, μια ομάδα που αποδεδειγμένα και «καθαρή» είναι και επενδύσεις έχει κάνει και μπορεί να υποβιβάστηκε όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, και στη θέση της να έρθουν ομάδες από τη Football League με πολύ μικρότερες δυνατότητες;
Κάθε παράγοντας επιδιώκει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα του. Άρα το θέμα δεν είναι αν θέλουν ή δεν θέλουν την ΑΕΛ. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποιοι που έκαναν το λάθος να ερμηνεύσουν τη δική μας στάση ως αδυναμία. Το ότι είμαστε «καθαροί», όπως είπατε, ή το ότι πάντοτε λειτουργούμε με γνώμονα την ηθική και την αξιοπρέπεια, δε σημαίνει ότι είμαστε ανίσχυροι.
Δεν θα αναφερθώ μόνο στο παρελθόν αυτής της πόλης κι αυτής της ομάδας, που όλοι γνωρίζουν. Θα σταθώ στην παρουσία 5.000 φιλάθλων στην πρώτη προπόνηση της ομάδας και στις κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών μας. Θεωρώ ότι η ΑΕΛ έχει τεράστια δυναμική και έκαναν λάθος όσοι υποτίμησαν τον κόσμο της.

- Η Λάρισα κι εσείς, ειδικά μέχρι τις αρχές του δεύτερου γύρου, φωνάζατε για διαιτητικά εγκλήματα εις βάρος της ομάδας σας και πολλοί έσπευσαν να σας κατηγορήσουν ότι ασχολείστε με τη διαιτησία και όχι με τα αγωνιστικά σας προβλήματα. Τώρα, μετά τις αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, νιώθετε ακόμα πιο έντονα την αδικία;
Για να είμαι ειλικρινής, ναι. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν άκουγα φήμες ή δεχόμουν πληροφορίες ότι κάποιοι έχουν βάλει «στο μάτι» την ΑΕΛ. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό όταν όλο αυτό το σκηνικό μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες. Δεν σας κρύβω ότι ανακατεύτηκε το στομάχι μου τις μέρες που διάβαζα τους διαλόγους και τις εξελίξεις της υπόθεσης.

- Θεωρείτε ότι η Λάρισα είχε στοχοποιηθεί από κάποιους από τους παράγοντες που εμπλέκονται στο κύκλωμα των στημένων αγώνων; Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχατε «κόντρα» με τον Αχιλλέα Μπέο, που αυτή τη στιγμή κατηγορείται για όλα αυτά...
Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό: δεν υπάρχει κόντρα Πηλαδάκη-Μπέου, ούτε Λάρισας-Βόλου, τουλάχιστον στη δική μου σκέψη. Γι' αυτό και θεωρώ εντελώς επουσιώδες να καταδικαστεί σε φυλάκιση οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο αν δεν επέλθει η κάθαρση. Το μεγάλο μας πρόβλημα, ο μεγάλος μας εχθρός, είναι το σύστημα που εκπροσωπούν διάφορες νοοτροπίες και φιλοσοφίες, οι οποίες εκφράζονται με παράνομα στοιχήματα, δωροδοκίες και απειλές.

- Με δεδομένο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο, ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε ο χώρος να καθαρίσει και οι πραγματικοί λάτρεις του αθλήματος να απολαύσουν στο μέλλον καθαρά πρωταθλήματα, με υγιή σωματεία και παράγοντες;
Τόσο ο κ. Γερουλάνος όσο και ο κ. Μπιτσαξής έχουν τοποθετηθεί υπέρ της κάθαρσης με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και με διακοπή των πρωταθλημάτων. Οι εισαγγελικές αρχές και η ΕΥΠ έκαναν το έργο τους. Τελειώνει, λοιπόν, το παραμύθι του πολιτικού κόστους ή της έλλειψης πολιτικής βούλησης. Άρα το μόνο που απομένει είναι να τηρηθούν οι νόμοι στην αθλητική δικαιοσύνη και να δημιουργηθεί δεδικασμένο. Φυσικά, αν δεν εφαρμοστούν και τώρα οι νόμοι, δεν υπάρχει καμία σωτηρία, καμία διέξοδος. Τόσο απλά.

- Μέχρι πού είστε αποφασισμένοι να φτάσετε για να δικαιωθεί η ΑΕΛ και η δική σας προσπάθεια;
Έχουμε ήδη εφεσιβάλλει την επικύρωση της βαθμολογίας με πολύ ισχυρά επιχειρήματα, αφού το πρόβλημα με τη ρήτρα του συνδρομητικού καναλιού ήταν πρόσχημα. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα, αφού το μόνο που ζητά η Nova είναι το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Άλλωστε η επικύρωση της βαθμολογίας δεν είναι δεσμευτική ως προς τις αποφάσεις που θα παρθούν στη συνέχεια.
Υποστηρίζουμε το αυτονόητο: αυτός που αδικήθηκε πρέπει να επιβραβευτεί και όχι κάποιος άσχετος. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι με την περίπτωση των αδειοδοτήσεων δημιουργήθηκε δεδικασμένο, ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια και ευνοήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, όχι κάποια ομάδα της Football League. Από κει και πέρα, η νομική μας ομάδα έχει προετοιμάσει ένα προς ένα τα βήματά μας προς τις ανώτερες βαθμίδες απονομής δικαιοσύνης, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις αποφάσεις της ΕΠΟ.

«Καμία συμφωνία, είναι μες στους υποψηφίους στόχους»
Σχετικά με τον Δημήτρη Αρβανίτη και τις πληροφορίες περί συμφωνίας του με την ΑΕΛ οι άνθρωποι της ομάδας του κάμπου τόνισαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Απλά ο παίκτης είναι μες στους υποψηφίους στόχους», ξεκαθάρισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου