Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Γιατί η Λίγκα δεν συμπληρώνει 16αδα...


Οι 13 ομάδες του νέου πρωταθλήματος είναι (;) δεδομένες. Οι τρεις ομάδες που θα συμπληρώσουν τις 16άδα όμως είναι... στον αέρα και με βάση τα τωρινά δεδομένα, όλες οι υποψήφιες μπορεί να έχουν πρόβλημα συμμετοχής με αποτέλεσμα η Σούπερ Λίγκα να μην συμπληρώνει 16άδα ούτε καν... υποθετικά!

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Ολυμπιακος, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Ξάνθη είναι οι μόνες ομάδες που αυτή την στιγμή θεωρούν σίγουρη την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα, αν και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος. Για τις τρεις θέσεις που απομένουν, οι υποψήφιοι είναι πολλοί, κανείς από αυτούς ωστόσο δεν μπορεί να είναι σίγουρος είτε πως θα του δοθεί η άδεια, είτε πως ακόμα και αν του δοθεί θα μπορέσει να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία.

Το σοκ για Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα και Πανσερραϊκό

Η δικαίωση του Ηρακλή από το Διαιτητικό Δικαστήριο προκάλεσε πανηγύρια στο στρατόπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που είδε τις ελπίδες της για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα να αυξάνονται ωστόσο το σκεπτικό της απόφασης προκάλεσε σοκ σε Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα και Πανσερραϊκό καθώς ανέφερε πως όσες ομάδες έχουν πέσει, είτε για αγωνιστικούς είτε για άλλους λόγους την προηγούμενη χρονιά, δεν δικαιούνται να αγωνιστούν στην Σούπερ Λίγκα φέτος.

Και αν η Λάρισα με τον Πανσερραϊκό είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα πως φέτος θα αγωνιστούν στην Football League, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Τρίπολη αφού στον Αστέρα θεωρούσαν δεδομένη την παραμονή της ομάδας. Ο Αστέρας, αν και αγωνιστικά είχε υποβιβαστεί, έμεινε στην Σούπερ Λίγκα λόγω της απόφασης που τον ήθελε να παίρνει την θέση του, υποβιβασμένου για πλαστογραφία, Ηρακλή. Το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου ωστόσο έβγαλε άκυρη την απόφαση αυτή και οι τρεις ομάδες που, με βάση την βαθμολογία της περυσινής χρονιάς, υποβιβάστηκαν δεν πρόκειται να αγωνιστούν στην μεγάλη κατηγορία.

Το πρόβλημα του Ηρακλή με την ΕΕΑ

Μπορεί στον Ηρακλή τα πανηγύρια να έχουν ήδη ξεκινήσει, μπορεί το Διαιτητικό Δικαστήριο να τον δικαίωσε και ταυτόχρονα να υποβίβασε τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά αυτή την στιγμή οι πιθανότητες να αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα δεν είναι με το μέρος του. Τα εμπόδια είναι δύο και ακόμα και αν περάσει το πρώτο δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να περάσει και το δεύτερο.

Καταρχήν, για να μπορεί ο Ηρακλής να κάνει όνειρα θα πρέπει να δικαιωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αλλά ακόμα και αν δικαιωθεί, στην συνέχεια θα πρέπει να πάρει το "οk" και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και αν οι άνθρωποι του Ηρακλή νιώθουν αισιόδοξοι όσον αφορά την "αναμέτρηση" με την Επιτροπή Εφέσεων, οι εκτιμήσεις λένε πως δεν πρέπει να αισθάνονται το ίδιο όσον αφορά την ΕΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση του Ηρακλή, της οποίας ηγείται ο Κύπριος επιχειρηματίας, Ανδρέας Παντελή ενδέχεται να μην πληροί τις προϋποθέσεις και το σενάριο που θέλει τον "γηραιό", ακόμα και αν δικαιώνεται στην ΕΠΟ, να πέφτει πάνω στο μπλόκο της ΕΕΑ και εν τέλει να μην παίρνει πιστοποιητικό συμμετοχής για την Σούπερ Λίγκα, μοιάζει αρκετά πιθανό...

Η φερόμενη εμπλοκή του Λεβαδειακού στα στημένα

Αυτή την στιγμή, αν υπάρχει μια ομάδα που μοιάζει να είναι σίγουρη πως θα πανηγυρίσει την άνοδό της είναι ο Λεβαδειακός. Ο φάκελός του θα πάρει την έγκριση της ΕΕΑ, αντίθετα το ίδιο όργανο "τελείωσε" τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα, το Διαιτητικό Δικαστήριο έβαλε "στοπ" σε Λάρισα, Πανσερραϊκό και στην ομάδα της Βοιωτίας βλέπουν τον δρόμο για την Σούπερ Λίγκα να είναι ορθάνοιχτος και πανηγυρίζουν. Θα κρατήσει για πολύ η χαρά όμως;

Τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι νέες διώξεις για το σκάνδαλο με τα στημένα ματς και ένας από τους παράγοντες που θα κληθούν να καταθέσουν δεν είναι άλλος από τον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη. Το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός (2-4) που έλαβε χώρα στο περυσινό πρωτάθλημα της Football League, είναι ένα από τα πιο ύποπτα παιχνίδια της εν λόγω δικογραφίας και ότι θα κερδίσει ο Λεβαδειακός λόγω συγκυριών και ΕΕΑ δεν αποκλείεται να του το πάρει πίσω η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα και η ομάδα της Βοιωτίας να επιστρέψει στην Football League.

Οι περιπτώσεις της Δόξας Δράμας και του Διαγόρα Ρόδου

Δόξα Δράμας και Διαγόρας Ρόδου είναι δυο από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στα πλέι οφ ανόδου για την Σούπερ Λίγκα και, αν και αγωνιστικά δεν τα κατάφεραν, με το μπάχαλο που επικρατεί απέκτησαν ελπίδες ανόδου. Και αν για τον Διαγόρα Ρόδου οι ελπίδες είναι καθαρά θεωρητικές αφού ακόμα και οι ίδιοι οι διοικούντες του παραδέχονται ότι με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή πιθανότητα να του δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, για την Δόξα Δράμας τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά και πάλι όχι ιδανικά. Διότι με τους ανθρώπους της ομάδας να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να συμπληρώσουν ρόστερ δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η ομάδα της Δράμας θα είναι 100% έτοιμη να αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα.

Οι "τελειωμένες" (;) υποθέσεις Ολυμπιακού Β. και Καβάλας

Η ΕΕΑ "καταδίκασε" τις δυο ομάδες με το να μην τους δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα και με βάση τα τωρινά δεδομένα θεωρούνται οι "τελειωμένες" της υπόθεσης. Βέβαια, και οι δυο περιμένουν την εκδίκαση της κυρίως υπόθεσής τους από το Διοικητικό Εφετείο και διατηρούν ακόμα ελπίδες. Μάλιστα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους εκεί, η ΕΕΑ δεν μπορεί να δώσει άδεια συμμετοχής σε καμία άλλη ομάδα, κάτι που, προφανώς, κάνει ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως, για την ώρα, οι δύο επαρχιακές ομάδες δεν έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους για συμμετοχή στην Σούπερ Λίγκα.

Το αδιέξοδο της Σούπερ Λίγκα

Με όλα τα παραπάνω σαν δεδομένα, οι άνθρωποι του συναιτερισμού της Σούπερ Λίγκας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Τα προβλήματα στους συλλογούς είναι τόσα πολλά που μοιάζει... γολγοθάς ακόμα και να συμπληρωθεί η 16άδα του πρωταθλήματος. Η πρωτόγνωρη αυτή περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, άραγε επιφυλάσει και άλλες εκπλήξεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου