Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Σούπερ Λίγκα: Γελάει ο κόσμος… Εκτίμηση αγώνων: ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ & ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ


Πέραν των τραγικών γεγονότων που έχουν συμβεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με την υπόθεση του υποβιβασμού Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, τις τελευταίες δύο μέρες ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με  το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών να δικαιώνει τις δύο ομάδες απαγορεύοντας την αντικατάστασή τους από οποιαδήποτε άλλη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής τους ακόμα και μετά από αρκετές αγωνιστικές. 

Σαν να μην έφτανε αυτό το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε τον Ηρακλή με ψήφους 2-1 κάνοντας δεκτή την προσφυγή του, δίνοντάς του το δικαίωμα να επαναφέρει την υπόθεση υποβιβασμού λόγω πλαστής ενημερότητας στην Επιτροπή Εφέσεων. Φυσικά αυτή η απόφαση αναβάλει αυτομάτως τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης , αφού δεν επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να αγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα μέχρι να εκδικαστεί και πάλι η υπόθεση.

Ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη εξέδωσαν ανακοίνωση ώστε να μην διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο με δεδομένη τη ρήτρα 4 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στη ΝOVΑ. Έτσι με το υπάρχον σκηνικό σήμερα θα ανοίξει η αυλαία με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ – Ατρόμητος και Γιάννενα – Αρης.

ΟΦΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΟΦΗ: Μετά την καταιγίδα επήλθε ηρεμία στις τάξεις των Κρητικών, αλλά τρέχουν και δεν φτάνουν όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι. Ξεκίνησαν καθυστερημένα την προετοιμασία λόγω των πλέι οφ ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ, όπου πήραν την πρώτη θέση με σχετική άνεση, παραμένοντας μάλιστα αήττητοι.
Μετά την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού Στάθη Ταυλαρίδη, συμφώνησαν και με τον Βραζιλιάνο Βάντο ενώ υπέγραψε και ο Σουμπίνιο. Επίσης το όνομα του Μιχάλη Κωνσταντίνου ακούγεται έντονα, αν και η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη.
Προβλημάτισαν στα φιλικά γνωρίζοντας βαριά ήττα στο τελευταίο με 3-0 από τον Παναιτωλικό. Πανίσχυρος στο σπίτι του όπου παραμένει χωρίς ήττα εδώ και 22 αγώνες, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα επτά από τα εννιά τελευταία.
Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Βεζυρίδης – Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Πίτσος - Ρόβας, Καλάιτζιτς, Βερόν – Παπουλής, Ουκάρ, Καμπάνταης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η περσινή σεζόν για την ομάδα του Περιστερίου, αφού μπορεί να έμπλεξε στη μάχη της παραμονής, αλλά δεν αγχώθηκε ουσιαστικά, ενώ κατάφερε να φτάσει μέχρι το τελικό του Κυπέλλου.
Στα φιλικά παρουσίασε έντονο επιθετικό πρόβλημα, με πιο πρόσφατο το 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Δώνης ποντάρει με κλειστά μάτια στον Κώστα Μήτρογλου που αναμένεται να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο Ελίνι Δημούτσος.
«Εύχομαι το πρωτάθλημα να βρει την αξιοπιστία και να δούμε μια διαφορετική νοοτροπία. Είμαστε νέα ομάδα, αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες. Η πρεμιέρα μας βρίσκει σε μία πολύ καυτή έδρα κόντρα σε μία ομάδα με τεράστιο ενθουσιασμό και περιμένω ένα μεγάλο ντέρμπι με έντονες συγκινήσεις», τόνισε ο Γιώργος Δώνης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι 7 από τους 9 πιο πρόσφατους εκτός έδρας αγώνες των φιλοξενούμενων ήταν Νο Goal, ενώ οι 8 από αυτούς είχαν λιγότερα από τρία γκολ.
Δεν υπολογίζονται για την πρεμιέρα οι μέσοι Μπρίτο και Αθανασίου, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο Σφακιανάκης.
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ιτάνζ – Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης - Μακρής, Γκαρσία – Τάτος, Μπέλιτς, Επστάιν – Αναστασάκος

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΟΦΗ ακόμα ψάχνεται, αλλά στην έδρα του δεν αστειεύεται. Πιο μαζεμένος ο Ατρόμητος, με προβλήματα όμως στο σκοράρισμα, όπως έδειξε στα φιλικά. Γρίφος, αλλά η λογική μιλάει για λίγα γκολ…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Να καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα και να κάνει το βήμα παραπάνω θα προσπαθήσει φέτος, με τον Ντεμόλ να εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος και τις μεταγραφικές κινήσεις να έχουν θετικό πρόσημο.
Παίκτες όπως ο Ζαϊρί, ο Βίλα και ο Κουέβας μπορούν να του αλλάξουν επίπεδο, σε συνδυασμό με την πανίσχυρη έδρα του όπου παραμένει αήττητος εδώ και 19 αγώνες, έχοντας κρατήσει στους 15 από αυτούς το μηδέν στα μετόπισθεν.
Στο τελευταίο του φιλικό επικράτησε με 2-1 της πρωταθλήτριας Αλβανίας Σκέντερμπεου με γκολ των Γεωργίου και Μπακαγιόκο.
«Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την σκληρή προετοιμασία που κάναμε. Η ομάδα είναι έτοιμη και επιθυμία όλων είναι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φτάσουμε στους τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον Αρη. Κάποιοι παίκτες δεν είναι ακόμα έτοιμοι για 90 λεπτά, αλλά όλοι θα βοηθήσουν», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Ντεμόλ.
Θα απουσιάσει από την πρεμιέρα ο αμυντικός-μέσος Χουτ που ήρθε φέτος από την Τακουάρι, ενώ δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και τέθηκε εκτός αποστολής ο αρχηγός Γιώργος Ντάσιος.
Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φεγκρούς – Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον – Γεωργίου, Λίλα - Κεϊτά, Πατσατζόγλου, Μπεσέρα – Μπακαγιόκο

ΑΡΗΣ: Με ένα όνειρο τρελό, την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκινάνε τη φετινή σεζόν οι Θεσσαλονικείς, που με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο τους αναμένονται πολύ πιο επιθετικοί. Στο τελευταίο τους φιλικό έμειναν στο 1-1 με την Κέρκυρα, έχοντας σκόρερ τον Νέτο που για ακόμα μία χρονιά αναμένεται να είναι το πολυεργαλείο της ομάδας.
Με τα μούτρα στην απόκτηση εντός ικανού φορ έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα, με την περίπτωση του Φινλανδού Φορσέλ να ναυαγεί και τον Σλοβένο Ζλάτκο Ντέντιτς να αρνείται να έρθει στην Ελλάδα. Ετσι το βάρος πέφτει στην απόκτηση του Γιάκομπ, που είναι ένας επιθετικός ο οποίος δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Επίσης εξετάζεται σοβαρά και η περίπτωση του Ούμπιντες που θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Χάνουν την πρεμιέρα ο τερματοφύλακας Βελλίδης και ο μέσος Πορτίγια λόγω τραυματισμού, καθώς και ο φορ Τσέζαρεκ που είναι τιμωρημένος. Μία ίωση ταλαιπώρησε τον Γιαννίτση και ανάγκασε τον Τσιώλη να μην τον συμπεριλάβει τελικά στα πλάνα του.
Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Σηφάκης – Βανγκέλι, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ – Νέτο, Φατί, Τόχα Καπετάνος – Καστίγιο, Σολτάνι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ενθουσιασμός του κόσμου αναμένεται να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους παίκτες του ΠΑΣ, αλλά ο τρόπος που αγωνίζεται ο Αρης με τον Τσιώλη εγγυάται γκολ. Πιθανό το σενάριο να σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες.

4 σχόλια:

  1. Link για να δείτε τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ LIVE:

    http://blinertv2.blogspot.com/p/tv.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Fantoma. Είσαι ωραίος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά απο τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα ανεβάσω και LINK για τον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ίδιο LINK ισχύει και για τον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή