Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Παναθηναϊκός: Σενάρια για λύσεις και παραιτήσεις!


Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό έχει... απ' όλα. Ενδιαφέρον σενάριο για μπάσιμο Μυτιληναίου, φήμες για ARAMCO και στο βάθος... παραίτηση Γόντικα. 

Στα όριά του φαίνεται πως έχει φτάσει ο Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος έχει απηυδήσει με την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Τα οικονομικά... δεν βγαίνουν, ο κύριος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ άφησε αιχμές για πρωτοδικείο και το αγωνιστικό τμήμα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Μέσα σε όλα τα άλλα, υπάρχει και το θέμα Λέτο που τον απασχολεί και τον έχει βάλει σε δίλημμα. Τι να κάνει; Να πουλήσει τον Αργεντινό ώστε να βρει χρήματα για το ταμείο ή να τον κρατήσει και να αποφύγει το κράξιμο του κόσμου για την επιπλέον αποδυνάμωση του ήδη ελλιπούς ρόστερ; Τη στιγμή που γίνονται διαρκώς συζητήσεις μέσα στην ΠΑΕ για την πιθανότητα στάσης πληρωμών...

Βέβαια, για το τελευταίο, ακούγεται συνεχώς η άποψη ότι «όσο οι μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί γιατί οι Βαρδινογιάννηδες δεν ανέχονται να χρωστούν...» Πόσο όμως να στηριχτεί κανείς σε αυτό, όταν ο ίδιος ο Τζίγγερ κάνει λόγο για πρωτοδικείο;

Γι αυτό και ο κάτοχος του 54,7 % των μετοχών του Παναθηναϊκού ψάχνει να βρει τη λύση και να απεμπλακεί από την εταιρεία. Πάνω σε αυτό το πλάνο φημολογείται ότι τον έχουν πλησιάσει Σαουδάραβες επιχειρηματίες, οι οποίοι λειτουργούν για λογαριασμό της ARAMCO, την πετρελαϊκή εταιρεία η οποία μπήκε στην Motor Oil το 1996 αγοράζοντας το 50% των μετοχών. Η εταιρία έχει απεμπλακεί από την Motor Oil από το 2005, όμως οι σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη υπάρχουν και σύμφωνα με την εφημερίδα Γάτα έχουν υπάρξει σχετικές συζητήσεις.

Οι Σαουδάραβες δεν είναι οι μόνοι ενδιαφερόμενοι, μια και είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μπουν στην Πράσινη ΠΑΕ. Ένας από αυτούς είναι και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, ο οποίος φημολογείται ότι βρίσκεται ανάμεσα στους επιχειρηματίες και εφοπλιστές που έχουν μιλήσει με τον Τζίγγερ για την πιθανότητα να μπουν στο πολυμετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τόσο η ARAMCO, όσο και υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του Μυτιληναίου, δεν έχουν μπει ακόμη σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ουδείς έχει κάνει κάποια επίσημη συζήτηση. Απλώς, την... ψάχνουν ακόμη και κουβεντιάζουν μαζί του σε φιλολογικό επίπεδο, για την ώρα, και μάλιστα χρησιμοποιούν μεσολαβητές για την διερεύνηση της σχετικής αγοράς.
Πάντως, στην περίπτωση που ο πετρελαϊκός κολοσσός της ARAMCO ζεστάνει το ενδιαφέρον του και αποφασίσει να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι εύλογο ότι δεν θα χρειαστεί μεσολαβητές...

Πατέρας: «Δεν ξαναγυρνάω»

Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας μίλησε για τα όσα έγιναν στον επαναληπτικό με τη Μακάμπι και τόνισε πως έχει αποχωρήσει από το τριφύλλι και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει.

Ο Νικόλας Πατέρας έκανε ένα σχόλιο στην εφημερίδα «Sportday», για τα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στο ΟΑΚΑ κόντρα στον σύλλογο του Τελ Αβίβ: «Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι στενόχωρα πράγματα. Εγώ έχω αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, το έχω δηλώσει και δεν ξαναγυρνάω», βάζοντας ένα τέλος στο ενδεχόμενο να ασχοληθεί και πάλι με τα κοινά του τριφυλλιού.

Από την άλλη, εξαφανισμένος παραμένει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου