Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στάθης: «Παράνομη η απόφαση»!


Η προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας θα είναι η επόμενη κίνηση της ΠΑΕ Καβάλας, σύμφωνα με όσα τόνισεo νομικός σύμβουλος της ομάδας, Χρήστος Στάθης, ενώ σχολίασε ότι ευελπιστεί πως θα υπάρξει εν τέλει δικαίωση, μια και μίλησε για παράνομη απόφαση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε o νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα, Χρήστος Στάθης:

- Ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες της Καβάλας;
«Εμείς θα προσφύγουμε πλέον στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα κάνουμε αίτηση ακύρωσης και αναστολής μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης για παράβαση του νόμου. Βέβαια, ακόμα περιμένουμε την απόφαση από τη ΓΓΑ, ώστε να δούμε την αιτία αυτής της εξέλιξης. Εμείς επιθυμούμε την ανατροπή αυτής της απόφασης, αλλά για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει πρώτα να έρθει στα χέρια μας η απόφαση αυτή καθεαυτή. Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που επιφέρουν αυτή την εξέλιξη και οδηγούν την Καβάλα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά με την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας αρχίζουν οι κινήσεις μας με σκοπό την δικαίωση της ομάδας».

- Πιστεύετε ότι θα καταφέρει τελική η ομάδα να δικαιωθεί;
«Θεωρώ πως αυτή η απόφαση είναι παράνομη, μια και δεν μπορεί να προκύψει από κάπου και ευελπιστώ ότι θα δικαιωθούμε. Υπηρετώ τη δικαιοσύνη από νεαρή ηλικία και δεν θα ήταν δυνατό να μην έχω εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί όμως τελικά, αλλά πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε».

- Ποιο είναι το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πιστεύετε ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις; Μιλάμε για εξελίξεις που θα «τρενάρουν» πολύ ακόμα την έναρξη του πρωταθλήματος;
«Άμεσα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την απόφαση, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στην προσβολή της. Δεν υπάρχει εμπειρία ανάλογων καταστάσεων, οπότε για μας είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το χρονικό πλαίσιο των εξελίξεων. Όλα είναι στον αέρα» .

 -Σε περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει δικαίωση, με τα συμβόλαια των παικτών τι προβλέπεται;
«Δεν μπορώ να το πω ακόμα αυτό. Σίγουρα είναι απευκταίο σενάριο που δεν μπορώ καν να σχολιάσω. Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό ακόμα διότι είναι ένα σενάριο, αλλά αν μη τι άλλο είναι προς αποφυγή».

 - Οι φίλοι της Καβάλας πώς αντιδρούν;
«Ο κόσμος της Καβάλας βράζει, αλλά σε αυτή τη χρονική συγκυρία της χώρας μας νομίζω πως είναι λάθος να υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Πάντως και ο πρόεδρος της ομάδας, ο Σταύρος Ψωμιάδης, ζήτησε από τους φίλους της ομάδας να έχουν ήπιες αντιδράσεις και αυτό πιστεύω πως θα συμβεί. Δεν χρειάζονται και δεν βοηθάνε σε αυτή τη φάση οι ακρότητες».

 - Όσον αφορά παίκτες που είναι προς παραχώρηση ή βρίσκονται στο στόχαστρο της ομάδας για μεταγραφή; Τι ακριβώς θα συμβεί με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ;
«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Δεν είναι τις αρμοδιότητάς μου. Για μας προέχει η προσφυγή. Σίγουρα πάντως μεταγραφικές υποθέσεις παγώνουν αυτές τις ημέρες. Το πώς και τι θα συμβεί δεν το γνωρίζω, πλέον προέχουν άλλα πράγματα...»

gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου