Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στα ζάρια παίζει η Σούπερ Λίγκα το πρωτάθλημα


Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα αλλά υπάρχουν τρία εμπόδια. Το αν θα έχουν εξεταστεί οι φάκελοι του Λεβαδειακού και Δόξας, το ενδεχόμενο μπλοκάρισμα του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου και η προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού στα πολιτικά δικαστήρια. Ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο ομάδες λιγότερες.

Η Σούπερ Λίγκα πήρε την απόφαση αυτή καθώς υπήρχε ρήτρα 4 εκάτ. ευρώ με την Nova και το πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει. Η Σούπερ Λίγκα ζήτησε από την ΕΕΑ να εξετάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τους φακέλους του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας ώστε να τους δώσει πιστοποιητικό.

Ακόμα, η διοργανώτρια αρχή καταδικάζει την προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού στα πολιτικά δικαστήρια.

Παρά την απόφαση της Σούπερ Λίγκα βέβαια, τα πάντα είναι ανοικτά. Και αυτό γιατί την Πέμπτη, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο εξετάζει τις προσφυγές του Ηρακλή, της Λάρισας και του Πανσερραϊκού. Αν αυτές οι τρεις ομάδες δικαιωθούν τότε η έναρξη μπλοκάρεται αυτόματα.

Τέλος, την Παρασκευή συζητιούνται τα ασφαλιστικά μέτρα του Πανσερραϊκού και της Λάρισας. Αν δικαιωθούν θα εκδοθεί απόφαση μη έναρξης του πρωταθλήματος. Μέσα σε όλα αυτα, το σενάριο που θέλει τουλάχιστον την πρώτη αγωνιστική να γίνεται με δύο ομάδες λιγότερες "παίζει" έντονα.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκα μετά την απόφαση της:

"Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού.

Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου".

Παναθηναϊκός: "Αυθαίρετο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα"

Ο Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή του, διαχωρίζει την θέση του από την απόφαση της Σούπερ Λίγκα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα καταγγέλοντας πως η απόφαση πάρθηκε χωρίς ενημέρωση του Παναθηναϊκού και απόφαση Δ.Σ..

Η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καταγγέλει τη διαδικασία έκδοσης ανακοίνωσης εκ μέρους της Super league χωρίς προηγούμενη ενημέρωση όλων των μελών ή σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Συνεπώς, η διαδικασία με την οποία εκδήλωσε την πρόθεσή της η Super League, για έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, είναι αυθαίρετη.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διαχωρίζει τη θέση της από τη δήλωση της πρόθεσης αυτής, ή οποία υποκριτικά βασίζεται δήθεν σε έναν προγραμματισμό ο οποίος είχε γίνει με εντελώς διαφορετικά δεδομένα για το χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου".

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ουδέποτε ενημερώθηκε"

Η ΑΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως δεν ενημερώθηκε για την αντίστοιχη της Superleague και δεν μπορεί να συνυπογράψει μια τέτοια πρόταση. Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ανακοίνωση απάντηση σε αυτή της Superleague για την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ με την οποία τονίζει πως δεν ενημερώθηκε ποτέ και πως δεν μπορεί να συνυπογράψει μια τέτοια πρόταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση της Superleague (;), τόσο σχετικά με την διαδικασία αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, μετά την απόφαση υποβιβασμού τους, όσο και για άλλα θέματα που αφορούν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ουδέποτε ενημερώθηκε για την ανακοίνωση αυτή και το περιεχόμενο της και βεβαίως δεν μπορεί να συνυπογράψει μια τέτοια πρόταση, η οποία θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και να εγκριθεί από το σύνολο των μελών του. Υπενθυμίζουμε ότι ο Συνεταιρισμός αποτελεί σώμα των πολλών και όχι των λίγων".

"Πληρώστε την ρήτρα να μην αρχίσει"

Οι κύκλοι του Ολυμπιακού απάντησαν στις ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στις ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για την έναρξη του πρωταθλήματος, απάντησαν το βράδυ της Τετάρτης οι κύκλοι του Ολυμπιακού.

Μεταξύ άλλων όπως αναφέρουν στον Πειραιά, οι δύο ομάδες με τις ανακοινώσεις τους αναζητούν άλλοθι, ώστε να καλύψουν τις αδυναμίες τους, ενώ τονίζουν πως αν θέλουν να πληρώσουν την ρήτρα των 4 εκ. ευρώ, τότε ας μην αρχίσει το πρωτάθλημα.

H ανακοίνωση της Λίγκας έρχεται ως συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής στο οποίο ο Παναθηναϊκός έδωσε το "παρών". (σ.σ η ΑΕΚ απείχε)", αναφέρουν χαρακτηριστικά στους "ερυθρόλευκους" και συνεχίζουν:

"Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ είχαν καταθέσει όλες αυτές τις μέρες κανένα αίτημα αναβολής της πρεμιέρας. Αν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν την διάθεση να πληρώσουν οι ίδιοι την ρήτρα ύψους 4 εκατ. ευρώ στην Nova, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Κλείνοντας οι κύκλοι του Ολυμπιακού τονίζουν πως: "Πάντα τυχαίνει σε περιόδους, που αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα να αναζητούν άλλοθι, ώστε να καλύψουν τις αδυναμίες τους και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου