Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αποκλεισμός μόνο για φέτος για τον Ολυμπιακό Βόλου - Με αναστολή η ποινή του Ολ. Βόλου


Ηπιότερη αυτής που είχε διαρρεύσει είναι τελικά η τιμωρία που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA στον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αυτή αφορά αποβολή της θεσσαλικής ομάδας από το φετινό Europa League και για επιπλέον τρία χρόνια με πενταετή αναστολή. «Θα κάνουμε έφεση, ίσως ζητήσουμε και αποζημίωση», δήλωσε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Μιτζίκος.

Δηλαδή οι Βολιώτες θα τιμωρηθούν αυτόματα με τρία χρόνια αποκλεισμό αν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια απασχολήσουν ξανά την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για παρόμοιο αδίκημα.

Συνεπώς αν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει την έξοδο του πχ μέσω του φετινού Κυπέλλου, θα αγωνιστεί κανονικά του χρόνου στην Ευρώπη, εκτός και αν υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα με το φετινό.

Πρόκειται για μια απόφαση σαφώς πιο ήπια σε σχέση με όσα διέρρευσαν χθες, ενώ η ελληνική ομάδα έχει δικαίωμα έφεσης μέχρι την προσεχή Δευτέρα (15/08).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε από το Europa League αυτής της περιόδου με επιπλέον τριετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA, που αφορά μία περίοδο πέντε ετών με αναστολή, μετά την παράβαση του άρθρου 5 του πειθαρχικού κώδικα.

Η απόφαση λήφθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη. Η ελληνική ομάδα έχει προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Αυγούστου να καταθέσει έφεση βάσει του άρθρου 49 του πειθαρχικού κώδικα της UEFA. 

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αποφασίσει ποιος σύλλογος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Europa League, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα play offs στις 18 και 25 Αυγούστου».

Η τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου αφορά, ουσιαστικά, τον αποκλεισμό από τη φετινή περίοδο, ενώ θα επεκταθεί για άλλα τρία χρόνια, αν την προσεχή πενταετία ο συγκεκριμένος σύλλογος «απασχολήσει» ξανά την UEFA με κάποιο σοβαρό παράπτωμα.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Μιτζίκος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 προανήγγειλε την κατάθεση έφεσης. «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνουμε έφεση, γιατί θεωρούμε ότι στη διαδικασία δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του εγκαλουμένου, ιδιαίτερα χθες που είχαμε την έκδοση της απόφασης της ΕΠΟ. Έπρεπε να περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης της ΕΠΟ για το αν υπάρχουν ευθύνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και όχι φυσικών προσώπων. Αυτό είναι το βασικό μας επιχείρημα, μαζί με το δεδικασμένο της Πόρτο που ζήτησε αποζημίωση. Δεν αποκλείουμε να κάνουμε το ίδιο σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε», τόνισε, ενώ πρόσθεσε «…δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο απαξιωτικά μιλούσαν για την ΕΠΟ στην UEFA».

Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου. «Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας συνιστούν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αθλητική ή όχι. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου