Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Δ' Εθνική Ηρακλής, Τρίκαλα, Καρδίτσα


Ηρακλής, Τρίκαλα και Αναγέννηση Καρδίτσας δεν πήραν άδεια από την ΕΕΑ και υποβιβάζονται στην Δ' Εθνική. Πήραν άδεια Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας και Πανσερραϊκός.

Χειρότερο καλοκαίρι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι φίλοι του Ηρακλή, οι οποίοι μέσα σε λίγους μήνες, βλέπουν την ομάδα τους από την Super League να καταλήγει στην Δ' Εθνική (Περιφερειακό πρωτάθλημα).

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα (26/9) εξέτασε τους φακέλους των ομάδων που είχαν προβλήματα από την προηγούμενη συνεδρίαση και δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής σε Ηρακλή, Τρίκαλα και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι τρεις προαναφερθέντες ομάδες, υποβιβάζονται στην Δ' Εθνική (Περιφερειακό πρωτάθλημα), καθώς δεν πήραν παράταση. Επίσης στην Δ' Εθνική υποβιβάζονται και οι Εθνικός Πειραιώς, Ιωνικός που δεν κατέθεσαν φάκελο στην ΕΕΑ και οι Ηλιούπολη, Εορδαϊκός, Ρόδος και Παναιγιάλειος.

Αντίθετα, όπως αναμενόταν κανονικά άδεια συμμετοχής πήραν οι Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας και Πανσερραϊκός. Παρότι κάποια μέλη της Επιτροπής διαφώνησαν για τον Λεβαδειακό και την Δόξα Δράμας (πήραν άδεια κατά πλειοψηφία). Όσον αφορά την ΑΕΛ το θέμα είναι καθαρά τυπικό και θα πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής την επόμενη Δευτέρα (3/10).

Οι τέσσερις αυτές ομάδες πλέον θα περιμένουν μια ακόμη ημέρα (συνεδριάζει το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ την Τρίτη, 27/9) για να μάθουν ποιες από αυτές (δύο) θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super League.

Επίσης, πιστοποιητικό συμμετοχής στα Επαγγελματικά πρωταθλήματα πήραν η Αναγέννηση Γιαννιτσών, η Νίκη Βόλου, ο Βατανιακός και ο Αετός Σκύδρας.

Από εκεί και πέρα, ο Ηλυσιακός ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρέψει στις Επαγγελματικές κατηγορίες, μετά την ακύρωση της συγχώνευσης με το Αιγάλεω, πήρε παράταση μέχρι την προσεχή Δευτέρα (3/10) για να γίνει ΠΑΕ ή ΤΑΠ και να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής για την Football League 2. Επίσης, παράταση μέχρι την Δευτέρα (3/10) πήρε ο Διαγόρας γιατί δεν έχει εγγυητική επιστολή.

Συνοπτικά οι αποφάσεις της ΕΕΑ:

Πήραν πιστοποιητικό: Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Βατανιακός, Αετός Σκύδρας.

Δεν πήραν πιστοποιητικό: Αναγέννηση Καρδίτσας, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός, Ρόδος, Τρίκαλα, Εθνικός, Παναιγιάλειος, Ηρακλής.

Αναβολή για τη Δευτέρα (3/10): ΑΕΛ (τυπικό), Διαγόρας. Προθεσμία μέχρι την Δευτέρα (3/10) σε Ηλυσιακό (για να γίνει ΤΑΠ ή ΠΑΕ)

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέρει:

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για τα πρωταθλήματα  Football League και Football League 2 στις παρακάτω ομάδες:

ΠΑΕ: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΤΑΠ: ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ και ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Ανέβαλε για την επόμενη συνεδρίαση (3 Οκτωβρίου) τη λήψη απόφασης για τις ΠΑΕ, ΛΑΡΙΣΑ και ΔΙΑΓΟΡΑ.

Έδωσε προθεσμία στον ΗΛΥΣΙΑΚΟ, έως και την επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ, για τη σύσταση ΤΑΠ ή ΠΑΕ.

Η Επιτροπή δε χορήγησε πιστοποιητικό στις παρακάτω ομάδες, που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2.

ΠΑΕ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΡΟΔΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΙΩΝΙΚΟΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

ΤΑΠ: ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ και ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου