Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (+Video)


Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις αλλά με αρκετή αγωνία (στο δεύτερο μέρος), η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δείτε τα γκολ και τις φάσεις.
Video με τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα


Σε ένα ματς που είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα, η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας (με περισσότερα ματς). Συγκλονιστική εμφάνιση από τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, με μια ενδεκάδα που δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε οικογενειακό διπλό.

Από την άλλη μεριά ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε στις λίγες ώρες που βρίσκεται στα Γιάννινα να αλλάξει πολλά, αλλά είναι σίγουρο ότι θα βάλει την δική του σφραγίδα. Όσον αφορά τον κόσμο της ΑΕΚ, επέστρεψε στο γήπεδο και με τη λήξη του αγώνα επικράτησε η απόλυτη αποθέωση για τους παίκτες του δικεφάλου. Το πάρτι επέστρεψε...

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Γιάχος (Χίου) / Μποζατζίδης (Μακ/νίας) Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακ/νίας)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραζμπατζής, Κοντοές, Κάλα, Μπέλεκ, Χοσέ Κάρλος (Γκερέιρο 77'), Σιαλμάς (Τσίτας 66'), Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Κλωναρίδης (Ρίκκα 61')

ΠΑΣ Γιάννινα(Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Λιλά, Κώτσιοας, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί (Κυριάκος 54'), Πατσατζόγλου (Ανδράλας 16')

Σκόρερ: Κάρλος 15' (1-0), Πάντος 52' (αυτ. 2-0), Κώτσιος 73' (2-1)

Κίτρινες κάρτες: Φεγκρούς 27', Μπουζίντ 87', Αραμπατζής 90'+


Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πετύχει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να της φύγει το άγχος. Η πρώτη φάση δοκάρι, η δεύτερη γκολ και 1-0 για τον δικέφαλο.

Παρά τις πολλές αλλαγές για τον Κωστένογλου, η ομάδα της Ένωσης έβγαζε ωραίους συνδυασμούς με ηγέτη στο κέντρο τον Νίκο Γεωργέα που ζει τη δική του αναγέννηση. Από την μεριά του ΠΑΣ, ο Άγγελος Αναστασιάδης όλη την ώρα όρθιος να φωνάζει, με τους παίκτες του να μην μπορούν για τουλάχιστον 30 -35 λεπτά να πλησιάσουν την περιοχή του Αραμπατζή.

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και για τις δύο πλευρές με την ΑΕΚ να προσπαθεί να διπλασιάσει τα τέρματα της, κλέβοντας αρκετές φορές την μπάλα, αποτέλεσμα του ασφυκτικού πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο από τους παίκτες του Κωστένογλου.

Το ημίχρονο τελείωσε με μια καλή φάση για τον ΠΑΣ, με τον Λιλά σε θέση φορ, αλλά ο Κοντοές εξουδετέρωσε τον όποιον κίνδυνο πήγε να παρουσιαστεί.

Στην επανάληψη μπορεί ο ΠΑΣ να είχε την πρώτη φάση, αλλά  συνέχεια ήταν ίδια εικόνα με το πρώτο ημίχρονο και με την ΑΕΚ να πετυχαίνει πάλι γκολ στα πρώτα λεπτά του 45λεπτου και να διώχνει από πάνω της όλο το άγχος του 1-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ένωση έδωσε χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα που προσπάθησε να βγει μπροστά και να απαντήσει στα γκολ. Κάτι τέτοιο δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι το 73ο λεπτό όταν από λάθος του Μάκου και το δοκάρι ο Κώτσιος μείωσε για τους φιλοξενούμενους και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο η το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τον ΠΑΣ να κυνηγάει την ισοφάριση και την ΑΕΚ το τρίτο γκολ. Μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Αραμπατζής απέδειξε περίτρανα γιατί είναι ο βασικός τερματοφύλακας του δικεφάλου.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ και η λάθος τελικές πάσες, δεν επέτρεψαν για κάτι καλύτερο.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Σίγουρα στα δύο γρήγορα γκολ της ΑΕΚ στα δύο ημίχρονα, στον αναγεννημένο Γεωργέα, αλλά και στην ψυχραιμία των παικτών της ΑΕΚ μετά το γκολ του ΠΑΣ και την πίεση που δέχτηκε η κιτρινόμαυρη άμυνα.


Στατιστικά Αγώνα

2
Γκολ
1
1
Ασίστ
0
8
Τελικές Προσπάθειες
8
3
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
2
5
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
6
0
Κεφαλιές
0
5
Αποκρούσεις
4
11
Επεμβάσεις
11
15
Κλεψίματα
6
17
Φάουλ
14
1
Οφσάιντ
4
5
Κόρνερ
4
49
Λάθη
43
3/16
Γεμίσματα
2/12

Η συνέντευξη Τύπου

Video με τη συνέντευξη τύπου


Κωστένογλου: "Καλή προσπάθεια και αποτέλεσμα, αλλά τώρα προσγείωση"


Ικανοποιημένος για ακόμα ένα ματς από την εμφάνιση και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου, αλλά έδωσε αμέσως το μήνυμα: "Προσγείωση τώρα".

Ο τεχνικός του δικεφάλου αναγνώρισε την ανωτερότητας του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 60ο λεπτό και απέδωσε αυτή την οπισθοχώρηση της ομάδας του στην μη κατοχή της μπάλας.

Προς το τέλος των δηλώσεων του, σχολίασε για τον Κώστα Μανωλά πως: "Δεν είμαι τιμωρός, σκέφτομαι πάντα το καλό της ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή", ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Γεωργέα χαρακτηρίζοντας τον παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Ήμασταν πιεστικοί, πετύχαμε το γκολ, μία περίπτωση που ίσως ήταν πέναλτι και δεν μας δόθηκε κι ακόμα μία φάση καλή γιας που δεν την κάναμε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 60' θεωρώ ότι ο αντίπαλος άρχισε να εμφανίζεται πιο ικανός στο γήπεδο. Κι αν ενώ πέτυχε ένα γκολ, ο αντίπαλος συνέχιζε να είχε κατοχή. Δεν έκανε φάσεις, αλλά ήταν καλύτερος. Χάσαμε τον έλεγχο όταν δεν είχαμε την κατοχή, κάτι που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές, αλλά οι επιλογές ήταν περιορισμένες. Κι αν δείτε την ενδεκάδα είχε παίκτες πολλούς που είχαν λίγα παιχνίδια στα πόδια τους. Κρατήσαμε όμως τη νίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε το ματς χωρίς 6 βασικούς: Γκούντγιονσεν, που τον έχουμε ξεχάσει, ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος, ο Καφές, ο Βάργκας. Είμαι όμως απαιτητικός. Παρά τις ελλείψεις οι παίκτες πρέπει να προσπαθούν να καλύψουν αυτά τα κενά. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.

Είναι σημαντικό που συνεχίσαμε και πετύχαμε αυτή τη νίκη. Πρέπει όμως να είμαστε προσγειωμένοι γιατί έχουμε δρόμο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που σήμερα ήταν πολύς, και ελπίζω στο μέλλον να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο γήπεδο".

- Ο Μανωλάς έμεινε εκτός αποστολής, θα επιστρέψει ή θα υπάρξει περαιτέρω τιμωρία;

"Έχω ξεκαθαρίσει στα παιδιά ότι δεν είμαι τιμωρός. Επιβάλλεται όμως να είμαι αυστηρός σε καταστάσεις που δημιουργούνται. Κάθε μου απόφαση έχουν ως στόχο το καλό της ΑΕΚ, αλλά και του κάθε παίκτη ατομικά. Μέσα από μία τιμωρία, που κι εμένα στεναχωρεί, μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Αυτός είναι ο στόχος της τιμωρίας. Όλους τους παίκτες τους βλέπω ίσους και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά μου και φίλοι μου. Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Μακάρι να ήταν το τελευταίο".

- Από τους 14 που έπαιξαν οι 10 ήταν Έλληνες, είναι και αυτό ένα από τα μυστικά της φετινής ΑΕΚ;

"Είναι και αυτό ένα από τα μυστικά. Δεν διαχωρίζω όμως Έλληνες και ξένους. Όλοι είναι περιουσία της ΑΕΚ. Αυτό το υλικό προσπαθώ να το διαχειριστώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

- Θα μας πείτε και δύο λέξεις για το «φαινόμενο» του Γεωργέα; Θα τον βλέπουμε συχνά σε αυτή τη θέση;

"Ας μην κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Είναι ευχάριστο που η εμφάνισή του ήταν ξανά ικανοποιητική. Είναι παράδειγμα ο Νίκος. Ας τον βλέπουν όλοι να τον ακολουθήσουν".

- Αυτό το υλικό με όλα τα νεαρά ελληνόπουλα μπορεί να αντέξει στο βάρος το πρωταγωνιστικό που βρίσκεται η ομάδα αυτή τη στγμή;

"Μία από τις βασικές μου σκέψεις είναι να δώσουμε κίνητρο και ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Αυτό που έχω στόχο είναι να προκαλέσω την εσωτερική παρεκκίνηση του κάθε παίκτη. Να έρχετε νωρίς και να φεύγει αργά από την προπόνηση. Τώρα είμαστε στο στάδιο του ενθουσιασμοί. Μπαίνουν οι νέοι, αλλά πρέπει να κάνουν κι άλμα μπροστά. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αλλά είμαι και απαιτητικός. Πρέπει να προσέξουν τη ζωή τους, για να μη γίνουν φαινόμενα «αστέρων» και «κομητών». Που θα λάμψουν και έπειτα θα σβήσουν".

Αναστασιάδης: "Πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία"


Ρεαλιστικός ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, υποστηρίζοντας πως πρέπει να αλλάξει η ομάδα φιλοσοφία πρώτα απ' όλα.

Ο έμπειρος τεχνικός, εμφανίστηκε χαμογελαστός στην συνέντευξη Τύπου, καθώς επέστρεψε στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετά από επτά χρόνια απουσίας. Αφού ευχήθηκε σε δημοσιογράφους αλλά και για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, σχολίασε την ήττα της ομάδας του.

"Παίζαμε με 8 και το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ", δήλωσε ο γνωστός Άγγελος παίρνοντας όμως πάνω του την ευθύνη για το πρώτο κακό ημίχρονο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Καταρχήν χαίρομαι που είμαστε πάλι μαζί μετά από 7 χρόνια. Να σας ευχηθώ καλή δουλειά. Να ευχηθούμε να γίνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το παιχνίδι: Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Εκμεταλλεύτηκε επειδή παίζαμε εμείς με... 8! Ήθελα να κάνω τέσσερις αλλαγές στο δεκάλεπτο. Αλλά δεν γίνεται.

Βέβαια οι επιλογές ήταν δικές μου. Εγώ φταίω. Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς ήμασταν καλύτεροι. Δεχθήκαμε όμως το δεύτερο γκολ από μία φάση που δεν... υπήρχε. Και όταν χάνεις με 2-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι δύσκολο. Είναι μία δύσκολη περίοδος για μένα και την ομάδα αυτή. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, μόνο η Παναγιά μπορεί να μας βοηθήσει. Και ελπίζω να τα καταφέρουμε, διότι από τα περισσότερα παιδιά υπάρχει θέληση.

Από τη δουλειά τη δική μας η δουλειά είναι δεδομένη και ελπίζω εύκολα ή δύσκολα να τα καταφέρουμε. Τουλάχιστον να μας βλέπετε και να χαίρεστε. Σήμερα πολύ λίγο τα καταφέραμε. Να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στον φίλο μου τον Νίκο που κάνει εξαιρετική δουλειά. Να προχωρήσει και να τα κάνει καλύτερα τα πράγματα. Το αξίζει".

- Για το αν διέκρινε  κάτι περισσότερο σαν πρόβλημα στο ρόστερ, εκτός τις επιθετικής γραμμής που ανέφερε μεσοβδόμαδα;

"Η μεγαλύτερη αδυναμία της ομάδας είναι η φιλοσοφία. Το να μπαίνεις στο γήπεδο και να κερδίζεις τον κάθε αντίπαλο. Πολύ σημαντικό να πιστεύεις. Δεν είναι εύκολο. Το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Να παλέψουμε. Να πειστούμε πρώτα οι ίδιοι. Ένα άλλο που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας. Και εκεί να μην επεκταθώ. Ας το αφήσω έτσι".

- Για να αποκαλύψει τους παίκτες που δεν ήταν καλοί;

'Όχι, όχι! Ποτέ δεν έχω «καρφώσει» τους συνεργάτες μου. Και οι παίκτες είναι συνεργάτες μου. Εγώ φταίω. Εγώ τους επέλεξα. Για τον Αναστασιάδη. Δικαιολογία για τον Αναστασιάδη δεν υπάρχει ως λέξη".

- Για την αλλαγή του Πατσατζόγλου στο 22';

"Ήταν καθαρά για λόγους τακτικής".

- Για τα χρονικά περιθώρια και αν αυτά είναι εφικτά για να πετύχει το στόχο του;

"Δεν είμαι άνθρωπος για να λέω πολλά λόγια. Το μόνο που θα πω είναι ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια. Αν δώσεις θα πάρεις. Αν δεν δώσεις δεν μπορείς να πάρεις τίποτα. Και εγώ θα δώσω τα πάντα. Δεν μπορείς να παίζεις και να μην είσαι... εδώ. Όχι μόνο με την ΑΕΚ εκτός έδρας που είναι πρώτη. Είναι πολύ εύκολο για έναν προπονητή να πει ότι θέλουμε 10 ποδοσφαιριστές. Αν και είμαι κατά των μεταγραφών τον Γενάρη. Εκτός κι αν είναι κάτι το εξαιρετικό. Εδώ εμείς τρέχουμε. Έχουμε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, εκτός έδρας. Τι να κάνουμε; Να περιμένουμε τον άλλον να μας σώσει; Δεν γίνονται αυτά. Θες προετοιμασία, φιλικά παιχνίδια να δεις έναν παίκτη".

- Για το αν με την σημερινή εμφάνιση έχει τύχη στο Καραϊσκάκη;

"Όχι έτσι όπως είμασταν σήμερα όχι. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Νομίζω ότι είπα πάρα πολλά πράγματα για το τι πρέπει να αλλάξουμε".

 Video με συνεντεύξεις παικτών μετά το τέλος του αγώνα



Το φιλμ του αγώνα

10': Πρώτη φάση του αγώνα και δοκάρι για την ΑΕΚ. Ο Καράμπελας έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον αντίπαλο του και έβγαλε πάσα στην καρδιά τη άμυνας του ΠΑΣ, στον Σιαλμά. Εκεί ο Έλληνας επιθετικός σπρώχτηκε από πίσω, έπεσε με τους γηπεδούχους να φωνάζουνε για πέναλτι, και στη συνέχεια της φάσης ο Καράμπελας φαλτσαριστό σουτ, ο Φεγκρούς αποκρούει και η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

15' ΓΚΟΛ (1-0): Δεύτερη φάση για την ΑΕΚ και γκολ με τον Κάρλος. Στην επίθεση οι κιτρινόμαυροι, ο Γεωργέας βάζει μπαλιά τρύπα στον Κλωναρίδη και αυτός με την μία στον Κάρλος που έχει ανοιχτό όλο το διάδρομο μέσα στην περιοχή, πλασάρει υποδειγματικά και ανοίγει το σκορ.

39': Κόρνερ για την ΑΕΚ, ο Μπέλεκ πασάρει με το στήθος μέσα στην περιοχή, ο Κάλα σε πρώτο χρόνο δεν προλαβαίνει να πλασάρει, ο Κλωναρίδης από το ύψος του πέναλτι σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει σε σώμα και διώχνει η άμυνα του ΠΑΣ.

42': Στην επίθεση ο ΠΑΣ, μπαλιά τρύπα του Μακαγιόκο στον Λιλά που βρέθηκε σε θέση φορ, μπήκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά κάλυψε γρήγορα ο Κοντοές, στην πιο επικίνδυνη φάση για τους φιλοξενούμενους.

47': Στην επίθεση ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μπακαγιόκο, σουτ από τον Ιβοριανό επιθετικό, ο Αραμπατζής με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

52': ΑΥΤΟΓΚΟΛ (2-0) Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, η μπάλα στα πόδια του Κάρλος που πάει να βγάλει πάσα στον Σιαλμά αλά Κέρκυρα, τρέχει ο Πάντος να προλάβει και να γυρίσει με κεφαλιά στο τέρμα, αλλά ο Φεγκρούς έχει βγει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του ΠΑΣ.

73': ΓΚΟΛ (2-1) Στημένη φάση για τον ΠΑΣ, εκτελεί ο Μπεσέρα, από σπόντα ο Μάκος κάνει κεφαλιά που καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή, αιφνιδιάζεται και στην επαναφορά ο Κώτσιος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα

Video με τα γκολ του αγώνα


Τη γλίτωσε με εξάρθρωση ο Φεγκρούς



Λιγότερο σοβαρός αποδείχθηκε σε σχέση με την αρχική εκτίμηση ο τραυματισμός του Καρίμ Φεγκρούς στο σαγόνι, καθώς πρόκειται για εξάρθρωση και όχι για κάταγμα.

Καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Καρίμ Φεγκρούς, αφού ο τραυματισμός του Μαροκινού στον αγώνα με την ΑΕΚ δεν αποδείχθηκε τόσο σοβαρός όσο θεωρούσαν στην αρχή οι άνθρωποι του ΠΑΣ.

Μετά από μία σύγκρουση με τον Νίκο Γεωργέα, ο Φεγκρούς τραυματίστηκε στο σαγόνι, με την αρχική εκτίμηση να κάνει λόγο για κάταγμα και πιθανή χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, μετά από εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αποδείχθηκε πως ήταν μια απλή εξάρθρωση στην κάτω γνάθο, ενώ "κληρονόμησε" κι ένα σπασμένο δόντι.

Ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και ατομικό πρόγραμμα για 2-3 ημέρες και αναμένεται να είναι έτοιμος ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (18/12, 19:30) για τη 14η αγωνιστική.


Απολαυστικός Αναστασιάδης: "Θα τους σκίσω"!

Φοβερό βιντεάκι που καταγράφει τις αντιδράσεις του πάντα απολαυστικού, Άγγελου Αναστασιάδη στον αγώνα του ΠΑΣ με την ΑΕΚ. Αξίζει να το δείτε!

Ο Έλληνας τεχνικός ζει το παιχνίδι με μεγάλη ένταση και σε κάποια φάση ακούγεται να φωνάζει "θα τους σκίσω"!

Στο ίδιο βίντεο μπορείτε να δείτε και μερικές από τις αντιδράσεις (πιο ήπιες σαφώς) του Νίκου Κωστένογλου.
 
Video με τις  αντιδράσεις των Αναστασιάδη και Κωστένογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου