Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 0-0 (Video)


ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για το 2012. Δοκάρι στο τέλος του αγώνα ο ΠΑΣ με τον Τζάνη. Δείτε τις καλύτερες φάσεις (Video).

Video με τα στιγμιότυπα του αγώνα


Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "οι Ζωσιμάδες" στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Φεγκρούς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά να αποτελείται από τους Πατσατζόγλου, Μπουζίντ, Κώτσιο, Σκαρντοβέλι. Τζημόπουλος και Βίλα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ στα άκρα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Σκούφαλης, Μπεσέρα. Πίσω από τον προωθημένο Μπακαγιόκο χρησιμοποιήθηκε ο Γεωργίου.

Ο ΟΦΗ αμυνόταν με 4-2-3-1, αλλά στην επίθεση ένας από τους τρεις παίκτες που βρισκόταν πίσω από τον Μάντζιο, πατούσε περιοχή και βοηθούσε τον Ελληνα σέντερ φορ. Ο Κάρολ υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, Γαλανόπουλος και Μπουλούτ ήταν τα δύο ακραία μπακ και οι Γεωργίου, Ταυλαρίδης τα δύο στόπερ. Βερόν Κάλαϊτζιτς τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ η τριάδα μπροστά τους αποτελούταν από τους Μπούρμπο, Λόπεθ και Σίσιτς.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε τις δύο ομάδες, καθώς στα άκρα το χορτάρι είχε πάγο, ενώ σε πολλά σημεία η μπάλα αναπηδούσε, δυσκολεύοντας έτσι τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο με λίγες καλές φάσεις, με τον ΠΑΣ να φτάνει στους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη ο ΟΦΗ έφτασε στους 20.

ΠΑΣ είχε μια μικρή υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στην φάση με την κεφαλιά του Κώτσιου. Από την άλλη ο ΟΦΗ έδωσε βάση στην αμυντική του λειτουργία και στις αντεπιθέσεις προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του είχε τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Από την άλλη οι Γιαννιώτες δεν απείλησαν σε όλη τη διάρκεια του β' μέρους την εστία του Κάρολ, ωστόσο στο 90' είχαν την μεγάλη τους ευκαιρία με το δοκάρι του Τζάνη.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"
Διαιτητής/Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)/ Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)/ Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)
Καιρός: Αίθριος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πατσατζόγλου, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζημόπουλος, Σκούφαλης (65' Τζάνης), Βίλα, Φ. Γεωργίου, Μπεσέρα (82' Μιχαήλ), Μπακαγιόκο (76' Ζαϊρί).

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Γ. Γεωργίου, Μπουλούτ, Τζ. Λόπεθ (65' Παπουλής), Σίσιτς (93' Βάντο), Κάλαϊτζιτς (87' Μπόντορ), Βερόν, Μπούρμπος , Μάντζιος.

Κίτρινες κάρτες: Τζημόπουλος (55', ΠΑΣ Γιάννινα), Πατσατζόγλου (57', ΠΑΣ Γιάννινα), Φέγκρους (63', ΠΑΣ Γιάννινα)-Γεωργίου (50', ΟΦΗ), Ταυλαρίδης (78', ΟΦΗ), Κάλαϊτζιτς (85', ΟΦΗ)

Σκόρερ: -



Μικρή υπεροχή ο ΠΑΣ

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΣ να έχει μια ελαφρά υπεροχή και να κάνει την πρώτη του ευκαιρία στο 11', όταν ο Πατσατζόγλου έστρωσε στον Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή με τον επιθετικό του ΠΑΣ να κάνει το σουτ, αλλά ο Κάρολ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός στηνη συνέχεια που δημιούργησε κινδύνους στην εστία του ΠΑΣ. Στο 17', το σουτ του Μπούρμπου ο Φέγκρους ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 20' από το σουτ του Μάντζιου η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 22 ο Φέγκρους είπε και πάλι "όχι" στο σουτ του Σίσιτς, με τον ΠΑΣ να απαντά με το Γεωργίου, αλλά από το σουτ του η μπάλα να φεύγει άουτ στο 25'.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 36΄ για την ομάδα της Ηπείρου, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κώτσιος έκανε την κεφαλιά με τον Βερόν πάνω στη γραμμή να διώχνει την μπάλα, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 41', από το σουτ του Πατσατζόγλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίστς στο 44' με το 0-0 να μένει μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ανέβηκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ με τον Κάλαϊτζιτς και τον Σίσιτς.

Στο 48', ο Κάλαϊτζιτς έξω από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φεγκρους.

Δέκα λεπτά αργότερα (58'), ο Μάντζιος για τον ΟΦΗ έκανε μια ωραία προσωπική ενέργεια έξω από την περιοχή έκανε και το σουτ, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο ΟΦΗ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 62', όταν ο Σίσιτς αυτή τη φορά ελευθερώθηκε έξω από την περιοχή του ΠΑΣ έκανε και το σουτ με τον Φέγκρους να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 64', 64' ο Φέγκρους με τον Κώτσιο δεν συνεννοήθηκαν σωστά με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να ανατρέπει έξω από την περιοχή τον Μάντζιο και να δέχεται την κίτρινη κάρτα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια και η μεγάλύτερη ευκαιρία για γκολ ήταν στο 90' για τον ΠΑΣ, όταν ο Γεωργίου μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση έκανε την παράλληλη μπαλιά προς την εστία και ο Τζάνης από καλή θέση με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να παίρνουν από έναν βαθμό στο πρώτο ματς του 2012.

Κλειδί του αγώνα
Στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους ο ΟΦΗ ήταν καταιγιστικός. Όμως, ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση και το γεγονός ότι ισορρόπησε σχετικά γρήγορα την κατάσταση, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

MVP
Ο Καρίμ Φεγκρούς ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ στην πίεση που άσκησε ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Επενέβη εντυπωσιακά σε δύο περιπτώσεις και δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό να παίξει ακόμη και... μπασκετική άμυνα (με πλάγια βήματα) στον Μάντζιο όταν έγινε λάθος έξω από την περιοχή του και κινδύνευσε η εστία του. Τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε.

Αδύναμος Κρίκος
Ο Άγγελος Αναστασιάδης με την κίνηση να αλλάξει τον Μπακαγιόκο και να αφήσει την ομάδα του, έστω και στα τελευταία 14 λεπτά (δίχως τις καθυστερήσεις), χωρίς "καθαρόαιμο" επιθετικό φανέρωσε την πρόθεσή του να πάρει, τουλάχιστον, τον έναν βαθμό. Όμως ο ΠΑΣ αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα από τις 2 Οκτωβρίου!

Στατιστικά Αγώνα

0
Γκολ
0
0
Ασίστ
0
13
Τελικές προσπάθειες
12
4
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
3
7
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
9
2
Κεφαλιές
0
7
Αποκρούσεις
6
3
Επεμβάσεις
26
7
Κλεψίματα
17
18
Φάουλ
13
0
Οφσάιντ
6
4
Κόρνερ
4
35
Λάθη
36
7/33
Γεμίσματα
3/9

Το φιλμ του αγώνα

11': Ο Πατσατζόγλου έδωσε στον Μπακαγιόκο μέσα στην περιοχή σουτ του τελευταίου μπλόκαρε την μπάλα ο Κάρολ.

17': Σουτ από τον Μπούρμπο ο Φέγκρους ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

20': Δυνατό σουτ του Μάντζιου εξώ από την περιοχή η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.

22': Σουτ του Σίσιτς έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Φέγκρους την μπάλα.

25': Ο Γεωργίου δοκίμασε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

36΄: Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κώτσιος έκανε την κεφαλιά με τον Βερόν πάνω στη γραμμή να διώχνει την μπάλα.

41': Σουτ του Πατσατζόγλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

44': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίσιτς η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

48': Ο Κάλαϊτζιτς βρέθηκε σε κάλη θέση έξω από την περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

58': Δυνατό σουτ του Μάντζιου μπλόκαρε ο Φέγκρους την μπάλα.

62': Πολύ ωραία ενέργεια του Σίσιτς έκανε και το σουτ με τον Φέγκρους να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

90': Ο Γεωργίου έκανε την παράλληλη μπαλιά στην εστία του ΟΦΗ και ο Τζάνης από καλή θέση με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.

Η Συνέντευξη Τύπου




Αναστασιάδης: «Η Παναγιά μας ταλαιπωρεί»

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του αλλά προβληματισμένος από την επιθετική συμπεριφορά της ομάδας του εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τις ευθύνες για την αναποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες των παικτών του αλλά και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μας ταλαιπωρεί η Παναγιά» ενώ όντας πεπεισμένος συμπλήρωσε «αλλά στο τέλος, θα μας τα δώσει». 

Αναλυτικά όσα είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην συνέντευξη Τύπου: 

«Καταρχήν καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους τους φιλάθλους. Να έχουμε έναν καλύτερο χρόνο. 

Έγινε ένα παιχνίδι σε άσχημο τερέν και για τους 22 παίκτες, που πρωτίστως προσπαθούσαν να σταθεροποιηθούν κι αυτό μας δυσκόλευε να φτιάξουμε παιχνίδι. Εμείς είχαμε ανάγκη τους βαθμούς και η δυσκολία ήταν για μας. 

Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Παρά τα προβλήματα, μόνο θετικά μου αφήνει η εμφάνιση. Το αποτέλεσμα σίγουρα είναι πολύ στενάχωρο, αλλά αν λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα σε κάποια πράγματα, μπορεί να ταλαιπωρηθούμε, αλλά στο τέλος θα το καταφέρουμε. 

Θα μπορούσαμε και να χάσουμε σήμερα. Στο β' ημίχρονο ο ΟΦΗ μπορούσε να πετύχει το γκολ, όπως κι εμείς μπορούσαμε να κλέψουμε τη νίκη στο 90ο λεπτό στην πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα με το δοκάρι. 

Δεν πτοούμαι, δεν στενοχωριέμαι από το αποτέλεσμα, είδα τα παιδιά να εκτελούν ορισμένα απ' αυτά που θέλω στο παιχνίδια μας, κάποια άλλα θα τα φτιάξουμε στο δρόμο. Είμαι ικανοποιημένος από τα περισσότερα παιδιά». 

Για τη μεταγραφική ενίσχυση: «Όλοι μιλάμε για μεταγραφές κι αυτό είναι το χειρότερο όταν υπάρχουν συνεχόμενα ματς και όλα είναι τελικοί. Πρέπει να περάσουμε την ψυχολογία του νικητή στα παιδιά, γιατί χρειαζόμαστε αποτελέσματα και όχι μεταγραφές. Βέβαια και η πιο μεγάλη ομάδα κάνει μεταγραφές, αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Έχουμε ένα πρόβλημα στην επιθετική συμπεριφορά. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Δικαιολογίες δεν μ' αρέσουν και αναλαμβάνω τις ευθύνες. Η Παναγιά μας ταλαιπωρεί, αλλά στο τέλος θα μας τα δώσει». 

«Μπορεί να πάρεις αποτέλεσμα από μεγάλη ομάδα, αλλά καλή ομάδα να μην είσαι. Πρώτα πρέπει να γίνουμε ομάδα. Πρέπει να βρω 11 παίκτες να τρέχουν και να μην κοιτάνε 1 ή 2. Πιο πολύ με στενοχωρεί αυτό παρά το αποτέλεσμα. Μπορεί να κερδίζαμε, αλλά την άλλη Κυριακή να ήμασταν «χάλια μαύρα». Έχω εμπιστοσύνη ότι όλα θα πάνε καλά. 

Ακούω πολλά ονόματα. Σταματήστε να το κάνετε. Σας εκμεταλλεύονται, θα σας το ανακοινώσουμε όταν γίνει κάτι. Ο Μάντζιος κόντεψε να μας κερδίσει σήμερα. Αυτά να σταματήσουν. Άπειροι δεν είστε". 

Για το που εντοπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα στη δημιουργία ή στο τελείωμα φάσεων: «Αν δεν δημιουργήσεις δεν θα τελειώσεις φάσεις. Κάναμε πολλές πλαγιοκοπήσεις, αλλά δεν είχαμε κινήσεις να τις τελειώσουμε. Υπήρχε μια απαράδεκτη στατικότητα. Πρέπει να βγει κάτι καλό όταν πλαγιοκοπείς. Θα φτιάξουμε κι άλλα πράγματα στην ομάδα. Είμαστε εδώ να δουλέψουμε, έχω την υπομονή και την εμπιστοσύνη στους παίκτες».

Αναστόπουλος : «Μπορούσαμε δυο γκολ»

Στην ανωτερότητα της ομάδας του στάθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0). Ο τεχνικός των Κρητικών έδωσε συγχαρητήρια τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους και τόνισε πως θα μπορούσαν να έχουν βρει δίχτυα όχι μία, αλλά δύο φορές. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου: 

«Αν μια ομάδα έπρεπε να νικήσει σήμερα, αυτή ήταν ο ΟΦΗ. Δημιουργήσαμε φάσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει δύο γκολ. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ήμασταν καλύτεροι. Όμως δεν μπορούμε να χαιρόμαστε μόνο για την εμφάνιση. Είμαστε ευχαριστημένοι μόνο όταν κερδίζουμε. Πρέπει όμως να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Κινδυνέψαμε μόνο στη φάση που ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι. 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρώτο γύρο. Ετοιμαζόμαστε πλέον για το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Καλή χρονιά και να ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου