Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Videos)


Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μετά το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι (videos).

Video με τα στιγμιότυπα του αγώνα


Αρης -ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (8-1-2012) - Τα... από scholianos

Σε ένα ματς με αρκετές φάσεις, σκληρά μαρκαρίσματα και την επιστροφή των Καστίγιο, Παπαστεριανού ο Άρης νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Οι κίτρινοι είχαν πάθος από την αρχή μέχρι το τέλος, έκαναν βέβαια μία μικρή κοιλιά και κινδύνευσαν να δεχθούν γκολ, όμως παίζοντας έξυπνα κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
4ος: Ντίτσος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Σίπκας (Φλώρινας)

Άρης (Μιχαλίτσιος): Βελλίδης, Νέτο, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Φατί, Ουμπίδες, Καστίγιο (Γιαννιώτας 80'), Τσέζαρεκ (Σολτάνι 70').

ΠΑΣ (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πατσατζόγλου (Κυριάκος 77'), Βάντερσον, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας (Ντε Βισέντι 10'), Βίλα, Μπεσέρα, Τζάνης (Μπακαγιόκο 46'), Σκούφαλης, Γεωργίου.

Σκόρερ: Καστίγιο (σουτ 12')
Κάρτες: Ντε Βισέντι (κίτρινη 24'), Καζναφέρης (κίτρινη 26'), Σκούφαλης (κίτρινη 27'), Βάντερσον (κίτρινη 38'), Μπεσέρα (κίτρινη 59'), Καστίγιο (κίτρινη 61'), Πατσατζόγλου (κίτρινη 73'), Σκούφαλης (2η κίτρινη - κόκκινη 84'), Γιαννιώτας (κίτρινη 84')


Ατυχία για τον ΠΑΣ - γκολ για Άρη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο 8ο λεπτό έχασε τον Ανδράλα που έπεσε άσχημα με τον δεξιό ώμο στο έδαφος κι έτσι ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντε Βισέντι.

1-0: Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση του ΠΑΣ, μέχρι να μπει παίκτης, και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Νέρι Καστίγιο. Ο Φατί με προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και γύρισε στον Μεξικανό στο ύψος του πέναλτι και αυτός με ωραίο σουτ νίκησε τον Κηπουρό.

Από το 20ο λεπτό μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους είχαμε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να βγουν αρκετές κίτρινες κάρτες. Ο Άρης πάντως μετά το γκολ είχε πάθος, όρεξη και έφτανε με αξιώσεις έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κηπουρού.

Ο ΠΑΣ πάντως θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ντίκο πήγε να κάνει μία ντρίμπλα αλλά έχασε τη μπάλα. Ο Γεωργίου ωστόσο δεν μπόρεσε να την κλέψει έγκαιρα και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.

Κακό θέαμα, πιέζει ο ΠΑΣ

Πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη. Οι κίτρινοι κέρδισαν ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μίσελ να το εκτελεί απευθείας και τον Κηπουρό να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ στη συνέχεια ανέβασε στροφές και πίεσε την άμυνα του Άρη, χωρίς αποτέλεσμα όμως με τον Μπακαγιόκο κυρίως να κάνει κάποια σουτ. Οι κίτρινοι στη συνέχεια ζήτησαν αποβολή του Πατσατζόγλου, ο οποίος κράτησε τον Σολτάνι που έφευγε φάτσα με τον Κηπουρό, όμως ο διαιτητής σωστά έδωσε κίτρινη κάρτα, καθώς κοντά ήταν και ο Πάντος.

Στο 86ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μανώλης Σκούφαλης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο έμπειρος άσος τα είπε σε έντονο ύφος με τον Γιαννιτώτα με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν και οι δυο.

Το πρόσωπο του αγώνα

Ο Νέρι Καστίγιο επέστρεψε στην ενδεκάδα και τις καλές εμφανίσεις. Πέτυχε το γκολ της νίκης και είχε καλή παρουσία. Προς το τέλος του αγώνα κουράστηκε και έπεσε η απόδοση του με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή.

Τα στατιστικά του αγώνα

1
Γκολ
0
1
Ασίστ
0
7
Τελικές προσπάθειες
5
1
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
3
6
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
1
0
Κεφαλιές
1
2
Αποκρούσεις
4
10
Επεμβάσεις
19
35
Κλεψίματα
27
18
Φάουλ
21
5
Οφσάιντ
0
12
Κόρνερ
1
36
Λάθη
58
4/26
Γεμίσματα
3/12
  
Το φιλμ του αγώνα

10': Αναγκαστική αλλαγή του Ανδράλα με τον Ντε Βισέντι
12': Γκολ ο Άρης με τον Καστίγιο
25': Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα μέχρι το τέλος ημιχρόνου
47': Σουτ του Μίσελ μάζεψε ο Κηπουρός
68': Σουτ του Φατί μάζεψε πάλι ο Κηπουρός
86': Ο Σκούφαλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη
90': Λήξη αγώνα

Video με το γκόλ του αγώνα

Γιάννης Μιχαλήτσος:  «Είχαμε άγχος»

Για την πίεση, την κακή ψυχολογία, αλλά και τον Γολγοθά που έχουν απέναντί τους οι παίκτες του Άρη, μίλησε μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ, ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Τι είπε για Καστίγιο, Παπαστεριανός.

Ικανοποιημένος από το τρίποντο όχι όμως και από την εμφάνιση της ομάδας του, ήταν ο Γιάννης Μιχαλήτσος, τονίζοντας πως σίγουρα ο Άρης μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τα προβλήματα ψυχολογίας και την πίεση που νιώθουν οι ποδοσφαιριστές του, ενώ υπογράμμισε πως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

«Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι για μας, γιατί προερχόμασταν από μια πολύ κακή εμφάνιση στην Κέρκυρα. Το πιο σημαντικό ήταν να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Υπήρχε νευρικότητα στα πόδια των παιδιών. Κερδίσαμε δίκαια χωρίς να κάνουμε τη μεγάλη, την σούπερ εμφάνιση. Είχαμε λίγες ευκαιρίες για γκολ, αλλά ο αντίπαλος δεν είχε καμία κλασική ευκαιρία. Μάλιστα, στο τελευταίο μισάωρο θα μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο εύκολα το ματς, με ένα δεύτερο γκολ», δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:

«Έχουμε ένα Γολγοθά μπροστά μας και θα πρέπει να πιάσουμε καλύτερη απόδοση, αλλά η πίεση που είχαμε αυτή την εβδομάδα έβγαινε στο γήπεδο. Κάποια παιδιά έπαιξαν χωρίς πολλές προπονήσεις στα πόδια τους, κουράστηκαν και ζήτησαν αλλαγή, προς τιμήν τους. Είναι σημαντικό που μας βοήθησαν αυτοί οι παίκτες, όπως βέβαια και όλοι οι άλλοι. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας, σ' αυτόν τον αγωνιστικό Γολγοθά που μας περιμένει».

Σχετικά με την επιστροφή των Καστίγιο και Παπαστεριανού στην 11άδα είπε: «Ο Καστίγιο και ο Παπαστεριανός είχαν κάνει για μια εβδομάδα προπονήσεις μαζί μου και ήξερα ότι μπορούσαν να δώσουν λύσεις για κάποιο διάστημα. Έπαιξαν και βοήθησαν την ομάδα».

Τέλος, για το κλίμα που αντιμετώπισε στην πρώτη προπόνηση του Άρη, ανέφερε: «Υπήρχε πολύ άσχημο κλίμα και κακή ψυχολογία στα αποδυτήρια, μετά το ματς στην Κέρκυρα. Αυτό ήταν το χειρότερο απ' όλα και φάνηκε και στο σημερινό παιχνίδι σε μεγάλο διάστημα. Οι παίκτες δεν είχαν σιγουριά και αυτοπεποίθηση, δεν εμπιστεύονταν τις δυνάμεις τους. Έπρεπε να αλλάξουμε κάποια πράγματα μετά την ήττα στην Κέρκυρα και γι' αυτό κάναμε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα».

Άγγελος Αναστασιάδης: "Τα αποτελέσματα θα έρθουν όταν θα μας βρίζουν"

Υπομονή χρειάζεται για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα για τον ΠΑΣ σύμφωνα με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Άγγελο Αναστασιάδη και την ομάδα του, αφού παραμένουν οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" γνώρισαν μια ακόμη ήττα.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός, εμφανίζεται σίγουρος πως η ομάδα του θα πάρει αποτελέσματα όσο περνά ο καιρός, ενώ μίλησε και για τους αγωνιστικούς χώρους και τις καιρικές συνθήκες, που δυσκολεύουν το έργο των ποδοσφαιριστών του.

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι από την ομάδα μου. Με κάτω τη μπάλα, με συνεχείς αλλαγές της μπάλας, αλλά και με πολλά λάθη. Σήμερα τα κάναμε όλα μόνο μας και τα καλά και τα κακά. Απέναντι σε μια ομάδα που ευτύχησε στη πρώτη ευκαιρία και από λανθασμένη συμπεριφορά δική μας αμυντική, να σκοράρει. Από εκεί και πέρα, είχαμε τον έλεγχο, είχαμε πολλές ευκαιρίες να κάνουμε μια εύκολη τελική πάσα και να τελειώσουμε τις φάσεις, δυστυχώς δεν έγινε», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Να κρατήσουμε την όλη συμπεριφορά των παιδιών μέχρι που ήμασταν με 11 παίκτες. Μετά με 10 παίκτες όλα τελείωσαν και χάσαμε  10-15 λεπτά που ίσως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, γιατί μπορούμε να γίνουμε καλή ομάδα. Δεν ήταν καλύτερος ο Άρης, αλλά έβαλε γκολ. Μπορούσαμε να δεχθούμε ένα ακόμη γκολ στο τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από τα περισσότερα παιδιά, γιατί προσπαθούμε να αλλάξουμε πολλά στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο. Είναι άσχημο ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε σε γήπεδο.

Έχουμε συνέχεια λάσπες, νερά, πάγους, χιόνι κι αυτό είναι δύσκολο για να περάσουμε γρηγορότερα κάποια πράγματα. Σήμερα σε ένα γήπεδο πολύ καλύτερο από αυτό που κάνουμε προπόνηση, η ομάδα έδειξε ότι θέλει να κάνει αρκετά πράγματα πολύ καλύτερα».

Σχετικά με την εμφάνιση του Άρη, υποστήριξε: «Τον Άρη δεν τον ήξερα, γιατί ξέρω ότι με αλλαγές προπονητή, πάντα υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία. Επειδή γνωρίζω και τον Μιχαλήτσο και τον Σεμερτζίδη, πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν καλή δουλειά στην ομάδα, το έχουν αποδείξει. Εγώ είμαι υπέρ των Ελλήνων, αυτή είναι η φιλοσοφία μου και δεν την αλλάζω, γιατί δεν βλέπω διαφορές. Υπάρχει μάλιστα η αγάπη από τους Έλληνες κι αυτό αρκεί».

Για την αλλαγή του Μπακαγιόκο, είπε: «Πρέπει να μάθουμε να τρέχουμε και μάλιστα όλοι μαζί. Έχουμε πλέον συνεχόμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να τρέξουν και να παίξουν όλοι. Δεν παίξαμε χωρίς σέντερ φορ, αλλά παίξαμε με τέσσερα σέντερ φορ. Δεν υπάρχουν κλασικά φορ. Ποιος είναι ο σέντερ φορ στη Μπαρτσελόνα; Είμαι ικανοποιημένος εγώ και θα βρούμε τα παιδιά που θα κάνουν γκολ. Ζητάμε πράγματα από τα παιδιά που ούτε στο όνειρό τους θα τα είχαμε φανταστεί. Δεν τους στα ζητάω εγώ, αλλά το ποδόσφαιρο».

Για το ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος, υποστήριξε: «Τα αποτελέσματα θα έρθουν όταν θα αρχίσετε να μας βρίζετε. Τώρα η μπάλα χτυπάει στα καλώδια. Έχω υπομονή, ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω Είναι εύκολο να βγεις και να πεις ότι δεν μπορώ. Έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας».

Όσον αφορά την επιστροφή του  στην Ελλάδα και τα συναισθήματά του, ανέφερε: «Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Το άσχημο είναι ότι στην Ελλάδα όλοι ζητάνε από τη πρώτη μέρα, να έχουμε μια Μπαρτσελόνα. Θα μου πείτε, τώρα γίνεται αυτό. Από παλιά είναι. Από τη στιγμή που μπήκε η τηλεόραση στο σπίτι. Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για όλους. Παίκτες, προπονητές, διοικούντες, δημοσιογράφους. Ο καθένας κάποια στιγμή θα φάει το κυνηγητό του. Είναι από τα άσχημα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι χαρά, δεν είναι ξύλο. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνουμε μέχρι τώρα», ενώ κατέληξε:

«Για μας κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Σήμερα μπήκαμε για να κερδίσουμε. Μόνο ένας που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο μπορεί να πει το αντίθετο. Δεν μπήκαμε ούτε για την ισοπαλία, ούτε για να κρεμαστούμε από τα δοκάρια. Το θέμα για μένα δεν είναι ποιος παίζει, αλλά πώς παίζει και το λέω αυτό γιατί με ρωτήσατε νωρίτερα για τον Μπακαγιόκο».Ο Γιάννης Μιχαλήτσος συνδύασε το πρώτο του ματς ως υπηρεσιακός τεχνικός του Άρη μαζί με τον Σεμερτζίδη με νίκη και τόνισε ότι το άγχος των παικτών έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα.

Ο Μιχαλήτσος δήλωσε μετά την νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ: «Ήταν μια σημαντική νίκη, προερχόμασταν από ήττα. Η ομάδα φαινόταν ότι έχει άγχος και το ευχάριστο είναι ότι έστω και δύσκολα κερδίσαμε ένα καθοριστικό παιχνίδι και αυτό θα ανεβάσει την ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια», ενώ πρόσθεσε, σχετικά με το άγχος των παικτών του:

«Υπήρξε άγχος στους παίκτες, το τι γινόταν με εμάς δεν έχει σημασία. Πέρασαν πολλά, είχαν κακή απόδοση με την Κέρκυρα και αυτή η πίεση φαινόταν στα πρόσωπά τους και μέσα στο γήπεδο, αλλά νομίζω ότι δίκαια πήραμε τη νίκη. Δεν έγιναν πολλές φάσεις και το τελευταίο μισάωρο ήμασταν πολύ καλύτεροι».

Πατσατζόγλου: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα»


Απογοητευμένος ήταν ο Χρήστος Πατσατζόγλου από το τελικό αποτέλεσμα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στο «Βικελίδης», τονίζοντας ότι η ομάδα του άξιζε κάτι παραπάνω.
«Πιστεύω ότι από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ήμασταν πολύ καλοί και δικαιούμασταν περισσότερα, πρεσάραμε και παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεχτήκαμε ένα γκολ στην πρώτη φορά που στην ουσία μπήκαν στην περιοχή μας. Ήμασταν πολύ καλοί και μας αδικεί το αποτέλεσμα», τόνισε ο «Πάτσα».

Video με συνέντευξη του Καστίγιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου