Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΡΗΣ - «Δεν μετάνιωσα για την καταγγελία»



Αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει πολύ τον Τύπο από το ξεκίνημα της φετινής Football League. Αρχικά η αφορμή ήταν η ιστορία με την καταγγελία δωροδοκίας, ωστόσο τώρα ο λόγος είναι… πολύ διαφορετικός. Την Κυριακή που μας πέρασε, ο πορτιέρο των Τρικάλων Χρήστος Πουρής πέτυχε ένα απίθανο γκολ με κεφαλιά χαρίζοντας στην ομάδα του στις καθυστερήσεις το βαθμό στην αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα και αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τα συναισθήματά του για το ευχάριστο, όσο και ασυνήθιστο γεγονός…

Τετριμμένη ερώτηση, αλλά δεν θα μπορούσαμε να την αποφύγουμε. Πως ένιωσες μετά το γκολ;
«Τι να πω, ένιωσα υπέροχα, απλά! Ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας μου, μάλιστα το πέτυχα και με κεφαλιά, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Για εμένα ήταν κάτι το απίστευτο, αλλά πήρα μεγάλη χαρά, κυρίως γιατί βοήθησαν την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Είχαμε άγχος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και τελικά πήραμε το «Χ» το οποίο έτσι όπως ήλθε δεν ήταν κακό αποτέλεσμα».
Στα αποδυτήρια θα υπήρξε η σχετική πλάκα...
«Ναι, οι συμπαίκτες μου με πειράζανε, μου έκαναν πλάκα ότι πρέπει να γίνω σέντερ φορ και άλλα τέτοια! Χάρηκαν πολύ και αυτοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο βαθμός βοήθησε την ομάδα…».
Αντικειμενικός στόχος των Τρικάλων είναι η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής;
«Όχι, θα έλεγα ότι στόχος μας είναι αυτό που από την αρχή έχουμε θέσει: Η είσοδος στα πλέι οφ. Τα Τρίκαλα διαθέτουν καλό ρόστερ. Έχουμε καλή ομάδα και αν καταφέρουμε μέχρι το Δεκέμβρη να είμαστε μέσα στην πρώτη δεκάδα τότε ίσως έχουμε ελπίδες. Οι διαφορές εξάλλου στο πρωτάθλημα είναι τόσο μικρές που με μια νίκη μπορείς να «ανέβεις» πολλές θέσεις και το αντίθετο…».
Μπορεί να μπει κάποιος «σφήνα» στην πρώτη τριάδα (σ.σ. ΠΑΣ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός);
«Όπως είπα οι διαφορές είναι τόσο μικρές, που τα πάντα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Πολλές είναι οι ομάδες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, όπως τα Τρίκαλα. Και άλλες ομάδες υπάρχουν που μπορούν να κάνουν ζημιές, όπως ο Αγροτικός Αστέρας που έχει πολύ έμπειρους παίκτες…».
Ποιους έχεις ξεχωρίσει μέχρι στιγμής;
«Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έχει πολύ καλή ομάδα. Όπως και ο Εθνικός, που όμως δεν το έχει δείξει, αφού βρίσκεται πολύ πίσω. Νομίζω ότι τον αδικεί η βαθμολογική του θέση, καθώς έχει καλό ρόστερ…».
Ο Αναστόπουλος ήρθε στον ΟΦΗ και άλλαξε τα πάντα. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής;
«Η δική μου γνώμη είναι πως οι παίκτες κάνουν τον προπονητή. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Βέβαια, από την άλλη, παίζει πολύ σπουδαία ρόλο το ποιος είναι ο προπονητής…».
Η ιστορία με τον Λεβαδειακό τελικά σε επηρέασε;
«Δεν με επηρέασε, δεν έχω μετανιώσει. Από την πρώτη στιγμή που πήρα την απόφαση να κάνω αυτό που έκανα, είχα καθαρή τη συνείδησή μου, ήξερα τι έκανα και ακόμα και τώρα θεωρώ ότι πήρα τη σωστή απόφαση».
Φοβήθηκες κάποια στιγμή ότι επαγγελματικά αυτή ή απόφαση θα σου βγει σε κακό;

«Όχι, δεν το σκέφτηκα έτσι. Ούτε ήθελα ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη να βγω στο προσκήνιο και να γίνω γνωστός σε όλους! Αυτό που επιθυμώ, είναι αργά και σταθερά βήματα. Να παίζω, αν αξίζω 100%. Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει την πορεία του καθενός…».
Προσωπικοί στόχοι;
«Αρχικά μια πολύ καλή πορεία, συνολικά με την ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο, σίγουρα αυτό που θα ήθελα είναι να αγωνιστώ κάποια στιγμή στη Σούπερ Λιγκ…».

Ένα τελευταίο σχόλιο για τον κόσμο του ΑΟΤ;
«Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν τον κόσμο. Βοηθούν και στηρίζουν την ομάδα, έρχονται κάθε Κυριακή για να μας υποστηρίξουν και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους φιλάθλους για ότι κάνουν για την ομάδα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου