Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1(+Video)


Ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε με την εμφάνισή του, αλλά πήρε την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ, αφού νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.
Ο "δικέφαλος" προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό από ένα τυχερό γκολ, που προήλθε από την ασυνεννοησία των Βάντερσον και Σικαλιά, με τον πρώτο να σημειώνει αυτογκόλ.
Ωστόσο, το δεύτερο γκολ ήταν προΐόν εξαιρετικής συνεργασίας τεσσάρων παικτών του ΠΑΟΚ, με τον Σαλπιγγίδη να δίνει την ασίστ στον Αθανασιάδη, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο 2ο ημίχρονο, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Μπακαγιόκο στο 53'. Μάλιστα, ο Ιβοριανός επιθετικός είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος κι ενώ το σκορ ήταν 1-0.
 Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
 Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)
 Κίτρινες κάρτες: Βιεϊρίνια - Ντε Βινσέντι, Σκούφαλης
 Γκολ: 3' (αυτ.) Βάντερσον, 42' Αθανασιάδης - 53' Μπακαγιόκο
 ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18' Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Κριστιάνο (46' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Φιλομένο), Αθανασιάδης
 ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (62' Τζάνης), Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (71' Βαγγελής), Κυριάκος (71' Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο
 Ο αγώνας
 Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, αφού χωρίς καν να "ιδρώσει", προηγήθηκε στο 3ο λεπτό από τραγικά λάθη των Βάντερσον και Σικαλιά. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, υπό την πίεση του Σαλπιγγίδη, γύρισε άτσαλα την μπάλα από μακρινή απόσταση προς τον τερματοφύλακά του, ο οποίος ολοκλήρωσε την... τραγωδία για τους φιλοξενούμενους, αφού δεν κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα, που πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα.



paok giannina 1-0 lathos tis aminas toy pas

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Τσιρίλο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά.
Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν σημειώθηκαν πολλές φάσεις, ενώ ο Μάκης Χάβος στάθηκε άτυχος, αφού είδε τον Μπουσαϊντί να τραυματίζεται και αναγκάστηκε να περάσει στη θέση του τον Σαβίνι στο 18ο λεπτό.
 Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν να παρουσιάσουν τίποτα το ιδιαίτερο, αφού εκτός από μία μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Χαλκιά. Όλα αυτά μέχρι το 34', όταν ο Μπακαγιόκο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του "δικεφάλου", δοκιμάζοντας ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Χαλκιά όμως να βρίσκει την μπάλα και να τη στέλνει στο δεξί του δοκάρι.
 Τελικά το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 42', όταν ένας άψογος συνδυασμός τεσσάρων παικτών, προφανώς δουλεμένος στην προπόνηση, έφερε τον Σαλπιγγίδη από δεξιά μέσα στην περιοχή να πασάρει παράλληλα για τον Αθανασιάδη, που από κοντά πλάσαρε για το 2-0.




paok giannina 2-0 athanasiadis



Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ντεμόλ πίεσε για να μειώσει και τα κατάφερε σχετικά γρήγορα, αφού στο 53', ο Μπακαγιόκο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τσιρίλο, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε και με πλασέ από αριστερά νίκησε τον Χαλκιά.


paok giannina 2-1 bakayoko


Η πίεση συνεχίστηκε από τους Γιαννιώτες, που στο 69' έχασαν σημαντική ευκαιρία μα τον Ντε Βινσέντι, του οποίου το πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, πέρασε μόλις άουτ. Νωρίτερα (61'), ο Χαλκιάς είχε αποκρούσει μία ακόμα προσπάθεια του Μπακαγιόκο, ο οποίος δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε αποκτήσει τρελό ρυθμό, με συνέπεια να κινδυνεύσει ο ΠΑΟΚ να δεχθεί και δεύτερο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Χαλκιάς ήταν εκεί για να βάλει τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων.




3ο ημίχρονο

Μετά το τέλος του αγώνα, δηλώσεις για λογαριασμό του ΠΑΣ έκανε ο βοηθός του Ντεμόλ, Λάκης Παπαγγέλης, καθώς ο Βέλγος βιαζόταν να προλάβει την πτήση για Βέλγιο. Αναλυτικά όσα είπε:  
«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σταθήκαμε ισοδύναμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είχαμε μια άτυχη στιγμή στο πρώτο λεπτό. Ισορροπήσαμε, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και προσπαθήσαμε στο β' να παίξουμε μπάλα. Είχαμε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι, μας έμεινε στο τέλος η πίκρα που δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο». Όσον αφορά την αλλαγή του Ντε Βινσέντι, είπε: «Θέλαμε έναν πιο ξεκούραστο παίκτη για να πιέσουμε και ο κόουτς επέλεξε τον Βαγγελή».



Χάβος: «Όλα επικίνδυνα λόγω κούρασης»
Ο Μάκης Χάβος αναγνώρισε ότι η απόδοση του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή, παρά το 2-1 και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Ωστόσο απέδωσε την εικόνα της ομάδας του στην κούραση, απένειμε τα εύσημα στον αντίπαλο και απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν ο «δικέφαλος» θα κάνει μεταγραφές.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει την ομάδα να ξεκουραστεί σωματικά και ψυχικά, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League.
Στην αρχική του τοποθέτηση θέλησε να διευκρινίσει μια ατάκα του από τον αγώνα στην Κέρκυρα: «Πρώτα απ' όλα θέλω να πω κάτι. Αν είναι ποτέ δυνατόν η ομάδα μας να χάνει από την Κέρκυρα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ να λέει δεν πειράζει. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Αντιμετωπίσαμε σήμερα μία καλή ομάδα και έμπειρη. Το απέδειξε και στο γήπεδο αυτό. Εύχομαι στα Γιάννινα καλή επιτυχία και καλές γιορτές σε όλους». Στη συνέχεια μίλησε:
Για την κούραση της ομάδας του: «Η κούραση ήταν εμφανής. Δεν είχαμε φρεσκάδα, γιατί παίξαμε πολλά παιχνίδια σε λίγες μέρες. Όλα αυτά συμβαίνουν από την κούραση. Έτσι όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εικόνα, αλλά πολλά παιδιά με τους τραυματισμούς έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Η διακοπή θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε ψυχικά και σωματικά».
Για την επιλογή του 4-4-2: «Σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε 4-4-2 κερδίσαμε, εκτός από το δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα».
Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεταγραφές: «Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, θα κάνω μία συζήτηση με τη διοίκηση και θα πάρουμε την καλύτερη επιλογή».
Για την κλήρωση του Europa League: «Θέλω να δώσω τα εύσημα στον κ. Δερμιτζάκη για την πρόκριση και τους βαθμούς που πήρε στους ομίλους του Europa League. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στην κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ, όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίζαμε θα παίζαμε με το ίδιο πάθος. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά στη διοργάνωση αυτή». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου