Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μουντιάλ σε… άλλο πλανήτη! - Ρωσία 2018-Κατάρ 2022! (vid+pics)


Σε δύο χώρες που δεν έχουν διοργανώσει ποτέ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποφάσισε να αναθέσει τα δύο επόμενα Μουντιάλ, η FIFA. Αυτό του 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το Κατάρ θα γίνει η πρώτη αραβική χώρα που θα φιλοξενήσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Δείτε πώς το Κατάρ ετοιμάζεται να αφήσει άφωνο ολόκληρο τον κόσμο! Ο Πούτιν το ισχυρό χαρτί των Ρώσων.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, η Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει στην ψηφοφορία το μεγάλο φαβορί, την Αγγλία αλλά και τις υποψηφιότητες από Ολλανδία-Βέλγιο, Ρωσία και Ισπανία-Πορτογαλία.

Βίντεο υποψηφιότητας Ρωσίας για το Μουντιάλ του 2018


Αντίστοιχα, για εκείνο του 2022, το Κατάρ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που το ήθελαν από την αρχή να τα καταφέρνει απέναντι σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κορέα.

Καμία από τις δύο χώρες δεν είχε αναλάβει ως τώρα μια τόσο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η FIFA ανακοίνωσε πως αργότερα μέσα στην ημέρα θα δώσει στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες ψηφοφορίες.

Αυτά που θα δούμε το 2022…

Το Κατάρ θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022 και αν οι Άραβες υλοποιήσουν όλα όσα είχαν παρουσιάσει στους φακέλους της πρότασής που κατέθεσαν στη FIFA, τότε είναι σίγουρο πως ολόκληρος ο πλανήτης θα… μείνει άφωνος.

Γήπεδο σε σχήμα κοχυλιού, γήπεδα σε τεχνητά νησιά στα οποία οι φίλαθλοι θα μεταφέρονται σε βάρκες- taxi και πολλά άλλα απίθανα πράγματα, τα οποία θα συνθέσουν το παζλ του πιο εντυπωσιακού -όσον αφορά στην εξωαγωνιστική δράση- Μουντιάλ όλων των εποχών.

Η πρόταση του Κατάρ να αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2022, στα δικά μας -λαβωμένα από την οικονομική κρίση- μάτια, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βέβαια, ακόμα κι αν δεν βρισκόμασταν υπό την απειλή… αυτού του μυστηριώδους τέρατος, το οποίο οι φίλοι το αποκαλούν χαϊδευτικά «μνημόνιο», πάλι το ίδιο θα μας φαινόταν.

Βομβαρδισμένοι, από δυσάρεστες ειδήσεις που αφορούν την οικονομία μας, στο άκουσμα αυτών που σχεδιάζουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής, η έκπληξή μας γίνεται ακόμα πιο μεγάλη.

Για να αντιληφθείτε τι σκοπεύουν να κάνουν οι Άραβες, φανταστείτε ποδοσφαιρικά γήπεδα, εγκατεστημένα σε τεχνητά νησιά στα ανοιχτά του Σαρωνικού, στα οποία οι δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι, θα μεταφέρονται εκεί με αυτοσχέδιες βάρκες…

Γήπεδα που θα έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας για τις ανάγκες μίας μεγάλης διοργάνωσης και μετά το πέρας αυτής, το κράτος θα τα ξεσυναρμολογήσει -όπως κάναμε παιδιά παίζοντας με τα τρανσφόρμερ- και θα τα εγκαταστήσει σε γειτονικές χώρες.

Έτσι απλά, ως ένδειξη καλής θελήσεως, θα κάναμε δωράκια στους γείτονές μας, για να αναβαθμίσουμε τα Βαλκάνια… Ως σενάριο, δεν ακούγεται -το λιγότερο- ουτοπικό; Κι όμως, για κάποιους που κατοικούν στον ίδιο πλανήτη, δεν είναι.

Όπως αντιλαμβάνεστε για να υλοποιήσεις ένα τέτοιο πρότζεκτ χρειάζεται φαντασία, διάθεση και πολύ… πολύ χρήμα. Το τρίτο στοιχείο, λόγω λανθασμένων χειρισμών, δεν το είχαμε ποτέ! Τα άλλα δύο όμως μας περισσεύουν!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Κατάρ, εξαιτίας του οποίου η ΦΙΦΑ χαρακτήρισε «υψηλού ρίσκου» την υποψηφιότητά του, είναι η υψηλή θερμοκρασία. Το καλοκαίρι στην Ντόχα αγγίζει τους 50 βαθμούς κελσίου.

Όπως είναι κατανοητό, ποδόσφαιρο σε αυτό το κλίμα δεν είναι δυνατόν να παιχτεί. Γι’ αυτό οι διοργανωτές υπόσχονται ότι και στα 10 γήπεδα που θα χρησιμοποιήσουν το 2022, θα εξασφαλίσουν θερμοκρασία 19 ως και 22 βαθμών, χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας για να τα κλιματίσουν, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν διόλου το περιβάλλον (φωτοβολταϊκά).

Αν ως γνήσιοι Έλληνες ψάχνετε να βρείτε «ποιο λάκκο έχει η φάβα» και γιατί το Κατάρ μπαίνει σε μία τέτοια διαδικασία, αρκεί να σας πούμε ότι ως χώρα δεν έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμα στην τουριστική οικονομία, ενώ από τη στιγμή που το γειτονικό Ντουμπάι τα κατάφερε μια χαρά σε αυτόν τον τομέα, τότε γιατί όχι κι αυτή;

Επιπλέον, το Μουντιάλ θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσουν οι χώρες της Μέσης Ανατολής με τον υπόλοιπο κόσμο και να φύγουν από πάνω τους οι παρεξηγημένες ταμπέλες.

Δεν θα σας ταλαιπωρήσουμε άλλο με στοιχεία και λεπτομέρειες. Αφεθείτε στην μαγική εικόνα των παρακάτω βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν ότι το Κατάρ είναι ικανό να διοργανώσει, σε ό,τι αφορά την εξωαγωνιστική δράση, το πιο εντυπωσιακό Μουντιάλ όλων των εποχών.

Photos:









Βίντεο υποψηφιότητας Καταρ για το Μουντιάλ του 2022




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου