Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Θέλει ψυχή το ματς της Λιβαδειάς

Αντιμέτωπος με το δυσκολότερο παιχνίδι ως τώρα στη Football League θα έρθει ο ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό. Το γεγονός ότι θα παίξει μακριά από την έδρα του, σε συνδυασμό με τη δυσμενέστατη παράδοση που υπάρχει στην πόλη της Βοιωτίας (11-0 οι νίκες) αλλά και για τους προληπτικούς το γεγονός ότι θα είναι το 13ο παιχνίδι στο οποίο θα δοκιμάσει να διευρύνει το αήττητο σερί του ο ΠΑΣ, δημιουργούν μια σειρά θεωρητικών δυσκολιών. Όμως μια ομάδα του επίπεδο που βρίσκονται φέτος τα Γιάννινα οφείλει να πάει, να παίξει με ψυχή και να αποδείξει ότι ο πρώτος στο πρωτάθλημα έχει ξεκαθαρίσει και απλώς αναζητείται ο δεύτερος.
Μέχρι τώρα η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ επιβεβαίωνε με ευκολία την ανωτερότητά της απέναντι σε κάθε αντίπαλο, αφού η διαφορά ποιότητας ήταν αρκετή για να κερδίσει ακόμα και όταν δεν έπιανε σπουδαία απόδοση. Στο συγκεκριμένο ματς, όμως, θα χρειαστεί να επιστρατευτεί και αρκετό πάθος, αφού ο Λεβαδειακός είναι μία έμπειρη και σκληροτράχηλη ομάδα που προέρχεται κι εκείνη από ένα σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα μετρώντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία.
Σε τέτοιου είδους ματς έχουμε την πεποίθηση ότι η προσωπικότητα του Τάσου Πάντου θα παρασύρει και τους υπόλοιπους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να αποδείξουν ότι και στα εκτός έδρας ντέρμπι μπορούν να αντεπεξέλθουν με την ίδια επιτυχία όπως τώρα. Άλλωστε χρωστάνε στους φιλάθλους τους μια μεγάλη νίκη που θα απογειώσει το ηθικό τόσο εκείνων όσο και των ίδιων των ποδοσφαιριστών.
Το γεγονός ότι στη Λιβαδειά θα χρειαστούν παίκτες-μαχητές, ίσως και να αναγκάσει τον κ. Ντεμόλ να κάνει μικρές τροποποιήσεις στο αρχικό σχήμα, ώστε να μην είναι το ίδιο προβλέψιμη η ενδεκάδα όπως ήταν ως τώρα. 
Η προετοιμασία για το παιχνίδι ξεκίνησε χθες όπου οι ποδοσφαιριστές το πρωί έκαναν κάποιες ασκήσεις με μπάλα και ταχύτητες. Αυτήν την εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκε κάποιο φιλικό, παρότι υπήρχαν κάποιες συνεννοήσεις είτε για να μεταβεί η ομάδα στην Πρέβεζα είτε για να γίνει ένα δίτερμα με τους Νέους. Και οι δύο σκέψεις εγκαταλείφθηκαν, ίσως και για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμούς στους βαρείς αγωνιστικούς χώρους.
Από την αναμέτρηση του Σαββάτου που είναι καθοριστική για τον ΠΑΣ Γιάννινα και για τη διατήρηση της πρωτιάς στη βαθμολογία, θα απουσιάσει ο Ηλίας Κώτσιος που υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο στον αγώνα με τα Τρίκαλα, γι' αυτό και αποχώρησε τραυματίας σ' εκείνο το ματς. Επίσης θα απουσιάσει ο Μπουχάν, κάτι που είναι γνωστό πλέον εδώ και 2 μήνες, ενώ επιστρέφει μετά από τιμωρία ο Πάρης Ανδράλας, ο οποίος εξέτισε την ποινή για τις 4 κίτρινες κάρτες.
 
Δυσκολίες με τα εισιτήρια του αγώνα
Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα στο να εξασφαλίσουν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν από την εξέδρα των φιλοξενουμένων το παιχνίδι του Σαββάτου. Η ΠΑΕ της Βοιωτίας κατά πάγια τακτική της δεν δίνει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους, αν και υπήρξε ματς που φίλαθλοι του Πιερικού κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο. Στη Λιβαδειά ισχύει από πέρυσι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οπότε οι κάτοχοι κάρτας φιλάθλου έχουν περισσότερες πιθανότητες να δουν το ματς έστω και από την κερκίδα των γηπεδούχων. 
Ο Καλογερόπουλος σφυρίζει στο ντέρμπι
Τον Αθηναίο διαιτητή Χαράλαμπο Καλογερόπουλο, που είχε σφυρίξει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το ΠΑΣ-Πανθρακικός 2-1, όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου (15:00, ΕΤ-3) στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.  Ως συνήθως, δηλαδή, Αθηναίος διαιτητής σε αγώνα του ΠΑΣ, αλλά και Αθηναίοι βοηθοί, οι Παναγιώτης Νακόπουλος και Στυλιανός Τσολάκης. Τέταρτος θα είναι και πάλι ο Συμεών Κοσικίδης που ήταν τέταρτος στο ματς με τον Διαγόρα, αλλά και διαιτητής στην εντός έδρας «γκέλα» του ΠΑΣ με τον Ιωνικό. Παρατηρητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Φλωράκης του συνδέσμου Φωκίδας.

Στα υπόλοιπα ματς

Σάββατο, ώρα 15:00
Διαγόρας-Αν. Καρδίτσας: Μήτση (Πειραιά)
Πιερικός-Θρασύβουλος: Σέζος (Κιλκίς)
 
Σάββατο, ώρα 17:00 (CONN-X)
Εθνικός-ΟΦΗ: Στυλιαράς (Αιτ/νιας)
 
Κυριακή, ώρα 15:00
Παναιτωλικός-Πανθρακικός: Μανιάτης (Αρκαδίας)
Ιωνικός-Καλλιθέα: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
Ηλιούπολη-Εθνικός Αστ. : Κύρκος (Ηπείρου)
Τρίκαλα-Βέροια: Κιοτζένης (Καβάλας)
Αγρ. Αστέρας-Δόξα Δράμας: Κατσικογιάννης (Ηπείρου) 

SuperFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου