Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

STOP στις μεταγραφές του ΠΑΣ έβαλε η απόφαση του Πρωτοδικείου, με προσωρινή διαταγή, σε ασφαλιστικά μέτρα που αφορά τη διένεξη Κούγια και Χριστοβασίλη.(+video)

Το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή μη μεταβολής της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Χριστοβασίλη και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι να εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 25 Ιανουαρίου, που σημαίνει με απλά λόγια,   αδυναμία υλοποίησης μεταγραφών ή πώλησης παικτών τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Διαβάστε την απόφαση του Πρωτοδικείου και τα όσα είπε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Βήτας. 

Ο κ. Βήτας είπε αρχικά:
 «Υπάρχει συμφωνία αγοράς που θα εκπληρωνόταν σε 3 χρόνια, δηλαδή θα υπήρχε τμηματική καταβολή του τιμήματος. Σε ιδιωτικό συμφωνητικό αναφέρεται ότι όποια οφειλή προκύψει και αφορά την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο κ. Κούγιας, αυτά τα χρήματα θα αφαιρούνται από το τίμημα και θα καταβάλλονται από εμάς εκεί που προκύπτουν αυτές οι υποχρεώσεις. Αυτά τα οποία εμφανίστηκαν όλο αυτό το διάστημα ως απαιτήσεις τρίτων ήταν περισσότερα απ' αυτά που θα έπρεπε να καταβάλλουμε. Στείλαμε ένα εξώδικο και του ζητούσαμε να κλείσει αυτά τα θέματα και είπε ότι θα κλείσουν αυτές οι υποθέσεις δικαστικώς, που σημαίνει ότι μπορεί να αργήσουν και 2 ή 3 χρόνια. Δεν μπορεί εμείς να πληρώνουμε κανονικά και μετά από 2-3 χρόνια να αναζητάμε τον κ. Κούγια για να μας επιστρέψει τα χρήματα.
Εκκρεμούν πολλές υποθέσεις παικτών και υπαλλήλων. Για τον Ντεκάμπς παράδειγμα ζητάμε από το γραφείο του κ. Κούγια αποδεικτικό τελεσιδικίας. Όταν σταλεί, τότε θα κλείσει αυτή η υπόθεση. Δεν αμφισβητούμε την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα του κ. Κούγια, αλλά εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε, αν δεν διασφαλιστούμε.
Ζητήσαμε αναβολή 5 ημερών στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και θα ζητήσουμε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου το λόγο που δεν μας εδόθη τελικά αυτή, παρ' όλο που υπήρχε το προσωπικό μου κώλυμα με την υπόθεση του κ. Μαζαράκου που προερχόταν από 5 αναβολές. Αυτή τη στιγμή, πάντως, με τις κινήσεις του κ. Κούγια ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, αλλά ούτε και να πουλήσει παίκτη. Αυτή είναι ουσιαστικά η ζημιά που γίνεται στον ΠΑΣ Γιάννινα. Βέβαια, δεν είχε πει κανένας ότι θα γίνονταν μεταγραφές».
Για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, δικαστικά ή με συμβιβασμό, απάντησε: «Θα το δούμε».   
Για το ποσό που έχει λάβει ο κ. Κούγιας από τον κ. Χριστοβασίλη: «Όλα τα συμφωνηθέντα, πλην της τελευταίας δόσης, δηλαδή το 70%-75% του συμφωνηθέντος τιμήματος. Του οφείλεται συνολικά μικρότερο ποσό από τις αξιώσεις που εγείρονται από τρίτους».
Για το πότε θα γίνει το δικαστήριο: «Δεν έγινε το δικαστήριο χθες. Αυτό θα γίνει 25 Ιανουαρίου. Εκεί θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και φυσικά θα εκπροσωπηθούμε κανονικά, όχι όπως χθες. Τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.
Η προσωρινή διαταγή ήταν πάρα πολύ επιπόλαια, σε συνθήκες που με ενόχλησαν και υπάρχουν κι άλλα θεματάκια που θα δούμε. Δεν ακούστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα όπως έπρεπε για να καταλάβει. Αν ήθελε να καταλάβει, γιατί μπορεί και να μην ήθελε. Προσκομίσαμε κανονικά τα έγγραφα που έδειχναν ότι ήμουν συνήγορος του κου Μαζαράκου και δεν δοθήκαν οι 5 μέρες αναβολής που ζητήσαμε. Και αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ δεν οφείλονται αυτά τα χρήματα. Άλλος έχει το βάρος να ξεκαθαρίσει ορισμένα θέματα. Μιλήστε με τον κ. Χατζάρα, τον ερασιτέχνη ΠΑΣ και το ΠΕΑΚΙ για να διαπιστώσετε ότι δεν έχουν λήξει οι εκκρεμότητες. Με τον κ. Χατζάρα υπάρχει προσωρινή διαταγή που υιοθετεί τις θέσεις της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ότι παραιτήθηκε και δεν τον έδιωξε κανείς. Κατ' εμέ και στο δικαστήριο της ανακοπής θα δικαιωθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στην υπόθεση αυτή. Ακόμα κι αν δικαιωθεί όμως ο ΠΑΣ, αν κάνει έφεση ο κ. Χατζάρας, πάλι δεν θα τελεσιδικήσει η υπόθεση. Μέχρι να μην υπάρχει καμία απαίτηση του κ. Χατζάρα είτε δικαιωθεί είτε όχι, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμα χρόνος.
Ο κ. Κούγιας δεν έχει αφήσει χρέη. Απλώς υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες».
Σε ερώτηση για το αν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου δημιουργεί άλλα προβλήματα: «Πέραν των μεταγραφών όχι. Νομίζω ότι προλάβαμε και την αγοραπωλησία των πούλμαν. Θα δημιουργηθεί μια δυσλειτουργία στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς άμεσο όφελος για τον κ. Κούγια».
Για το αν μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με ακραίο σενάριο αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Όχι καμία ανησυχία, γιατί εμπλέκεται φυσικό πρόσωπο».
Για το αν δημιουργείται δυσλειτουργία στις πληρωμές ο νομικός σύμβουλος τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα σ' αυτό. Η προσωρινή διαταγή αφορά περιουσιακά στοιχεία και οι ποδοσφαιριστές θεωρούνται τέτοια, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές ή να δώσουμε παίκτες».
Στα χέρια μας έχουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία αναφέρει επί  λέξη:

«ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ»
 
Ασφαλιστικά Μέτρα
 
Προσωρινή διάταξη
 
Απαγορεύουμε κάθε νομική και πραγματική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πρώτου και δεύτερης των καθών μέχρι την συζήτηση της αίτησης υπό τον όρο συζήτησής της κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία δικασίμου.
 
Αθήνα 7-12-2010
 
Πρόεδρος Υπηρεσίας
Γ. ΤΣΟΥΛΦΟΓΛΟΥ». 

Πηγή: SuperFM


Video συνέντευξης του Νίκου Σκούμπου με κ. Βήτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου