Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΟΦΗ: «Φουσκώνουν» οι οφειλές

Στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου η καθυστέρηση πληρωμών τείνει να εξελιχθεί σε κανόνα.
Συνήθως μάλιστα οι ιδιοκτήτες εξοφλούν κουτσά στραβά τους παίκτες μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά «τρενάρουν» το οικονομικό για να γίνει η «σούμα» των οφειλών στο τέλος της σεζόν. Όταν δηλαδή θα ξέρουν αν η ομάδα πέρασε πάνω ή κάτω από τoν πήχη.
Βλέπετε, αν δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος, θα βρουν «πάτημα» για να μη δώσουν όλο το ποσό. Αυτή είναι λοιπόν μια συνηθισμένη τακτική των Ελλήνων παραγόντων. Υπάρχουν, όμως, και παραλλαγές. Στον ΟΦΗ, επί παραδείγματι, έχουν πάρει ένα μισθό το τελευταίο εξάμηνο (συν κάποια έξτρα πριμ)! Και ας δεσμευόταν προ καιρού ο Νίκος Μαχλάς στα αποδυτήρια ότι «θα πληρωθείτε μέχρι το Νοέμβριο».
Οι παίκτες δε που ανήκαν στο ρόστερ και πέρυσι περιμένουν ακόμη τις επιταγές για τα δεδουλευμένα της σεζόν 2009-10 (!), ενώ ήδη έχουν αρχίσει να «τρέχουν» οι δόσεις συμβολαίων αυτής της περιόδου. Προτού φτάσουμε δηλαδή στα Χριστούγεννα οι οφειλές «φουσκώνουν» (ακόμη και ενοίκια σε σπίτια παικτών είναι απλήρωτα) και μαζί τους επιτείνεται και ο προβληματισμός στα αποδυτήρια. Κι αυτό είναι ένα μειονέκτημα για τον ΟΦΗ συγκριτικά με τους ανταγωνιστές ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό
Ο Μαχλάς βέβαια δεν παριστάνει τον χρηματοδότη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση εκτός από λεφτά ζητείται και ειλικρίνεια. Συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί ήδη αιωρείται στο Ηράκλειο ότι μόνο το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Super League μπορεί να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες...
Πρώτα οι παλιές αμαρτίες
Η δεδομένη οικονομική δυστοκία της ΠΑΕ ΟΦΗ σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα «μπουγιουρντί» για τις αμαρτίες των προηγούμενων χρόνων έχει από καιρό οδηγήσει τον Νίκο Μαχλά στην απόφαση να δώσει προτεραιότητα στις μη φρέσκες εκκρεμότητες.
Ο πρόεδρος των Κρητικών έχει ζητήσει την κατανόηση των παικτών, τονίζοντάς τους ότι είναι προς όφελος όλων αν η ομάδα εξυγιανθεί. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΟΦΗ προχώρησε στην εξόφληση τόσο του Ισά όσο και του Αρβανίτη, εξασφαλίζοντας ότι αμφότεροι δεν θα κάνουν προσφυγή.
Συνάμα, η ΠΑΕ είναι εντάξει ως προς την τελευταία χρονικά δόση σε Ταραλίδη, Σφακιανάκη και Πίερσμαν, ενώ θα επιδιώξει συμβιβασμό με τον Μάουρερ και τον Ερέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου