Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Είναι καιρός να επιστρέψει στις νίκες ο πρωτοπόρος ΠΑΣ


Την ομάδα των Τρικάλων θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή στις 3 το μεσημέρι ο ΠΑΣ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή.

Η αναμέτρηση αυτή είναι στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής. Μετά τα παραπατήματα στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ιωνικό και Διαγόρα… απαγορεύονται άλλες απώλειες για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» μέσα στα Γιάννινα, γιατί πρέπει μέσα στους «Ζωσιμάδες» να υπάρξουν οι όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για να καλυφθούν και οι χαμένοι βαθμοί από τα εκτός έδρας παιχνίδια που είναι εύλογο ότι θα υπάρξουν. Καμία ομάδα δεν άλλαξε κατηγορία κάνοντας συνεχώς νίκες και έχοντας επιτυχίες. Κάποια στιγμή έρχονται και τα παραπατήματα, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, οπότε η έδρα είναι αυτή που θα αναπληρώσει όλες τις απώλειες. Κι επειδή το κάστρο των Ιωαννίνων είναι από τα πιο ισχυρά, ανεξάρτητα αν έγινε η πρώτη «γκέλα» πριν από δύο εβδομάδες με τον Ιωνικό, ο ΠΑΣ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό το αβαντάζ που διαθέτει, ώστε να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή του στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Πιστεύουμε το πάθημα με τον Ιωνικό να γίνει μάθημα για τα επόμενα παιχνίδια και όλοι να βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτό που λένε συχνά οι άνθρωποι που ξέρουν καλά τα δεδομένα της κατηγορίας. Ότι τα παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και είναι μερικές φορές περισσότερο δύσκολα και από παιχνίδια ντέρμπι. Κι επειδή και το ματς των Τρικάλων είναι στα ίδια επίπεδα μ’ αυτό του Ιωνικού, ο ΠΑΣ θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ για να εξασφαλίσει τη νίκη και να μη ρισκάρει ούτε κατ’ ελάχιστο για να χάσει τη μπουκιά μέσα από το στόμα. Μπορεί τα Τρίκαλα εκτός έδρας να έχουν πάρει μόνο μία ισοπαλία (0-0 μέσα στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό), αλλά δεν παύουν να είναι μια ιστορική ομάδα και να έχουν ορισμένες καλές μονάδες στο ρόστερ τους (Κοντογουλίδης κλπ) που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.
Θέλει λοιπόν και το παιχνίδι με τα Τρίκαλα ιδιαίτερα προσοχή, καθώς μ’ αυτό ξεκινά μια αλυσίδα δύσκολων και καθοριστικών αγώνων μέχρι το τέλος του α’ γύρου. Μετά το ματς με τους «Σακαφλιάδες» στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ δίνει δύο εκτός έδρας παιχνίδια, στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό και στη Φυλή με τον Θρασύβουλο. Στη συνέχεια υποδέχεται τη Δόξα Δράμας, πάει στην Καισαριανή για το ματς με τον Εθνικό Αστέρα και κλείνει ο πρώτος γύρος με το παιχνίδι φωτιά κόντρα στον ΟΦΗ στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για τον ΠΑΣ και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Συνεπώς μια νίκη επί των Τρικάλων θα ανεβάσει το ηθικό και με καλή ψυχολογία οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ θα μπουν σ’ αυτό τον κύκλο των δύσκολων αναμετρήσεων. Ο ΠΑΣ αναντίρρητα είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και γιατί διαθέτει καλύτερη ομάδα και επιπλέον έχει και το αβαντάζ της έδρας. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα πιάσει καλή απόδοση, θα είναι στη μέρα του και να παίξει με σοβαρότητα χωρίς ίχνος υπεροψίας.
Τα Τρίκαλα, πριν από μερικά χρόνια αγωνίζονταν ακόμα και στη Δ’ Εθνική, αφού ήταν τα πέτρινα χρόνια. Μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική και μάλιστα κακός τους δαίμονας ήταν η ….Δόξα Κρανούλας που πήρε ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας και κέρδισε με 1-0 μέσα στα Γιάννινα. Πέρσι τερμάτισαν στη 2η θέση του βορείου ομίλου και ανέβηκαν στη Β’ Εθνική αφού κέρδισαν με 2-0 τον Βύζαντα Μεγάρων (2η ομάδα του νοτίου ομίλου) σε μπαράζ αγώνα που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στις 29 Μαΐου 2010. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Ένοκ Πέρες από την Κόστα Ρίκα που το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Καβάλα, αλλά έχει μόνο μία συμμετοχή στους «Αργοναύτες».
Για την ομάδα των Τρικάλων ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά και το καλοκαίρι την παρουσίαζαν δημοσιεύματα σαν μια από τις διεκδικήτριες ομάδες της ανόδου στη σούπερ λίγκα, αλλά μέχρι τώρα αυτή δεν έπεισε για κάτι τέτοιο. Μέσα στην έδρα της κέρδισε 4-0 τον Λεβαδειακό, 2-0 τη Δόξα Δράμας, 1-0 τον Εθνικό, έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Αγροτικό Αστέρα και έχασε 1-0 από τον ΟΦΗ, ενώ και στην προηγούμενη αγωνιστική έχασε με 2-1 από τον Πιερικό. Εκτός έδρας πήρε ισοπαλία 0-0 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό και έχασε 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, 2-0 στην Ηλιούπολη, 2-0 στη Φυλή από τον Θρασύβουλο και 1-0 στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα. Τα Τρίκαλα, η Ηλιούπολη και ο Εθνικός Αστέρας είναι οι μοναδικές ομάδες στις 10 πρώτες αγωνιστικές που δεν έχουν σκοράρει εκτός έδρας.
Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ήταν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2005 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής. Ο ΠΑΣ κέρδισε δύσκολα 2-1 και στο τελευταίο λεπτό. Στο 26’ έγινε το 1-0 για τον ΠΑΣ με σουτ του Τζάνη, ισοφάρισαν 1-1 τα Τρίκαλα στο 81΄με κεφαλιά του Γιώτα και στο 90’ ο Καούνος (που μπήκε στο 84’ στη θέση του Βιλανάκη) με σουτ έκανε το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Προπονητής του ΠΑΣ ήταν ο Γιώργος Λαδιάς και των Τρικάλων ο Γιώτης Τσαλουχίδης.
Ο ΠΑΣ θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο με κάρτες Πάρη Ανδράλα, ενώ επιστρέφει ο Μανώλης Σκούφαλης που δεν πήγε στη Ρόδο λόγω τραυματισμού. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί με μια ελαφρά προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Στεφάν Ντεμόλ θα ανακοινώσει τους 19 παίκτες που θα είναι στην αποστολή. Δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα των κυανόλευκων. Πιθανόν ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Κηπουρό, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο, αριστερό τον Βάντερσον, κεντρικούς αμυντικούς τους Πάντο, Κώτσιο, αμυντικά χαφ τους Κεϊτά, Ανδράλα, κεντρικό χαφ τον Τζάνη, δεξιό τον Σιαλμά, αριστερό τον Ντε Βισέντι και προωθημένο κυνηγό τον Μπακαγιόκο. Στο μεταξύ χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηλίας Κώτσιος και Αλέξης Μιχαήλ.επισκέφθηκαν δύο Δημοτικά Σχολεία της πόλης το 5ο και 15ο, συνοδευμένοι από την Υπεύθυνη Marketing, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Μαίρη Πεζοδρόμου και τον Υπεύθυνο Εισιτηρίων κ. Ανδρέα Πότση και μοίρασαν εισιτήρια για το αυριανό παιχνίδι. Επίσης οι μικροί φίλοι έγιναν δέκτες πολλών αυτόγραφων, ενώ φωτογραφήθηκαν με τους ποδοσφαιριστές.
Διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Κύζας του συνδέσμου Δράμας. Βοηθοί του είναι οι Παρασκευούδης, Πολυμενίδης επίσης από τον σύνδεσμο Δράμας. Τέταρτος διαιτητής ο Ντίτσος (Πρέβεζας) και παρατηρητής ο Τσορτανίδης (Αχαΐας). Ο κ. Κύζας φέτος είχε διευθύνει και τον αγώνα Αγροτικός Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 στις 3-10-2010 στο γήπεδο Ευόσμου.
Προπονητής ο Γιώργος Βαζάκας
Πρόεδρος του Α. Ο. Τρικάλων είναι ο Βαγγέλης Πλεξίδας και προπονητής ο Γιώργος Βαζάκας, που θα έρθει για δεύτερη φορά στα Γιάννινα, αφού στην 3η αγωνιστική ήρθε και ως προπονητής της Ηλιούπολης από την οποία έφυγε το βράδυ της περασμένης αγωνιστικής. Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν με προπονητή τον Σάββα Παντελίδη, που απολύθηκε στις 4 Οκτωβρίου, έμεινε για λίγο «υπηρεσιακός» ο Βασίλης Καλογιάννης και στις 12 Οκτωβρίου ανέλαβε τα ηνία ο Γιώργος Μπένος. Όμως μετά την ήττα από τον Πιερικό το προηγούμενο Σάββατο στα Τρίκαλα επήλθε το διαζύγιο και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Βαζάκας.
Ο Γιώργος Βαζάκας γεννήθηκε στις 1-6-1960 στα Γρεβενά. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν κατά βάση στον Πυρσό Γρεβενών, στον Πιερικό και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, αλλά ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1994 από τον Ορέστη Ορεστιάδας. Και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο πολλών ομάδων όπως Ορέστης, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τύρναβος, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλωνας Αθηνών, Χαλκηδόνα, Εθνικός Αστέρας, Κέρκυρα, Ποσειδώνας Νέων Πόρων, Πανιώνιος, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Πιερικός, Ιωνικός, Φωστήρας, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ηλιούπολη. Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2002 είχε ανακοινωθεί από την διοίκηση επίσημα η πρόσληψή του στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ, αλλά τελικά μετά από λίγες μέρες ναυάγησε η συνεργασία, πριν καν αναλάβει τα ηνία.
Μόνο δύο φορές νίκησε τον ΠΑΣ
Ο Γιώργος Βαζάκας ως προπονητής βρέθηκε οκτώ φορές αντίπαλος του ΠΑΣ με πέντε διαφορετικές ομάδες και συγκεκριμένα με Τύρναβο, Ολυμπιακό Βόλου, Χαλκηδόνα, Ποσειδώνα Νέων Πόρων και Ιωνικό. Στα 8 αυτά παιχνίδια νίκησαν δύο φορές οι ομάδες του, έχασαν πέντε φορές και ένα ματς έληξε ισόπαλο.
Αναλυτικά οι αγώνες που ο Βαζάκας ήταν κόουτς στις αντίπαλες του ΠΑΣ ομάδες και στην παρένθεση και οι προπονητές του ΠΑΣ.
18-02-1998 (Γ): Τύρναβος (Βαζάκας) – ΠΑΣ (Παπαχρήστου) 1-1
10-06-1998 (Γ): ΠΑΣ (Παπαχρήστου) – Τύρναβος (Βαζάκας) 4-3
14-11-1999 (Β): ΠΑΣ (Μιχαλόπουλος) – Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας) 3-1
26-03-2000 (Β): Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας) – ΠΑΣ (Φοιρός) 0-1
20-10-2001 (Β): Χαλκηδόνα (Βαζάκας) – ΠΑΣ (Φοιρός) 3-0
05-10-2003 (Β): ΠΑΣ (Πέτερσον) – Νέοι Πόροι (Βαζάκας) 1-1
22-02-2004 (Β): Νέοι Πόροι (Βαζάκας) – ΠΑΣ (Νατροσβίλι) 3-2
24-02-2008 (Β): ΠΑΣ (Χατζάρας) – Ιωνικός (Βαζάκας) 1-0
26-09-2010 (Β): ΠΑΣ (Ντεμόλ) – Ηλιούπολη (Βαζάκας) 3-0
Η παρέα του Βαγγέλη Κοντογουλίδη
Στα Τρίκαλα αγωνίζεται και ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης που υπήρξε επί μια τετραετία ένας από τους αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων του ΠΑΣ. Στον «Άγιαξ» μεταγράφηκε από την Κοζάνη τον Ιανουάριο του 2006 (ήταν μεταγραφή του Κούγια «πακέτο» με τον Καζναφέρη από την Άρτα) και θα μείνει αξέχαστο το γκολ στο ματς με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη (31-1-2007) όπου στην παράταση εξασφαλίστηκε η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδος. Με τα χρώματα του «Άγιαξ της Ηπείρου έχει συνολικά στα πρωταθλήματα Γ’, Β’ και σούπερ λίγκα 70 συμμετοχές και 29 γκολ, ενώ σε αγώνες κυπέλλου έχει 14 συμμετοχές και 3 γκολ. Είναι η 2η φορά που θα παίξει αντίπαλος του ΠΑΣ μέσα στα Γιάννινα, αφού είχε προηγηθεί πριν από τη μεταγραφή του ένα παιχνίδι με την Κοζάνη.
Πλην του Κοντογουλίδη στα Τρίκαλα αγωνίζονται και άλλοι δύο πρώην παίκτες του ΠΑΣ και συγκεκριμένα ο τερματοφύλακας Θανάσης Τόλιος και ο Βούλγαρος μέσος Κρίστο Τελκίνσκι. Επίσης στους «Σακαφλιάδες» είναι και ο Λούκας Σκάγκλια (στενός φίλος του Λεονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα) που έκανε ένα χρόνο επί Όγιος προπονήσεις στον ΠΑΣ, αλλά δεν έκανε καμία επίσημη συμμετοχή, αφού δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο.
Οι παίκτες με συμμετοχές στην Α’ Εθνική
Αξίζει να δούμε και τους παίκτες που είναι στο ρόστερ των Τρικάλων και έχουν περάσει από τη σούπερ λίγκα. Ο γκολκίπερ Ζαφείρης έκανε 5 συμμετοχές πάλι με τα Τρίκαλα τη σαιζόν 1999-2000. Ο Θανάσης Τόλιος έχει 4 συμμετοχές με τον Εδεσσαϊκό, 12 με τη Βέροια και 7 με τον Εθνικό Αστέρα επίσης στη μεγάλη κατηγορία. Από εκεί και μετά έχουμε επίσης τους Γιάννη Χρήστου (52 συμμετοχές στο Αιγάλεω), Μιχάλη Μπουκουβάλα  (31 συμμετοχές με τη Λάρισα), Παντελή Ριζογιάννη (31 συμμετοχές με την Ξάνθη), Παναγιώτης Κόρμπος (15 συμμετοχές με τη Χαλκηδόνα), Βαγγέλη Κοντογουλίδη (7 συμμετοχές με τον ΠΑΣ), Ιβάν Ρούσεφ (8 συμμετοχές με Αθηναϊκό, 22 με ΑΕΚ, 43 με Λεβαδειακό), Δημοσθένη Μανουσάκη (26 συμμετοχές με Χαλκηδόνα, 68 με Αιγάλεω), Κρίστο Τελκίνσκι (16 συμμετοχές με ΠΑΣ, 22 με Ακράτητο, 37 με Καλλιθέα), Χουάν Μπαριέντος (21 συμμετοχές στον Θρασύβουλο). Υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες που μπορεί να μη έπαιξαν στη μεγάλη κατηγορία, αλλά έχουν πολλές συμμετοχές στη Β’ Εθνική όπως οι Γιώτας, Μπριλάκης, Μίνγκας, Ριζογιάννης.
Η προϊστορία στο στάδιο «Ζωσιμάδες»
Επτά φορές σε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος αναμετρήθηκαν στα Γιάννινα ο ΠΑΣ και τα Τρίκαλα με απολογισμό 5 νίκες του ΠΑΣ, 1 ισοπαλία και 1 νίκη των Τρικάλων. Η ήττα του ΠΑΣ σημειώθηκε στα «πέτρινα χρόνια» και τη χρονιά που υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις
1985 – 1985 (Β) ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα   1-1
1987 – 1988 (Β) ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα   2-0
1991 – 1992 (Β) ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα   3-1
1995 – 1996 (Β) ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα   1-0
1996 – 1997 (Β) ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα   1-2
1998 – 1999 (Β) ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα   1-0
2005 – 2006 (Γ) ΠΑΣ Γιάννινα – Τρίκαλα   2-1

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Σάββατο 4-12-2010 (15:00 ΕΤ3)
Βέροια-Διαγόρας Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κυριακή 5-12-2010 (15:00)
Καλλιθέα-Παναιτωλικός Χατζής (Δ. Αττικής)
ΟΦΗ-Πανθρακικός Μαντάκης (Ημαθίας)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιωνικός Ιωσηφίδης (Αθηνών)
Εθνικός Αστέρας-Εθνικός Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΠΑΣ Γιάννινα-Τρίκαλα Κύζας (Δράμας)
Λεβαδειακός-Πιερικός Δελφάκης (Αρκαδίας)
Δευτέρα 6-12-2010
Δόξα Δράμας-Ηλιούπολη (15:00 Conn-x) Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Θρασύβουλος-Αγροτικός Αστέρας (18:00 ΕΤ3) Βράκας (Εύβοιας)

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου