Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΕ ΟΦΗ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μετόχων


Η επιτακτική ανάγκη εξασφάλισης ενός ποσού που θα πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ μέσα στο επόμενο δίμηνο ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Το συγκεκριμένο ποσό θα πρέπει να συγκεντρωθεί είτε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1.754.000 ευρώ είτε από την πώληση των αδιάθετων μετοχών.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:30 κι αποφασίσθηκε αρχικώς να συμμετάσχουν στις εργασίες όλοι οι παριστάμενοι μέτοχοι. Ακολούθως ο ορκωτός λογιστής Τηλέμαχος Χαιρέτης ανέλυσε τα αποτελέσματα του έλεγχου που πραγματοποίησε στον ισολογισμό της ΠΑΕ.
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο κ. Μιχαλόπουλος, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 48 του νόμου 2190 η ΠΑΕ πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1.754.000 ευρώ, κάνοντας έκκληση στον κόσμο να καλύψει το παραπάνω ποσό.
Εν συνεχεία μίλησε ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος τόνισε: "Ο κ. Μιχαλόπουλος και ο κ. Χαιρέτης εξήγησαν αυτά που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Εγώ θέλω να αλλάξω ρότα και καθώς είμαστε εδώ όλοι μια οικογένεια που αγαπάει τον ΟΦΗ, να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα και να συζητήσουμε τα πάντα. Παλεύουμε καθημερινά να βρούμε τρόπους να τα βγάλουμε πέρα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα και χρειάζεται προσπάθεια. Αν δεν είμαστε όλοι ενωμένοι η ομάδα μας δεν έχει κανένα μέλλον.
Πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια ξέροντας τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αυτό το κάνουμε καθαρά από αγάπη και κοιτώντας σας στα μάτια, καθώς ακούω να λέγονται πολλά, ότι είμαστε φίλα προσκείμενοι σε άλλες ομάδες. Τα πάντα είναι ανοικτά και στο φως και όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να ελέγξει τα πάντα και το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Νιώθουμε ένα με εσάς και δεν έχουμε άλλο σκοπό από το να λύσουμε τα προβλήματα, αλλά και να καταφέρει η ομάδα να πετύχει το στόχο της.
Πρέπει να τρέξουμε όλοι μας με τον τρόπο του ο καθένας, έτσι ώστε να πουληθούν όλες οι μετοχές και να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι μπροστάρης και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Αν είμαστε μια γροθιά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα τα καταφέρουμε".
Για τη συμφωνία πώλησης των μετοχών από τους προηγούμενους κατόχους, ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε: "Συμφωνήσαμε με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που ήθελαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και καταλήξαμε στις 749 χιλιάδες που θα πρέπει να πάρουν. Η πρώτη δόση των 100 χιλιάδων αν δεν μπει, θα σφραγιστεί η επιταγή. Είναι μια συμφωνία που έχει γίνει. Νομίζω ότι όλοι θέλαμε να αλλάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η προηγούμενη κατάσταση".
Για τις προσπάθειες λύσεις του οικονομικού προβλήματος: "Κάποιες προσφυγές και κάποια χρέη προσπαθούμε να τα μεταθέσουμε μετά από έξι μήνες, έτσι ώστε ή να βρεθεί επενδυτής ή να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να πληρωθούν αυτά τα τρία εκατομμύρια που χρειαζόμαστε άμεσα για ρευστό. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στο Ηράκλειο επενδυτές, αλλά ούτε στην Αθήνα. Δεν πρέπει όμως να μιζεριάζουμε.
Σκεφτόμαστε για κάποιο δάνειο βάζοντας το γήπεδο ή το ΒΑΚ ενέχυρο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό που μπορούμε άμεσα να κάνουμε είναι να πουλήσουμε τις αδιάθετες μετοχές. Αν προσπαθούμε και τρέξουμε όλοι ίσως μπορέσουμε να τις πουλήσουμε και θα είναι μεγάλη βοήθεια για το σύλλογο. Παράλληλα να βάλουμε και εμείς χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να βοηθήσουμε την προσπάθεια. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρω αν ήταν άλλοι αν θα μπορούσαν να συνεχίσουν. Πρέπει να εξυγιανθεί η ομάδα και μετά έχουμε πλάνα και όνειρα, αλλά πρέπει με τις δύσκολες συνθήκες να ξεπεράσουμε αυτά τα μεγάλα προβλήματα με τα χρέη. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη την κοινωνία και το βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας".
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο παλαίμαχος άσος της ομάδας Μιχάλης Τζιράκης εξέφρασε μεταξύ άλλων την αντίθεσή του σε υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων της ομάδας για την λήψη δανείου. Παράλληλα κατέθεσε πρόταση για το πώς είναι δυνατόν να εξέλθει η ομάδα από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, αναφέροντας ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια λίστα ανθρώπων που έχουν την ευχέρεια να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα, μέσα στους οποίους θα είναι και αυτοί που δέχθηκαν κρούση από τον Νίκο Μαχλά και δεν ανταποκρίθηκαν. Εξ αυτών που είναι γύρω στους 500, να γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί ένα ποσό τις τάξης του ενός εκατ. ευρώ
Απαντώντας στην τοποθέτηση του Μιχάλη Τζιράκη, ο Νίκος Μαχλάς ανέφερε: "Είναι πολύ ωραία όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα. Να γίνει αυτή η λίστα και να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι μετοχές. Μέχρι τώρα όμως από όσους έχουν τρέξει να πάρουν μετοχές έχουν συγκεντρωθεί πολύ λιγότερα χρήματα. Μπορείς να έρθεις στη διοίκηση να αναλάβεις αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μια σωστή λύση, που όμως όταν πας να την κάνεις πράξη, απουσιάζουν όλοι. Από τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει τα παιδιά στο τμήμα του μάρκετινγκ δεν έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 300-350 χιλιάδες ευρώ.
Σχετικά με το γήπεδο, κανείς δεν θέλει να χαθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Δεν λέω για μεγάλο ποσό δανείου από την τράπεζα, αλλά για ένα ποσό δύο εκατ. ας πούμε που θα μπορεί να αποπληρωθεί σε πέντε χρόνια. Αν δεν πούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, τότε είναι πιθανόν η ομάδα να βρεθεί στη Δ’ Εθνική. Καλός είναι ο ρομαντισμός, αλλά δεν αρκεί. Και εγώ με τον ρομαντισμό ήρθα εδώ και το κεφάλι μου είναι στη λαιμητόμο. Αν δεν πάει καλά η ομάδα με τα χρέη, θα κυνηγάνε εμένα και θα μου πάρουν το σπίτι και την περιουσία μου. Πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές και η πραγματικότητα μιλάει με νούμερα. Αν δεν βάλουμε κάτι ενέχυρο και όχι να το ξεπουλήσουμε, δεν μπορούμε να βρούμε λύση. Με δάνειο έχουν σωθεί πολλοί, δεν είναι κάτι κακό. Στον ΟΦΗ συμβαίνει ότι και στην Ελλάδα. Πληρώνουμε χρέη που δημιούργησαν άλλοι. Τα χρέη τα έχει τώρα αυτή η διοίκηση και αυτή πρέπει να βρει τις λύσεις".
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του συλλόγου μετόχων, Ανδρέας Μανουσάκης, ο οποίος υπογράμμισε: "Πρέπει να αλλάξουμε τις δομές της ομάδας, να νοικοκυρευτεί και να έχει έσοδα και από παίκτες που θα μπορεί να πουλήσει. Γιατί και κάποιος επιχειρηματίας και να έρθει τώρα, όταν φύγει θα έχουμε πάλι τα ίδια. Πρέπει εμείς όλοι που είμαστε η ομάδα να αλλάξουμε τη νοοτροπία της, να είναι υγιής και να έχει βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Για πάρα πολλά χρόνια η ομάδα κατανάλωνε χωρίς να παράγει. Όλα αυτά που λέμε δεν μπορούν να γίνουν σε μια μέρα".
Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Βασίλης Ξημέρης, ο οποίος υποστήριξε: "Η συνολική ζημιά της εταιρείας μέχρι 30/6/2010 είναι επτά εκατ. ευρώ. Μέχρι τις 30/6/2009 ήταν 4.783.00 ευρώ. Και από 30/6/2009 μέχρι 30/7/ 2010 είναι 2.644.000, ενώ οι άμεσες υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουμε είναι 2.460.000 ευρώ. Χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα που τώρα δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να πουληθούν οι αδιάθετες μετοχές που είναι γύρω στις 400 χιλιάδες, να γίνει η αύξηση του ΜΚ και να έχουμε επτά χιλιάδες κόσμο. Όλα αυτά θα φέρουν μια ισορροπία στα οικονομικά. Από ΟΠΑΠ, χορηγίες και εισιτήρια θα έχουμε ένα εκατ. ευρώ. Τα πράγματα δεν είναι μαύρα, αλλά δεν είναι και ευχάριστα. Αν δεν βγούμε φέτος του χρόνου τέτοια εποχή θα μιλάμε για άλλα πράγματα. Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις για να βρεθούν τα χρήματα. Το δάνειο είναι μια έκτακτη και ακραία ανάγκη. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας, με καθαρότητα και διαφάνεια".
Τέλος ερωτηθείς για τον Μονιάκη ο Νίκος Μαχλάς είπε: "Είναι ένα παιδί που είχε προβλήματα και τον στηρίξαμε. Είναι άξιος και χρειάζεται βοήθεια ως οικογενειάρχης. Το συμβόλαιό του τελείωσε με τον ΟΦΗ και μου ζήτησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με καλύτερα οικονομικά δεδομένα. Οι συζητήσεις που είχαμε ήταν σε πολύ καλό δρόμο. Μιλήσαμε με έναν εκπρόσωπό του και τα βρήκαμε οριστικά συμφωνώντας να κάνουμε πράξη αυτά που είπαμε. Είχαμε ετοιμάσει το συμβόλαιο και ήταν έτοιμος να υπογράψει. Μου ζήτησε να το δει ο δικηγόρος του και μέχρι την Τετάρτη δεν έγινε τίποτα. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό, μου είπε ότι τους ενδιαφέρει ο παίκτης και από τη στιγμή που έχει συμφωνήσει προφορικά θα μας δώσει 100 χιλιάδες.

Το είπα στον Μονιάκη το συζήτησε με την οικογένειά του και πήρε και από εμένα το δικαίωμα για να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Πήγε να μιλήσει με τον Ολυμπιακό, δεν ξέρω αν τα έχει βρει και αν έχει υπογράψει, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εγώ δεν ξεπουλάω κανέναν παίκτη. Η υπόθεση έχει να κάνει με το μέλλον του και οφείλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να διαλέξει. Και το ότι θα πάρουμε ένα ποσό όπως οι 100 χιλιάδες είναι κάτι σημαντικό. Εγώ του προσέφερα πάντως ένα πολύ καλό συμβόλαιο, πολύ καλύτερο από όσο ακούγεται, αλλά έχει να κάνει με το μέλλον του. Όπου και να πάει πρέπει να τον στηρίξουμε και να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα. Ο ΟΦΗ μπορεί να βρει και άλλους που μπορούν να καλύψουν αυτή τη θέση
". 

contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου