Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-0 (Videos)


Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι το οποίο κράτησε 3 ώρες, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι επί του ΟΦΗ. Οπαδός του ΠΑΣ μπήκε στο γήπεδο και χτύπησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Βεζυρίδη (Videos)

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Football League, μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΟΦΗ, όπου η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ που σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Τάσος Κυριάκος.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς την τρίτη φορά διακόπηκε για μια ώρα!! Αρχικά υπήρξαν δύο μικρές διακοπές (18’ και 27’), καθώς στο ταρτάν του Σταδίου υπήρχαν φίλαθλοι του ΠΑΣ και ο διαιτητής ζήτησε να αποχωρήσουν.  Στην συνέχεια το παιχνίδι άρχισε ο ΠΑΣ σημείωσε γκολ και μετά έγιναν απίστευτα πράγματα!

Την στιγμή λοιπόν που ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 με το γκολ του Κυριάκου, ένας οπαδός (;) του ΠΑΣ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου εισήλθε στο γήπεδο και χτύπησε τον Τερματοφύλακα του ΟΦΗ Βεζυρίδη.

Στην εξέλιξη του επεισοδίου, ο Μπερτίν, έπιασε από τον λαιμό τον οπαδό, ο οποίος τελικά κατάφερε να ξεφύγει τόσο από τον παίκτη του ΟΦΗ, όσο και από την αστυνομία και ανέβηκε κανονικά στην εξέδρα. Έτσι, ο διαιτητής στο 46’ αποφάσισε να πάρει τους βοηθούς του και διέκοψε την αναμέτρηση.

Τελικά μετά από μια ώρα διακοπής, το ματς άρχισε κανονικά, με τον Βεζυρίδη να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις και τον ΟΦΗ να συνεχίζει με δέκα παίκτες, λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Μπερτίν, ο οποίος διαπληκτίστηκε με τον οπαδό του ΠΑΣ.

Το φύλλο αγώνα πάντως, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι για την ιστορία αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα με τη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ.

Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις που υπήρχαν επί πολλές ημέρες απ' όλες τις κατευθύνσεις για να υπάρξει ψυχραιμία, σύνεση και προσοχή για το υψίστης επικινδυνότητας ματς με τον ΟΦΗ, οι εκκλήσεις αυτές δεν έπιασαν τόπο. Η είσοδος ενός «ανεγκέφαλου» νεαρού στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου, ο οποίος κατευθύνθηκε προς τον Βεζυρίδη με άγνωστες διαθέσεις, είχε ως αποτέλεσμα να συμπλακεί μαζί του και ο διαιτητής Λαμπρόπουλος να αναγκαστεί να διακόψει το παιχνίδι για περισσότερο από μία ώρα. 

Πάντως μέσα στην ατυχία του ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να αισθάνεται διπλά τυχερός. Αφενός πήρε τους βαθμούς της νίκης, που δύσκολα θα τους χάσει στις δικαστικές αίθουσες, λόγω ένστασης που επρόκειτο να κάνει ο ΟΦΗ στο τέλος του αγώνα, αφετέρου γλίτωσε την οριστική διακοπή που θα ήταν καταστροφική, καθώς θα συνοδευόταν με μηδενισμό στο συγκεκριμένο ματς και αφαίρεση 3 βαθμών, μιας και η ομάδα ήταν υπότροπη από το ματς με την Βέροια. 

Ο κ. Λαμπρόπουλος από νωρίς είχε προβεί σε συστάσεις, καθώς είχε κάνει 3 ολιγόλεπτες διακοπές στο ματς και είχε ζητήσει να ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα να μην υπάρχει ρίψη αντικειμένων στη θύρα 9 πίσω από τον β' βοηθό, αλλά και να απομακρυνθούν από τον αγωνιστικό χώρο κάποια άτομα που περιφέρονταν στο ταρτάν. Στοιχειώδη πράγματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν από την αρχή. 

Στο 45', όμως, είχαμε το περιστατικό που από σήμερα το βράδυ κάνει το γύρο της Ελλάδας και αμαυρώνει και την εικόνα των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα, που στο σύνολό τους δεν παρεκτράπηκαν, αλλά αμαυρώνει και την προσπάθεια της ομάδας, που τερματίζει πρώτη και με διαφορά 4 βαθμών από τον δεύτερο και 8 βαθμών από τον τρίτο. 

Μέσα στο ψυχολογικό σοκ, όμως, που επέφερε αυτή η διακοπή και που πραγματικά «πάγωσε» τους χιλιάδες φιλάθλους που από νωρίς είχαν κατακλύσει το γήπεδο, ίσως και να προκύψει και κάτι καλό. Το πάθημα ελπίζουμε να γίνει μάθημα. 

Από εκεί και πέρα, η συνέχεια του αγώνα σίγουρα θα γίνει στις αίθουσες των αθλητικών δικαστηρίων.
Δόθηκε μάχη για να γλιτώσει η ομάδα από την τιμωρία μίας αγωνιστικής και πλέον -ως υπότροπη- κινδυνεύει από 2-4 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο που θα κυμαίνεται μεταξύ 100-150 χιλιάδων ευρώ.

Ασχέτως των προθέσεων της ΠΑΕ ΟΦΗ με πιθανή προσβολή του κύρους του αγώνα στα Γιάννινα, το αποτέλεσμα (1-0) -εφόσον αυτός συνεχίστηκε μετά τη διακοπή- δεν αλλάζει.

Εκείνο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να τιμωρηθεί ο διαιτητής εάν κριθεί ότι συνέτρεχε λόγος διακοπής του αγώνα. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι ο Ηλείος ρέφερι, Λαμπρόπουλος (διαιτητής Superleague) προτού λάβει την απόφαση για τη συνέχιση του παιχνιδιού, συμβουλεύτηκε και εξασφάλισε τη συγκατάθεση των προϊσταμένων του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Βέβαιο επίσης είναι ότι ο ΠΑΣ κινδυνεύει με βαριά τιμωρία για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο συγκεκριμένο ματς και φυσικά την εισβολή του οπαδού που επιτέθηκε στον Βεζυρίδη. Στην περίπτωση του ΠΑΣ, συντρέχει και λόγος υποτροπής αφού μόλις προ ημερών τιμωρήθηκε τελεσίδικα με βαρύ πρόστιμο για τη συμπεριφορά οπαδών του στον αγώνα με τη Βέροια, στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Πρωτόδικα, είχε τιμωρηθεί και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών (θα την εξέτιε στον αγώνα με τον ΟΦΗ), η οποία κατέπεσε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (καρέ-καρέ όσα έγιναν εντός κι εκτός γηπέδου):
2': Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιαλμάς με κεφαλιά στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βεζυρίδη.
4': Χλιαρό σουτ του Βλόνταρτσικ, ο Σικαλιάς δεν ανησυχεί.
10': Μακρινό σουτ του Βάντερσον από τα αριστερά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του ΟΦΗ.
11': Τρομερό σουτ του Κατσικογιάννη, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά. Στην επαναφορά, αυτή χτυπά στην πλάτη του Έλληνα γκολκίπερ, παίρνει τροχιά προς την εστία με τον Σικαλιά να αντιδρά μπλοκάροντάς την, πριν αυτή περάσει τη γραμμή όπως υπέδειξε ο βοηθός. Από τα τρία ριπλέι που έδειξε το κανάλι που έχει τα δικαιώματα, όμως, φαίνεται πως η μπάλα περνά ολόκληρη τη γραμμή. Συνεπώς, το γκολ ήταν έγκυρο. Δείτε τη φάση εδώ και το ριπλέι εδώ.
19': Προσωρινή διακοπή στην αναμέτρηση, καθώς ο διαιτητής ζήτησε να απομακρυνθούν κάποιοι φίλαθλοι του ΠΑΣ που εισήλθαν στο ταρτάν του γηπέδου.
24' ΓΚΟΛ ο ΠΑΣ: Ο Κώτσιος γεμίζει στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Σιαλμάς προλαβαίνει και περνά την μπάλα σε ένα χώρο που υπήρχαν μόνο παίκτες του ΠΑΣ και ο Κυριάκος με κοντινό πλασέ δε δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ. Δείτε το γκολ εδώ.
26': Νέα διακοπή στον αγώνα. Ο βοηθός έφυγε από την θέση του, καθώς υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΣ πίσω του και ο διαιτητής ζήτησε να αποχωρήσουν. Με την παρέμβαση των παικτών των γηπεδούχων που πήγαν προς το μέρος των οπαδών για να τους ηρεμήσουν, το παιχνίδι ξεκινά και πάλι. Δείτε εδώ πλάνα από τη διακοπή του αγώνα.
45+1': Οπαδός του ΠΑΣ εισέβαλλε στο γήπεδο και επιτέθηκε στον Βεζυρίδη. Ο Μπερτίν κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του ανεγκέφαλου, ο οποίος αποχώρησε τρέχοντας πριν φτάσουν οι σεκιούριτι. Δείτε εδώ την επίθεση στον Βεζυρίδη από την κανονική ροή του αγώνα κι εδώ το ριπλέι της εισβολής του ανεγκέφαλου οπαδού.
Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ των δύο ομάδων βρίσκονται στα αποδυτήρια και περιμένουν την απόφαση του διαιτητή, για το αν θα συνεχιστεί το ματς ή όχι. 
Οι άνθρωποι του ΟΦΗ και ο ίδιος ο Βεζυρίδης επικαλούνται ότι ο Έλληνας γκολκίπερ δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι. Ως εκ τούτου, ο τελευταίος μετέβη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό.
Σε περίπτωση που ο γιατρός κρίνει ότι ο Βεζυρίδης δεν μπορεί να συνεχίσει το ματς, αυτό θα διακοπεί οριστικά.
Ο διαιτητής αποφάσισε πως το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί με τον αναπληρωματικό γκολκίπερ, Αλέξη Κασμερίδη, καθώς ο Βεζυρίδης βρίσκεται στο νοσοκομείο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κρητική ομάδα θα παίξει για ένα ημίχρονο χωρίς τον Μπερτίν, ο οποίος αποβλήθηκε επειδή απώθησε τον οπαδό που εισέβαλλε.
Το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από περίπου 70 λεπτά διακοπής.
ΛΗΞΗ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
50': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιάσσου, ο Σικαλιάς μπλοκάρει την μπάλα.
59': Ωραία ατομική ενέργεια του Μπακαγιόκο, ο οποίος αποφεύγει τον Κιάσσο αλλά σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βεζυρίδη.
63': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάλαϊτζιτς, η μπάλα στην αγκαλιά του Σικαλιά.
65': Ο Ντάσιος κάνει το σουτ από μακριά, ο Σιαλμάς πράττει το ίδιο εντός περιοχής, αλλά ο Κασμερίδης που ήταν στη σωστή θέση, διώχνει την μπάλα. Δείτε τη φάση εδώ.
77': Σουτ του Κάλαϊτζιτς, η μπάλα πηγαίνει προς την εστία του ΠΑΣ, αλλά τελευταία στιγμή ο Πάντος με το πόδι διώχνει σε κόρνερ.
86': Σέντρα του Σιαλμά από τα αριστερά, η μπάλα περνά από τον Μπακαγιόκο και καταλήγει στον Σκούφαλη, ο οποίος σουτάρει και στέλνει την μπάλα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κασμερίδη. Δείτε τη φάση εδώ

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)/ Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τρύφων (Δράμας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι (73' Σκούφαλης), Τζάνης (80' Ανδράλας), Μπακαγιόκο (87' Φουρτάδο), Σιαλμάς

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης (45+' λ.τρ. Κασμερίδης), Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Ψωμάς, Κιάσσος, Μπούρμπος, Βλόνταρτσικ (46' Μανούσος), Κατσικογιάννης (75' Βερόν), Μπερτίν, Γιακούμπου, Αγρίτης.

Κίτρινες κάρτες: Ντάσιος (21', ΠΑΣ Γιάννινα), Κεϊτά (45', ΠΑΣ Γιάννινα), Σιαλμάς (74', ΠΑΣ Γιάννινα), Κώτσιος (82', ΠΑΣ Γιάννινα), Ανδράλας (85', ΠΑΣ Γιάννινα)- Γιακούμπου (21', ΦΗ), Κιάσσος (45+', ΟΦΗ)

Κόκκινες κάρτες: Μπερτίν (45+', ΟΦΗ)

Σκόρερ: Κυριάκος (24’, ΠΑΣ Γιάννινα)


Δοκάρι του ΟΦΗ - Απόκρουση του Σικαλιά στη γραμμή




Replay της αμφισβητούμενης φάσης της απόκρουσης στη γραμμή του Σικαλιά



Το γκόλ  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΦΗ 1-0



Απειλή διακοπής απο το Διαιτητή



Ανεγκέφαλος οπαδός εντός του γηπέδου



Replay εισόδου του ανεγκέφαλου οπαδού


Ευκαρία του ΠΑΣ με σουτ του Σιαλμά Νο1



Ευκαρία του ΠΑΣ με σουτ του Σιαλμά Νο 2



Ευκαρία του ΠΑΣ με σουτ του Σκούφαλη





PHOTOS






 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου