Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΦΗ



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Η στιγμή που όλοι περίμεναν στα Γιάννενα έφτασε. Η ομάδα της Ηπείρου έχει κατακτήσει ήδη τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στο ριμέικ των μπαράζ παραμονής της Ρόδου απέναντι στον ΟΦΗ. Η αντιπαλότητα των δύο είναι μεγάλη και το τρίποντο εκτός της βαθμολογικής σημασίας θα ενισχύσει και το πρεστίζ.
Το στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» θα είναι κατάμεστο έπειτα από την εξαφάνιση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στους «κυανόλευκους». Το πάθος στις τάξεις των Ηπειρωτών ξεχειλίζει και άπαντες θέλουν το τρίποντο για να ξεφύγουν 13 βαθμούς από τους Κρητικούς.
Ο ΠΑΣ με σκόρερ τον Μπακαγιόκο (15 συμ./10) έσπασε την παράδοση και πανηγύρισε τη νίκη στην Καισαριανή έπειτα από 38 χρόνια παρότι σε κάποια διαστήματα δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του. Ηταν το 3ο σερί τρίποντο με το ίδιο σκορ (1-0). Το θετικό για τον τεχνικό Στεφάν Ντεμόλ είναι ότι υπολογίζει και στον μέσο Κεϊτά (14 συμ.) που εξέτισε την ποινή του. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Πατσατζόγλου που ήρθε από την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Σικαλιάς – Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος – Κεϊτά, Ανδράλας, Κυριάκος – Σκούφαλης, Τζάνης, Μπακαγιόκο.
ΟΦΗ: Αγνοεί το τρίποντο στις τέσσερις τελευταίες εξόδους και γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να πάρει μία σπουδαία νίκη για να τονώσει την ψυχολογία του και να πλησιάσει την 3η θέση σε απόσταση αναπνοής. Οι Κρητικοί θα δοκιμαστούν στην καυτή έδρα του ΠΑΣ, σε ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες και καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση.
Με συγκομιδή 8 πόντων στα 7 τελευταία ματς φαίνεται ότι η ομάδα του Ηρακλείου διανύει περίοδο κάμψης. Μπορεί η διαφορά από τη 2η θέση να μειώθηκε στους πέντε πόντους, όμως η «λευκή» ισοπαλία στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον Πιερικό ήταν καταστροφική. Οι Κρητικοί ήταν για ένα ακόμα ματς πολύ κακοί, χωρίς πάθος και δημιούργησαν την πιο κλασική ευκαιρία στις καθυστερήσεις! Λογικά οι οπαδοί αποδοκίμασαν, όμως ο τεχνικός Νίκος Αναστόπουλος τόνισε ότι δεν ανησυχεί και περιμένει την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.
Ο προπονητής των Κρητικών θα βρεθεί σε γνώριμα λημέρια, αφού έχει εργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν στον ΠΑΣ, με τελευταία παρουσία του την περσινή στη Σούπερ Λίγκα. Ο κεντρικός αμυντικός Ψωμάς (15 συμ.) εξέτισε την ποινή του.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Βεζυρίδης – Μπούρμπος, Πίτσος, Ψωμάς, Μπερτέν – Κιάσσος, Κάλαϊτζιτς, Βερόν – Αγρίτης, Γιακούμπου, Γκουεϊ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τεράστια η κόντρα των δύο ομάδων, οπότε αναμένεται ένα σκληρό παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες. Είναι το μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς και συνήθως σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση των δύο αντιπάλων. Ο ΠΑΣ σαφώς και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και έχει το προβάδισμα λόγω έδρας. Από την άλλη πλευρά οι Κρητικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ματς είναι χωρίς επιστροφή και το αντιμετωπίζουν σαν τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου