Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αποτελέσματα 20ης αγωνιστικής - Πήρε τον βαθμό ο ΠΑΣ (+Video)


Με γκολ του Φουρτάδο ο ΠΑΣ Γιάννινα έσωσε την παρτίδα και πήρε τον βαθμό στην Ηλιούπολη (1-1). Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Εθνικός ο οποίος νίκησε με 2-1 την Βέροια. Ακάθεκτος και ο Διαγόρας έπιασε τον Παναιτωλικό στην δεύτερη θέση (1-0 την Δόξα Δράμας). Όλα μηδέν στη Νεάπολη για Ιωνικό και Εθνικό Αστέρα.
Με γκολ στο τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τον βαθμό στην Ηλιούπολη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Football Legaue. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 με τον ΠΑΣ να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας με 49 βαθμούς.

Την "τρελή" του πορεία συνεχίζει ο Διαγόρας. Η ομάδα της Ρόδου, νίκησε και την Δόξα Δράμας στο "σμαραγδένιο" νησί και "έπιασε" τον Παναιτωλικό στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς.
Από εκεί και πέρα, την ανοδική του πορεία με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του συνέχισε και ο Εθνικός, ο οποίος στο γήπεδο του Ελληνικού, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 της Βέροιας και πλέον έφτασε στους 23 βαθμούς.

Στο γήπεδο του Ευόσμου, σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε με 2-0 του Πιερικού, ενώ με το ίδιο σκορ (2-0) νίκησε στην Κομοτηνή και ο Πανθρακικός την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στην Νεάπολη, επίσης σε μια αναμέτρηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο Ιωνικός και ο Εθνικός Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0). Το Σάββατο στα Τρίκαλα, ο ΑΟΤ νίκησε με 1-0 τον Θρασύβουλο.

Η αυλαία της 20ης αγωνιστικής θα πέσει την Δευτέρα με δύο αναμετρήσεις. Στην Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό και στο "Ελ Πάσο" θα αναμετρηθούν η Καλλιθέα με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Ηλιούπολη - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

(38' Κρητικός / 87' Φουρτάδο)

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία νίκη έφτασε η Ηλιούπολη, όμως ο πρωτοπόρος ΠΑΣ, που ούτως ή άλλως υπέστη την πρώτη του βαθμολογική απώλεια μετά από έξι σερί επιτυχίες, ισοφάρισε στο 87' με κεφαλιά του Φουρτάδο. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο για να ανοίξουν το σκορ αλλά ο "ήλιος" ήταν αυτός που το κατάφερε με τον Κρητικό στο 38'.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

22': Ο Μπακαγιόκο έβγαλε καλή μπαλιά στον Ντε Βισέντι, αλλά το σουτ από καλή θέση έφυγε μόλις άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Ηλιούπολης.
24': Ένα καλό σουτ του Βάντερσον από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε θαυμάσια σε κόρνερ ο γκολκίπερ Μαράμα.
32': Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Μπακαγιόκο. Ο Ιβοριανός φορ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ Μαράμα, αλλά σούταρε βεβιασμένα πάνω στον γκολκίπερ της Ηλιούπολης.
38': Το γκολ της Ηλιούπολης με τον Κρητικό. Συγκεκριμένα σε γέμισμα του Ηλιόπουλου στα καρέ του ΠΑΣ, έγιναν κάποιες κόντρες σε αμυντικούς του ΠΑΣ, η μπάλα έφτασε στον Κρητικό που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το σουτ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά, κάνοντας το 1-0.
45': Κίτρινη κάρτα στον γκολκίπερ της Ηλιούπολης Μαράμα για καθυστερήσεις.
55': Κοντινή κεφαλιά του Τζάνη σε σέντρα του Σκούφαλη έφυγε άουτ.
65': Πάλι κεφαλιά από καλή θέση του Μπακαγιόκο δεν βρήκε στόχο και έφυγε άουτ.
71': Ο Σκούφαλης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ηλιούπολης, έπιασε την κεφαλιά ο Φουρτάδο και η μπάλα έφυγε άουτ.
73': Κοντινό σουτ του Ανδράλα απέκρουσε με ωραίο τρόπο ο γκολκίπερ της Ηλιούπολης Μαράμα.
78': Κίτρινη κάρτα στον Ορούσεβιτς της Ηλιούπολης, κίτρινη κάρτα και στον Μπουχάν του ΠΑΣ που διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή από τον πάγκο των αναπληρωματικών.
80': Ο Βαγγελής πήγε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Μαράμα, αλλά στο δυνατό σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε άουτ.
89': Η ισοφάριση 1-1 του ΠΑΣ με καρφωτή κεφαλιά του Φουρτάδο από καλή θέση, μετά από σέντρα ακριβείας του Ντάσιου από δεξιά.
90': Κίτρινη κάρτα στο Ντάσιο του ΠΑΣ.

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμας, Νικολόπουλος, Λεοντίου, Μπέριος, Ρουσάκης, Ουρόσεβιτς, Στεφανίδης, Θάνος (83' Δημήτρης), Ηλιόπουλος (75' Σικαλιάς), Κρητικός, Νιάρος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος, Σκούφαλης, Κεϊτά (65' Βαγγελής), Ντε Βινσέντι (65' Φουρτάδο), Μπακαγιόκο, Τζάνης, Ανδράλας (83' Τζημόπουλος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέγγος (Εύβοιας)

Ηλιούπολη - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (Video)




Στην συνέντευξη Τύπου οι προπονητές και οι παίκτες των ομάδων δήλωσαν τα εξής:

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ): «Από την ανάλυση των αγώνων που κάναμε της Ηλιούπολης, διαπιστώσαμε ότι η ομάδα αυτή έχει δυναμική μέσα στην έδρα της. Ήταν ένα δύσκολο ματς για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε αρχικά τρεις καλές ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ, αλλά από ένα λάθος που κάναμε μείναμε πίσω στο σκορ και πήρε το προβάδισμα η αντίπαλη ομάδα με το γκολ που σημείωσε. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είπα στους παίκτες μου να παίξουν πιο δυνατά και περισσότερο επιθετικά και θεωρώ ότι το έκαναν. Σ’ αυτό το παιχνίδι χάσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες, συγκριτικά με τις ευκαιρίες που χάσαμε σε άλλα παιχνίδια τον προηγούμενο καιρό. Τελικά ισοφαρίσαμε 1-1 και ο βαθμός που πήραμε είναι καλός. Η Ηλιούπολη έδειξε ότι πολεμά κάθε παιχνίδι. Αφού εμείς δεν ήμασταν ικανοί να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ, η Ηλιούπολη άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όπως και στους παίκτες της Ηλιούπολης για την προσπάθεια που κατέβαλαν».
Αλέξης Αλεξίου (προπονητής Ηλιούπολης): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ που έχει τους καλύτερους παίκτες και το ποιοτικότερο ρόστερ της κατηγορίας. Ανταπεξήλθαμε στις δυσκολίες του αγώνα και καταφέραμε να προηγηθούμε με το γκολ που σημειώσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έκανε κλασικές ευκαιρίες όπως στο α’ μέρος. Για δεύτερη Κυριακή σε μια φάση χάσαμε τη μπάλα και δεχτήκαμε γκολ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΣ που είχε ποιότητα στο ρόστερ και στον πάγκο. Ο ΠΑΣ θα πάρει το πρωτάθλημα όπως φαίνεται, γιατί έχει καλή ομάδα. Εμείς τον τελευταίο μήνα πάμε αρκετά καλά και σήμερα δυστυχώς δεχτήκαμε την ισοφάριση στο 90’¨.
Πάρης Ανδράλας (ποδοσφαιριστής ΠΑΣ): «Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε εμείς πρώτοι γκολ. Ό,ως δεν τα καταφέραμε και τουναντίον δεχτήκαμε εμείς γκολ από λάθος δικό μας. Στο β’ ημίχρονο πιέσαμε αλλά πήραμε μόνο την ισοπαλία και όχι τη νίκη».
Μιχάλης Νικολόπουλος (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης): «Ξέραμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Αλλά σε μια ολιγωρία στο τέλος του αγώνα, χάσαμε δύο βαθμούς, αφού ισοφάρισε ο ΠΑΣ».

(gianninasports.gr)

Αγροτικός Αστέρας - Πιερικός 2-0

(45+1' Γέσιτς, 58' Nαλμπάντης)
Οι άδειες εξέδρες (η ΠΑΕ Αγροτικός Αστήρ δεν σφράγισε τα εισιτήρια του αγώνα λόγω οφειλών της προς την εφορία) φαίνεται πως... ενέπνευσαν τους "σταχυοφόρους", οι οποίοι νίκησαν με 2-0 τον Πιερικό και αποσπάστηκαν από τις τελευταίες θέσεις. Στο 30', οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσουκαλίδη, όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γέσιτς ήταν πιο εύστοχος και άνοιξε το σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ναλμπάντης στο 58', ύστερα από σέντρα του Νίκου Παπαδόπουλου και ασίστ του Σαπάνη.

Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Γέσιτς, Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Γόγολος, Στεφανίδης, Γκόμες, Ναλμπάντης, Τσουκαλίδης.

Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Λόπες (46' Πέντα), Πουλάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριαζίδης (Έβρου)

Διαγόρας - Δόξα Δράμας 1-0

(65' Γεωργίου)

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό ανάμεσα στον Διαγόρα και τη Δόξα Δράμας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 29', όμως ο Ταμπάσης απέκρουσε το πέναλτι του Γκονζάλες. Λίγα λεπτά αργότερα, οι Ρόδιοι... ισοφάρισαν τις κλασικές ευκαιρίες για γκολ όταν Ρέγιες σημάδεψε το δοκάρι του Τοπαλίδη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 65', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρέγιες, οι αμυντικοί των "μαυραετών" δεν κατάφεραν να απομακρύνουν όπως θα έπρεπε και ο Γεωργίου με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τοπαλίδη.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Ρέγες, Σπάρταλης, Γεωργίου, Προβατίδης, Αγκιρίμπα, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Πάκαλτσης, Γκονζάλες, Χλωρός, Μαρκόφσκι, Μαραγκός, Λίμα, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Εθνικός - Βέροια 2-1

(51' Σύρος, 83' αυτ. Αουρέλιο / 30' Καπίας)
Σπουδαία βαθμολογική ανάσα πήρε ο Εθνικός που ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου μέρους και έφτασε στη νίκη επί της Βέροιας. Η ομάδα της Ημαθίας άνοιξε το σκορ στο 30' με κεφαλιά του Καπία, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στα ίσα με τον Σύρο, ενώ το τελικό 2-1 έγινε στο 83' με αυτογκόλ του Αουρέλιο. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσεμπερίδη στο 84'.

Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Γκράιμς, Σύρος, Ψιάνος, Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Ουατάρα (67' Ουατάρα), Περέιρα, Φαρινόλα, Βασιλόγιαννης, Παγώνης.

Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Συμεωνίδης, Αμαραντίδης, Αουρέλιο, Σαμαράς, Καπίας, Καλογέρης, Καλτσάς, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι (54' Κουτσοσπύρος), Σαϊτιώτης (64' Μπαργκάν), Καμινιώτης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)

Ιωνικός - Εθνικός Αστέρας 0-0

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ιωνικός και Εθνικός Αστέρας στο άδειο γήπεδο της Νεάπολης. Μία μοιρασιά που δεν βολεύει κανέναν, καθώς οι μεν Νικαιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ήττα της Αναγέννησης, οι δε Καισαριανιώτες να ανέβουν στην 8η θέση. Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκαν οι Τραορέ στο 74' και Χατζηγιαννακός στο 88'.

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Χατζηγιαννακός, Αρβανίτης, Βλάχος, Γιόνδης, Δελήμπασης, Πασάς, Σπυριδάκης, Ερρίκος (74' Ρες), Πολίτης, Άλβες.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Καρατζάς, Τραορέ, Σκάρος, Τσιώλης, Σανόκο, Φραντζεσκί, Λουάμο, Χανιώτης, Παπαζούδης, Άντονι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαγός (Αχαϊας) 
Πανθρακικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0

 (8' Ορλάντο, 92' Ούλμερς)
Τέλος στο μίνι σερί νικών της Αναγέννησης έβαλε ο Πανθρακικός, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο νεοαποκτηθείς Ορλάντο Κόστα άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, ενώ ο Ούλμερς κλείδωσε τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πως η ομάδα της Καρδίτσας παραβίασε την εστία του Ανδριόλα στο 56', όμως, το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο τους "τρίποντο" μετά από τρεις αγωνιστικές.

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Περπερίδης, Τζιωρτζιόπουλος, Νατσούρας, Βαγγελόπουλος, Ζησόπουλος, Σουλτανίδης, Ρομπέρ, Κριστ, Αρσενίεβιτς, Ορλάντο.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Πίτκας, Αγγελόπουλος, Μελαμπιανάκης, Μπαντάς, Λουίς Κάρλος, Βούκοβιτς, Μπιτέλης, Ραονέ, Ντοριβάλ, Μπουντούρης, Αθανασίαδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (31/01)

Λεβαδειακός- Παναιτωλικός (18.00, ΕΤ3)
Καλλιθέα- ΟΦΗ (18.00, CONNX)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    49
2. Διαγόρας    41
__________________________
3. Παναιτωλικός    41*
4. ΟΦΗ    33*
5. Λεβαδειακός    33*
6. Δόξα Δράμας    31
__________________________
7. Τρίκαλα    30
8. Πανθρακικός    25
9. Πιερικός    24
10. Ηλιούπολη    24
11. Θρασύβουλος    23
12. Εθνικός    23
__________________________
13. Εθνικός Αστέρας    23
14. Αγροτικός Αστέρας    23
15. Βέροια    22
16. Ιωνικός    19
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    17
18. Καλλιθέα    11*

* Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Καλλιθέα και ΟΦΗ έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου