Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: Παναιτωλικός – Θρασύβουλος 2-0

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Καρέ διαδοχικών ηττών συμπλήρωσε η ομάδα της Φυλής στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Παρά την αλλαγή προπονητή οι «πράσινοι» δεν έχουν καταφέρει να ανακάμψουν. Θα δώσουν δεύτερο σερί ματς στο γήπεδό τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι από τα φαβορί για την άνοδο και θα πρέπει να παρουσιάσουν βελτιωμένο πρόσωπο για να ελπίζουν στην αποφυγή των μπαράζ παραμονής.
Ο Θρασύβουλος στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς βρέθηκε νωρίς (16’) πίσω στο σκορ και ανέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, «πλήρωσε» τη φλυαρία του και για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και αν η αθηναϊκή ομάδα δεν καταφέρει να νικήσει τον Παναιτωλικό τότε το πιθανότερο σενάριο θα είναι να διεκδικήσει την παραμονή της στα πλέι άουτ.
Ο τεχνικός Ακης Μάντζιος ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στον πάγκο του Θρασύβουλου. Το δυσάρεστο για τον ίδιο είναι ότι βλέπει τα προβλήματα να αυξάνονται. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο αμυντικός Παπαθανασίου (5 συμ.), οι μέσοι Φρίμπονγκ (11 συμ./1), Λανγκλέ (17 συμ./2), Παληγεώργος (19 συμ.), Μουστόγιαννης (18 συμ./3) και Παπαζούδης (11 συμ./1).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Κωστάκης – Κολοτούρος, Κακαράς, Πρίπου, Βαλεριάνος – Νικλητσιώτης, Τσιμικλής, Κατσίκης, Σταμόγιαννος, Σκούρτης – Ζαχαρόπουλος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Οι δύο τελευταίες εκτός έδρας νίκες της ομάδας του Αγρινίου στο πρωτάθλημα έχουν σημειωθεί στο λεκανοπέδιο απέναντι στην Καλλιθέα και τον Ιωνικό. Τα «καναρίνια», λοιπόν, θέλουν να τριτώσει το καλό και να φύγουν με το τρίποντο από τη Φυλή, που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην απευθείας άνοδο.
Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν την περασμένη εβδομάδα του Πιερικού και με την ήττα του Διαγόρα από τον Εθνικό Αστέρα απομακρύνθηκαν τέσσερις βαθμούς από την 3η θέση. Οι Ροδίτες θα κοντραριστούν με τον ΟΦΗ και κάτω από προϋποθέσεις ο Παναιτωλικός μπορεί να αυξήσει και άλλο τη διαφορά. Ωστόσο, το τρίποντο σε βάρος της ομάδας του Αγρινίου ήρθε με αρκετό άγχος, κάτι που επεσήμανε και ο Μπάμπης Τεννές στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά.
Στο ματς της Φυλής, πάντως, ο Παναιτωλικός θα έχει τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών του. Συγκεκριμένα, στο πέταλο του Δημοτικού Σταδίου θα δώσουν το παρών 1.500 φίλοι της ομάδας του Αγρινίου.
Στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο ο Τεννές θα έχει στη διάθεσή του ξανά τον μεσοεπιθετικό Παππά (19 συμ./1), όμως θα λείψει ο τιμωρημένος μέσος Θεοδωρίδης (19 συμ./5) και ο χαφ Μπουμάλ (17 συμ./1) που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Τζενάμο – Βούκοβιτς, Κούσας, Εντζενγκουέλε, Παλαιολόγος – Μουμίν, Τζόνσον, Ρότσα – Παππάς, Μπαϊκαρά, Γκούρμα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εάν ο Θρασύβουλος δεν επικρατήσει, τότε το πιθανότερο είναι να αρχίσει να προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στα πλέι άουτ. Ασφαλώς και έχει μεγαλύτερη ανάγκη το τρίποντο από τον Παναιτωλικό, όμως οι απουσίες πολλών βασικών τον αποδυναμώνουν αισθητά στη μεσαία γραμμή. Εκτός των άλλων οι φιλοξενούμενοι με 1.500 οπαδούς στο πλευρό τους θα είναι σα να παίζουν στο γήπεδό τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου