Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

22η αγωνιστική: Χιτσκοκικό φινάλε στην Κατερίνη, μείωσε ο Παναιτωλικός


Με νίκες συνέχισαν Παναιτωλικός (1-0 τον Θρασύβουλο) και Λεβαδειακός (2-0 την Δόξα Δράμας) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Football League. "Γκέλαρε" ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Γιάννινα στην Κατερίνη (1-1 με τον Πιερικό).

Στους 5 βαθμούς μειώθηκε η διαφορά του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό μετά την ισοπαλία του πρώτου με τον Πιερικό, σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά και τη νίκη του δεύτερου στη Φυλή (1-0). Με το ένα πόδι στα πλέι οφ ο Λεβαδειακός που επικράτησε 2-0 της Δόξας, σημαντικό διπλό του Πανθρακικού στη Νεάπολη και λύτρωση της Ηλιούπολης στο 90' (1-0 την Αναγέννηση).

Με νίκη συνέχισε ο Παναιτωλικός στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Football League και μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πήρε βαθμό στην Κατερίνη πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Αγρινίου με γκολ του Γκούρμα στο ξεκίνημα του αγώνα, πέρασε από την Φυλή επικρατώντας με 1-0 του Θρασύβουλου και έφτασε έτσι στους 48 βαθμούς. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι προηγήθηκε στην Κατερίνη, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πιερικό, αλλά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 53 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, Ο Λεβαδειακός συνέχισε την ανοδική του πορεία, επικρατώντας με 2-0 της Δόξας Δράμας στην Λιβαδειά, και ανέβηκε έστω και προσωρινά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς. Η Δόξα έχασε έδαφος για την συμμετοχή στα πλέι οφ με την ήττα αυτή.

Στην Ηλιούπολη η ομώνυμη ομάδα με γκολ στο τέλος νίκησε με 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε (1-0) από τη Νεάπολη ο Πανθρακικός κόντρα στον γηπεδούχο Ιωνικό.

Το Σάββατο ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε με 3-2 της Βέροιας στον Εύοσμο, ενώ τα Τρίκαλα με 1-0 του Εθνικού Αστέρα. Η 22η αγωνιστική, ολοκληρώνεται με δύο σημαντικές αναμετρήσεις την Δευτέρα.

Στην Ρόδο θα αναμετρηθούν ο τρίτος Διαγόρας με τον πέμπτο ΟΦΗ και θέλουν τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για την άνοδο, ενώ στο γήπεδο του Ελληνικού θα παίξουν ο Εθνικός και η ουραγός Καλλιθέα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Θρασύβουλος- Παναιτωλικός 0-1

(6' Γκούρμα)

Ακόμα ένα βήμα για την πολυπόθητη άνοδο στη Superleague έκανε ο Παναιτωλικός που επιβλήθηκε 1-0 του Θρασύβουλου, στη Φυλή. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Αγρινίου, μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Μάριο Γκούρμα στο 6ο λεπτό.

Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Κωστάκης, Τσούτσουρας (46' Μπακασέτας), Κολοτούρος, Πρίπου, Κακαράς, Νικλητσιώτης (29' Σκούρτης), Μίχος, Ζώνας, Βαλεριάνος, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος.

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τέννες): Τζενάμο, Ρότσα, Ετζενγκουέλε, Κούσας, Βούκοβιτς, Μουμίν, Δέντσας, Μπαϊκαρά (67' Γκουέι), Γκούρμα, Παππάς (59' Τζόνσον), Παλαιολόγος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
_____________________________________________________________________

Πιερικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

(89' Μιλόσκοβιτς- 85' Μπακαγιόκο)

Ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από τη νίκη που θα τον έφερνε αγκαλιά με τον φετινό τίτλο, όμως ο Μιλόσκοβιτς είχε αντίθετη άποψη. Ο Μπακαγιόκο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα των Ιωαννίνων στο 87', όμως ο Σέρβος χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους, δύο λεπτά αργότερα.

Μετά από ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, Πιερικός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο τελευταίο συναρπαστικό πεντάλεπτο του αγώνα, αφού στην υπόλοιπη διάρκεια οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και προσωπικές μονομαχίες. Το τελικό 1-1 μάλλον αφήνει ευχαριστημένους και τους δύο αντιπάλους, τον μεν ΠΑΣ Γιάννινα γιατί θα μπορούσε να είχε ηττηθεί βάσει της συνολικής μετριότατης εικόνας που είχε, τον δε Πιερικό, γιατί τουλάχιστον πρόλαβε να ισοφαρίσει στο 89', τη στιγμή που ήταν ελαφρώς καλύτερος και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος και να έχουν μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, αλλά οι πρώτες καλές στιγμές του αγώνα ανήκαν στους παίκτες του ΠΑΣ, όπου στο 12' μια ωραία κάθετη μπαλιά του Πατσατζόγλου δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει ο Μπακαγιόκο, ενώ στο 23' ο Κώτσιος περισσότερο προσπάθησε να κάνει ένα γέμισμα από το κέντρο του γηπέδου, αλλά η μπάλα κατευθυνόταν στο «παραθυράκι» του Γουμάγια που έκανε μερικά βηματάκια προς τα πίσω για να τη βγάλει σε κόρνερ.
Ο Πιερικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή κεφαλιά με τον Πουλάκο στο 30', ενώ στο 39' έγινε μία φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, όταν ο Μιλόσκοβιτς πέτυχε ένα γκολ, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ ο Πουλάκος, ο οποίος ίσως να βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και να πάσαρε από αντικανονική θέση στον Μιλόσκοβιτς που καλυπτόταν.  
Στο β' ημίχρονο ο Πιερικός και πάλι μπήκε καλύτερα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έδειχνε να έχει πρόβλημα στον έλεγχο του ρυθμού και ίσως η απουσία του τραυματία Κυριάκου να έγινε αισθητή σ' αυτό το νευραλγικό χώρο. Στο 66' και το 70' σ' ένα καλό πεντάλεπτο που είχε ο Πιερικός με πρωταγωνιστική και στις δύο περιπτώσεις τον Γκουγκουλιά, δημιούργησε δύο κινδύνους για την εστία του Κηπουρού, που και πάλι πέρασαν ανεκμετάλλευτοι.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, απάντησε γρήγορα και στο 73' ο Ντάσιος δημιούργησε μια μεγάλη φάση, με τον Μπακαγιόκο όμως να σημαδεύει με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 85' οι «κυανόλευκοι» δεν συγχώρησαν και σε μία αντεπίθεση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ντε Βινσέντι, ο Φουρτάδο πάτησε την μπάλα στον Μπακαγιόκο που σούταρε και πέτυχε το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Κι ενώ απέμενε μόνο ένα πεντάλεπτο για να ολοκληρωθεί το ματς και το μόνο που χρειαζόταν ο ΠΑΣ ήταν να «παγώσει» λιγάκι το ρυθμό, δυστυχώς δέχτηκε ένα γκολ από τον Μιλόσκοβιτς, ο οποίος ξέφυγε από τον Μιχαήλ και πέτυχε ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ.
Το 1-1 αφήνει τη γλυκόπικρη γεύση που υπήρχε και στο ματς με την Ηλιούπολη, μόνο που ατή τη φορά αντεστράφησαν οι ρόλοι και ο ΠΑΣ ισοφαρίστηκε στο 89'. Βάσει εμφάνισης ο ΠΑΣ μπορεί να μη δικαιούταν τη νίκη, αλλά από την άλλη πλευρά, όταν μια τόσο έμπειρη ομάδα κρατάει στα χέρια της τη νίκη ως το τέλος, οφείλει και να την κατακτάει.

Το φιλμ του αγώνα

12' Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Πατσατζόγλου στον Μπακαγιόκο, πρόλαβε όμως και έκανε έξοδο ο Γουμάγιας.
23' Ωραίο αριστερό σουτ του Κώτσιου από τη σέντρα σχεδόν του γηπέδου, ο Γουμάγιας εκτινάχθηκε στο "παραθυράκι" της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ.
30' Σέντρα του Γκουγκουλιά, κεφαλιά του Πουλάκου, η μπάλα 3-4 μέτρα έξω από τοκάθετο δοκάρι του Κηπουρού. 
39' Σέντρα-σουτ του Λόπεζ, ο Μιλόσκοβιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την προώθησε στα δίχτυα του Κηπουρού, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ.
66' Σέντρα του Παπαγεωργίου, κεφαλιά του Γκουγκουλιά, η μπάλα λίγο άουτ και καλή στιγμή για τον Πιερικό.
70' Σουτ του Γκουγκουλιά που ελευθερώθηκε από δύο παίκτες του ΠΑΣ, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κηπουρού. 
73' Σέντρα του Ντάσιου από δεξιά, κεφαλιά του Μπακαγιόκο από πολύ καλή θέση η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
85' Κάθετη πάσα του Ντε Βινσέντι που έκλεψε από τον Παπαγεωργίου, ο Φουρτάδο πάτησε την μπάλα στον Μπακαγιόκο, σουτ και 0-1!  
89' Ισοφάρισε ο Πιερικός με τον Μιλόσκοβιτς, με ένα εξαιρετικό σουτ στο "παραθυράκι" του Κηπουρού που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. 
-Διαπληκτισμοί μεταξύ παικτών στο τέλος του αγώνα για μερικά λεπτά.

Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Χατζής, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Λόπεζ, Μιλόσκοβιτς, Πουλάκος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά, Ανδράλας, Πατσατζόγλου, Τζάνης, Σιαλμάς, Μπακαγιόκο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτση (Πειραιά)
____________________________________________________________________

Λεβαδειακός- Δόξα Δράμας 2-0

(7', 60' Λισγάρας)

Κομβικής σημασίας νίκη για τον καταρτισμό της πρώτης 6άδας σημείωσε ο Λεβαδειακός επί της Δόξας. Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Χρήστος Λισγάρας που σημείωσε και τα δύο γκολ των Βοιωτών. Μετά και από αυτή την αγωνιστική, η ομάδα του Βασίλη Βούζα συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα.

Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Αλεξίου, Λισγάρας, Κόλτζος, Ταραλίδης, Ναπολεόνι, Μπεγκόνια (69' Κορδονούρης), Λουτσιάνο (60' Κοιλιάρας), Ντιμπαλά, Ζουρούδης.

Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Πακάλτσης, Βέρτζος, Μπαξεβανίδης, Γελαδάρης, Σιάκας, Ρούτσης, Χλωρός (46' Καπέλ), Γκονζάλες, Αλεξάντροβιτς, Μαρκόφσκι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)

_____________________________________________________________________

Ηλιούπολη- Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 

(90' Λαμπρόπουλος)

Στη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της Ηλιούπολης, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος χάρισε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του, βρίσκοντας δίχτυα στην εκπνοή της αναμέτρησης. Το ματς ήταν ιδιαίτερα σκληρό, με συνέπεια ο διαιτητής Ιωαννίδης να δείξει πολλές κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη (83' Μελαμπιανάκης). Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Αναγέννησης απαρηγόρητους, καθώς δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την νέα ήττα του Ιωνικού.

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμας, Νικολόπουλος, Στεφανίδης, Σικαλιάς, Ρουσάκης, Λεοντίου, Πέπε Λα (46' Κρητικός), Κάμπας, Νιάρος (46' Ηλιόπουλος), Ιβάνοφ (57' Θάνος), Λαμπρόπουλος.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Ρίζος, Κουτρομάνος, Μπαντάς, Μελαμπιανάκης, Βούκοβιτς, Σενόνε, Μπουντούρης, Αθανασιάδης, Ραονέ, Φαλούκο, Λούις Κάρλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
___________________________________________________________________

Ιωνικός- Πανθρακικός 0-1

(60' Ούλμερς)

Εκ διαμέτρου αντίθετα ήταν τα συναισθήματα των δύο ομάδων μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Ο μεν Ιωνικός έδειξε για ακόμη μία φορά ότι δύσκολα θα αποφύγει τα πλέι άουτ (ή ακόμα και τον υποβιβασμό), ο δε Πανθρακικός πλησίασε τη Δόξα και φιλοδοξεί να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Η ομάδα της Νίκαιας είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Άλβες στο 57' (σημάδεψε το δοκάρι του Ανδριόλα), όμως τρία λεπτά αργότερα Αμπντελαΐμ Ούλμερς έκανε... χρήση του άγραφου ποδοσφαιρικού νόμου και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Χατζηγιαννακός (62' Σπυριδάκης), Αρβανίτης, Δελήμπασης, Άλβες, Τόμας, Βλάχος (75' Γιόνδης), Χατζής, Λαμπρόπουλος, Καπρανάς (29' Ανυφαντάκης), Πολίτης.

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας,, Περπερίδης, Μάλκι, Τζιωρτζόπουλος, Ορλάντο, Ζησόπουλος, Νικές, Ούλμερς, Βαγγελόπουλος, Αρσενίεβιτς (68' Κριστ), Λιαπάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοεμτζίδης (Κοζάνης)
_____________________________________________________________________

Αγροτικός Αστέρας- Βέροια 3-2

(6', 15' Γέσιτς, 9' Στεφανίδης - 39' Μπάρμπας, 90' Κουτσοσπύρος)

Αγροτικός Αστέρας: Λαμπάκης, Γέσιτς (88' Τσούκλης), Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Γόγολος, Στεφανίδης, Γκόμεζ (69' Μπεκιάρης), Ναλμπάντης, Τσουκαλίδης (24' λ.τρ. Κούτσης).

Βέροια: Συμεωνίδης, Καλί, Αμαραντίδης (18' Κουτσοσπύρος), Μπάρμπας, Σαμαράς, Τσιάτσιος, Καπίας (48' Τζημογιάννης), Καλογέρης, Καλτσάς, Μπλαζέφσκι (62' Μπαργκάν), Σαϊτιώτης.
_____________________________________________________________________

Τρίκαλα- Εθνικός Αστέρας 1-0

(80' Κοντογουλίδης)

Στο 61' ο Κοντογουλίδης είχε δοκάρι για τα Τρίκαλα

Στο 57' αποβλήθηκε ο Μπριλάκης των Τρικάλων με δεύτερη κίτρινη κάρτα

Τρίκαλα: Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος (53' Μπαλού), Χρήστου, Κοντογουλίδης (88' Μπακομήτρος), Μανουσάκης (70' Ουέλινγκντον), Μίνγκας, Μπριλάκης, Σαρακατσάνος, Ένοκ.

Εθνικός Αστέρας: Κοτταράς, Καρατζάς, Τραορέ, Σκάρος, Τσιώλης, Διαμάντης, Σανόκο (77' Βάσι), Φρατζεσκί, Χανιώτης, Παπαζούδης (87' Μπενίσκος), Αντονί (92' Αργυρίου).
___________________________________________________________________ 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (14/2)

Διαγόρας- ΟΦΗ (18.00, ΕΤ3)
Εθνικός- Καλλιθέα (19.00, CONNX)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    53
2. Παναιτωλικός    48
__________________________
3. Διαγόρας    41*
4. Λεβαδειακός    40
5. ΟΦΗ    39*
6. Τρίκαλα    36
__________________________
7. Δόξα Δράμας    31
8. Πανθρακικός    29
9. Ηλιούπολη    27
10. Αγροτικός Αστέρας    26
11. Εθνικός    26*
12. Εθνικός Αστέρας    26
__________________________
13. Βέροια    25
14. Πιερικός    25
15. Θρασύβουλος    23
16. Ιωνικός    19
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    17
18. Καλλιθέα    12*

* Διαγόρας, ΟΦΗ, Εθνικός και Καλλιθέα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου