Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νίκη και στην Κατερίνη θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα


Αποφασισμένος να πάρει διπλό και στην Κατερίνη είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα στο αυριανό παιχνίδι με τον τοπικό Πιερικό που θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Πιερίας.
Το παιχνίδι δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά αναμένεται να το παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι από την Κατερίνη αλλά και εκδρομείς από τα Γιάννινα, αφού βολεύουν ο καλός καιρός και η Εγνατία οδός. Μπορεί από το γήπεδο του Πιερικού να πέρασε με νίκη μόνο ο Παναιτωλικός, στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά ο ΠΑΣ δεν είναι σαν τους άλλους και είναι αποφασισμένος να δώσει τα «διαπιστευτήριά» του και εκεί. Έχει όλες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις να πάρει το διπλό για να αποδείξει για μια ακόμα φορά ότι δίκαια είναι στην πρώτη θέση και σωστά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου τον κατατάσσουν σαν μια ομάδα που δεν τη χωρά η Β’ Εθνική. Κι επειδή μετά ακολουθεί το επίσης εκτός έδρας παιχνίδι – ντέρμπι με τον Παναιτωλικό, με νίκη αύριο στην Κατερίνη ο «Άγιαξ» θα πάει περισσότερο άνετος στο Αγρίνιο για να βάλει και εκεί τη σφραγίδα του. Όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η αυριανή αναμέτρηση είναι δύσκολη, γιατί ο Πιερικός προέρχεται από δύο στη σειρά ήττες (2-0 από Αγροτικό Αστέρα, 2-1 από Παναιτωλικό) και θέλει θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσει την ισορροπία του και βγει από τη ζώνη των πλέι άουτ. Όμως υπάρχει διαφορά του «θέλω» από το «μπορώ». Μπορεί οι Κατερινιώτες να τα δώσουν όλα για τη νίκη, αλλά και ο ΠΑΣ θα παίξει με δύναμη και αποφασιστικότητα για να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Μάλλον τον βολεύει και η ισοπαλία στη χειρότερη των περιπτώσεων. Έτσι αφού πάει λογικά για δύο αποτελέσματα, δεν έχει και ιδιαίτερο άγχος, όπως έχουν οι γηπεδούχοι που αν χάσουν από τον ΠΑΣ, χάσουν στη συνέχεια και μέσα στη Βέροια, θα βρεθούν στο καναβάτσο και σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση.
Σήμερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κατερίνη. Πιθανή ενδεκάδα: Τερματοφύλακας Κηπουρός, δεξιός αμυντικός Ντάσιος, αριστερός Βάντερσον, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κώτσιος, Πάντος, αμυντικά χαφ Ανδράλας, Κεϊτά, χαφ Κυριάκος, Τζάνης, Σιαλμάς, προωθημένος κυνηγός Μπακαγιόκο.
Τον αυριανό αγώνα στην Κατερίνη θα διευθύνει η Θάλεια Μήτση του συνδέσμου Πειραιώς με βοηθούς τους Κοντίζα (Πειραιά), Τσάγγαρη (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Καλαθένος (Δωδ/νήσου). 
Η κ. Μήτση είχε διευθύνει και τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Καλλιθέα 8-1 για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής περιόδου 2008-2009, που έγινε στις 25-1-2009, όπου ο ΠΑΣ με τον Γκιγέρμο Όγιος ανέβηκε στη σούπερ λίγκα. Δεν έχει σφυρίξει άλλα παιχνίδια του ΠΑΣ.
Με σύμμαχο την παράδοση ο Πιερικός
Με σύμμαχο την προϊστορία, περιμένει ο Πιερικός τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κατερίνη, καθώς μετράει επτά νίκες, έξι ισοπαλίες και δυο ήττες στα δεκαπέντε παιχνίδια του. Στα αγωνιστικά, δίτερμα περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα για τους Κατερινιώτες, με τον Σταύρο Διαμαντόπουλο να δοκιμάζει σχήματα εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης. Στη διάρκειά της προπόνησης αποχώρησε με διάστρεμμα ο Περουτζίνι, όμως το πιθανότερο είναι να προλάβει να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα με τους Ηπειρώτες. Μικροενοχλήσεις ένιωσε και ο Κοντέων που ούτως ή άλλως όμως δεν υπολογίζεται από τον Διαμαντόπουλο καθώς είναι τιμωρημένος. Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος προπονητής δεν θα έχει ακόμη στη διάθεσή του τους τραυματίες Γουσούλη και Πέντα. Στον αντίποδα, επιστρέφουν οι Μιλόσκοβιτς και Πέτρου που εξέτισαν τις ποινές.
Γκουγκουλιάς: Μπορούμε τη νίκη
Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς γνωρίζει καλά τις δυσκολίες του κυριακάτικο αγώνα της Κατερίνης με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο τονίζει πως αν ο Πιερικός εμφανίσει το πρόσωπο που πρέπει, τότε θα δώσει χαρά στον κόσμο του. Ο κάπτεν του Πιερικού μίλησε στα «Αθλητικά Νέα», επισημαίνοντας: «Έχω όμορφες αναμνήσεις από τα Γιάννενα, έστω και αν δεν έπαιξα πολύ. Πήραμε την άνοδο τότε και διατήρησα αρκετές φιλίες. Ο ΠΑΣ δίκαια είναι πρώτος και θα ανέβει κατηγορία.  Όμως την Κυριακή θα τα δώσουμε όλα για να νικήσει ο Πιερικός. Μπροστά στον κόσμο μας δεν φοβόμαστε τίποτα και παίζουμε πάντα για τη νίκη, το ίδιο θέλουμε και τώρα κατά πρώτο λόγο. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα δώσουμε μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας». Ακολούθως, ο 27χρονος πρώτος σκόρερ των "μελανόλευκων" με 8 γκολ, συμπλήρωσε: «Οι διαφορές είναι μικρές, με εξαίρεση τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό που ξέφυγαν κάπως. Αν βλέπουμε χωριστά κάθε ματς μπορούμε να κάνουμε πολλές «ζημιές», όπως ήδη κάναμε. Στο Αγρίνιο άλλωστε ήμασταν άτυχοι.
Νίκη του ΠΑΣ στον α’ γύρο
Στο ματς του α’ γύρου που έγινε στις 11-10-2010 στα Γιάννινα ο ΠΑΣ κέρδισε με 3-1 τον Πιερικό στους «Ζωσιμάδες». Ο «Άγιαξ» ήταν δύο κλάσεις πάνω από τον Πιερικό και δεν τον άφησε ούτε μια φορά να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Κηπουρού, εκτός από τη φάση που ο Δήμου με κεφαλιά μείωσε στο 80’ τα σκορ σε 3-1. Στο διάστημα αυτό ήδη ο ΠΑΣ προηγούνταν με 3-0 με τα γκολ των Ανδράλα (11΄). Βάντρσον (29’), Κώτσιου (61’) και είχε ήδη τη νίκη στα χέρια του, αφού ο έλεγχος του παιχνιδιού δεν του ξέφυγε ούτε μια στιγμή.
ΠΑΣ (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά (65’ Τζημόπουλος), Ανδράλας, Ντε Βισέντι (71’ Σκούφαλης), Σιαλμάς, Μπακαγιόκο, Τζάνης (77’ Κυριάκος).
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας, Δήμου, Κοντέων (54’ Πουλάκος), Γ. Λαζαρίδης, Τασίδης, Παπαγεωργίου, Μιλόσκοβιτς (71’ Κωνσταντινίδης), Πορτουλίδης, Πέντα, Λόπεζ (65’ Κ. Λαζαρίδης), Γκουγκουλιάς.
Η προϊστορία του ΠΑΣ στην Κατερίνη
Συνολικά 15 φορές αναμετρήθηκαν ο Πιερικός και ο ΠΑΣ στην Κατερίνη για την Α’, Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία. Η προϊστορία καταγράφει 7 νίκες του Πιερικού, 6 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ.
1975-1976 (Α): Πιερικός – ΠΑΣ 3-0
1976-1977 (Α): Πιερικός – ΠΑΣ 2-0
1977-1978 (Α): Πιερικός – ΠΑΣ 2-2
1987-1988 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 4-1
1988-1989 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 1-0
1989-1990 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 1-1
1993-1994 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 3-0
1994-1995 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 1-0
1995-1996 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 0-1
1997-1998 (Γ): Πιερικός – ΠΑΣ 0-0
1998-1999 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 0-0
1999-2000 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 1-1
2005-2006 (Γ): Πιερικός – ΠΑΣ 0-1
2007-2008 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 2-1
2008-2009 (Β): Πιερικός – ΠΑΣ 0-0

Του Βαγγέλη Γυφτόπουλου (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου