Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι - Νίκες για Αγροτικό Αστέρα και Τρίκαλα (+Video)


Με νίκες των γηπεδούχων άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Football League. Στο γήπεδο του Ευόσμου, ο Αγροτικός Αστέρας προηγήθηκε στο 15' με 3-0 της Βέροιας και τελικά επικράτησε με 3-2, ενώ στα Τρίκαλα ο ΑΟΤ με δέκα παίκτες νίκησε με 1-0 τον Εθνικό Αστέρα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στα ματς που άνοιξαν την αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Football League. Στο γήπεδο του Ευόσμου, ο Αγροτικός Αστέρας πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 3-2 επί της Βέροιας στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Οι "πράσινοι" του Περικλή Αμανατίδη, έκαναν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και μόλις στο 15' είχαν καταφέρει να προηγούνται με 3-0 με γκολ των Γέσιτς (6', 15') και Στεφανίδη (9'). Η Βέροια πάντως στο δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες τελικές και κατάφερε να μειώσει με γκολ των Μπάρμπα (39') και Κουτσοσπύρου (90').

Στα Τρίκαλα, ο τοπικός ΑΟΤ του Γιώργου Βαζάκα, παρότι αγωνιζόταν για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπριλάκη, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη επί του Εθνικού Αστέρα με 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Κοντογουλίδης στο 80'.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα των Τρικάλων έφτασε στους 36 βαθμούς και είναι φυσικά σε τροχιά πλέι οφ. Αντίθετα ο Εθνικός Αστέρας έμεινε στους 26 βαθμούς, όσους έφτασε ο Αγροτικός Αστέρας.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Αγροτικός Αστέρας- Βέροια 3-2

(6', 15' Γέσιτς, 9' Στεφανίδης - 39' Μπάρμπας, 90' Κουτσοσπύρος)

Ο Αγροτικός Αστέρας θυμήθηκε τις περυσινές καλές εμφανίσεις του στον Εύοσμο, σημείωσε τρία γκολ από τα... αποδυτήρια και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν γειτονικό -βαθμολογικά- αντίπαλο.

Ο Ιβάν Γέσιτς έκανε την αρχή στο 6' με ωραίο πλασέ εντός περιοχής, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Στεφανίδης υποχρέωσε τον Συμεωνίδη να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Το 3-0 έγινε στο 15' πάλι από τον Γέσιτς.

Μετά τη... βροχή των γκολ από τον Αστέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και μόνο όταν ο Μπάρμπας μείωσε στο 39' με κοντινή κεφαλιά, επανήλθε το ενδιαφέρον. Τελικά, η Βέροια σημείωσε κι άλλο τέρμα με τον Κουτσοσπύρο, όμως ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος για να ισοφαρίσει. 

Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Γέσιτς (88' Τσούκλης), Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Γόγολος, Στεφανίδης, Γκόμες (69' Μπεκιάρης), Ναλμπάντης, Τσουκαλίδης (24' Κούτσης).
Βέροια (Γιώργος Κικερίδης): Συμεωνίδης, Καλί, Αμαραντίδης (18' Κουτσοσπύρος), Μπάρμπας, Σαμαράς, Τσιάτσιος, Καπίας (48' Τζημογιάννης), Καλογέρης, Καλτσάς, Μπλαζέφσκι (62' Μπαργκάν), Σαϊτιώτης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)




_________________________________________________________________________________

Τρίκαλα- Εθνικός Αστέρας 1-0

(80' Κοντογουλίδης)

Στο +5 από τη Δόξα βρίσκονται πλέον τα Τρίκαλα, μετά τη νίκη τους επί του Εθνικού Αστέρα και περιμένουν πιθανή ήττα των "μαυραετών" στο κυριακάτικο (12/02) ντέρμπι με τον Λεβαδειακό για να εδραιωθούν στην εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι Θεσσαλοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την ομάδα της Καισαριανής και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν ο Μπριλάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57'.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 61’ ο Κοντογουλίδης μετά από πάσα του Μανουσάκη έκανε το γυριστό σουτ και η μπάλα αφού βρήκε πρώτα το αριστερό κάθετο δοκάρι πέρασε παράλληλα πάνω από την γραμμή χτύπησε και στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα χέρια του Κοτταρά.

Τελικά, τα Τρίκαλα νίκησαν αριθμητικό μειονέκτημα, ατυχία και... Κοτταρά στο 80', όταν ο Ουέλινγκτον τροφοδότησε τον Κοντογουλίδη και ο τελευταίος την έστειλε στα δίχτυα του Αστέρα, χαρίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος (53' Μπαλού), Χρήστου, Κοντογουλίδης (88' Μπακομήτρος), Μανουσάκης (72' Ουέλινγκτον), Μίνγκας, Μπριλάκης, Σαρακατσάνος, Ένοκ.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Καρατζάς, Τραορέ, Σκάρος, Τσιώλης, Διαμάντης, Σανόκο (77' Βάσι), Φρατζεσκί, Χανιώτης, Παπαζούδης (87' Μπενίσκος), Αντονί (94' Αργυρίου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκράνας (Ξάνθης)



Απόλυτα ικανοποιημένος για τη νίκη του ΑΟ Τρίκαλα παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Βαζάκας:

Γιώργος Βαζάκας: «Θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση από ένα τραγούδι που λέει «τα παιδιά έχουν γίνει άντρες». Έδειξαν οι παίκτες μου για τρίτη φορά ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε αντιξοότητα. Με τον Ιωνικό, με τον Θρασύβουλο και σήμερα  μείναμε με δέκα παίκτες, αλλά όχι μόνο παίξαν και αντέδρασαν αλλά αν μία ομάδα δικαιούταν κάτι παραπάνω ήταν τα Τρίκαλα και αυτή είναι η μόνη μου διαφωνία με τον Νίκο Παντέλη, είχαμε καθαρό μυαλό και καλή λειτουργία. Δεν κινδυνέψαμε σε καμία άλλη περίπτωση εκτός από μια στημένη φάση. Είχαμε και το δοκάρι.  Τα παιδιά λειτούργησαν πιο θετικά. Έγιναν πρωταθλητές.  Έδειξαν ότι ζητούσαν το παιχνίδι και το πήραν παρόλες τις αντιξξότητες. Αρχίζει από δω και πέρα το πιο έντονο πρωτάθλημα. Μας καθιερώνει το αποτέλεσμα στην εξάδα και ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορούμε να κάνουμε μία διαφορά ασφαλείας. Η Δόξα Δράμας παίζει στον Λεβαδειακό και μπορούμε να κάνουμε μια διαφορά ασφαλείας. Οι παίκτες μου και ήθος και χαρακτήρα και μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ. Είχαμε υπομονή και περιμέναμε για να πάρουμε το παιχνίδι. Τα Τρίκαλα έχουν μεγάλη δυναμική στους φιλάθλους τα Τρίκαλα. Μετά από εμάς είναι τα Γιάννενα, ο Παναιτωλικός και η Δόξα Δράμας, αξίζουμε την άνοδο για τον κόσμο αυτό».

Νίκος Παντέλης:  «Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για την νίκη τους γιατί για μένα στο ποδόσφαιρο μεγαλύτερο ρόλο παίζει το μυαλό. Ξεκίνησε το παιχνίδι και είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία πέρασε ένα ημίχρονο το οποίο ήταν μοιρασμένο και 45 λεπτά ελέγχαμε το παιχνίδι . Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλά στην επανάληψη, χάσαμε μία καλή ευκαιρία και στην συνέχεια  αντί η αποβολή των Τρικάλων  να κάνει πιο εύκολο το έργο μας, μας αποσυντόνισε και με αποκορύφωμα την φάση του κόρνερ που προηγήγηθηκε  αλλά ήταν  αντισυναδελφικό που δεν παίχτηκε το fair play, από την οποία ξεκίνησε το γκολ των Τρικάλων αλλά αυτά συμβαίνουνε. Κάναμε και εμείς λάθος σαν ομάδα καθώς οι δικοί μου μισοί παίκτες είχαν πέσει πάνω στον Σαρακατσάνο και διαμαρτύρονταν. Μετά δεν υπήρχε παιχνίδι και τελικά χάσαμε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό. Για εμάς το μυαλό μας είναι στον Λεβαδειακό όπου πρέπει να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στον Γιώργο και τα Τρίκαλα για την νίκη τους»

Στην συνέντευξη τύπου ο Χάρης Μπριλάκης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για την αποβολή ενώ ο πρώην πορτιέρο του ΑΟΤ και νυν του Εθνικού Αστέρα, Δημήτρης Κοτταράς τόνισε πως ο ΑΟΤ έχει ταυτότητα.

Χάρης Μπριλάκης: «Ξέρουμε ότι παίζαμε με μια δύσκολη ομάδα. Δεν θέλω να αναλύσω το ματς αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που κατάφεραν να κερδίσουν το παιχνίδι μετά την αποβολή μου. Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκα. Από εκεί και πέρα όταν δουλεύεις καλά και σωστά κάποια στιγμή ανταμείβεσαι.. Εύχομαι στον Εθνικό Αστέρα καλή συνέχεια.
Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, έχουν μείνε δώδεκα παιχνίδια και αν παίξουμε όπως και σήμερα θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο».
Στην φάση της αποβολής κακώς έπραξα, γλίστρησα και βρήκα την μπάλα με το χέρι.  Την στιγμή που βγήκα με κόκκινη κάρτα ο κόσμος βοήθησε πολύ. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Δημήτρης Κοτταράς: «Ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα βαθμό από το παιχνίδι γιατί το ελέγχαμε αμυντικά. Στην φάση του γκολ δυστυχώς ασχοληθήκαμε περισσότερο απ’ ότι θα’ πρεπε με το fair play. Καμιά φορά το μυαλό είναι αυτό που κερδίζει και όχι η δύναμη και όλα τα υπόλοιπα. Αν είσαι πιο έξυπνος θα κερδίσεις.
Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων. Εύχομαι και θέλω να πάει στα μπαράζ, είναι μία ομάδα καλά οργανωμένη με μία ταυτότητα μέσα στο γήπεδο. Είμαι συγκινημένος και καταλαβαίνετε ότι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.
Εμείς ελπίζουμε να μην είμαστε στα μπαράζ για τα πλέι άουτ διότι είναι μία ψυχοφθόρα διαδικασία.
Εγώ από δω ξεκίνησα και ότι έκανα το χρωστάω στον ΑΟ Τρίκαλα.

_________________________________________________________________________

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Κυριακή (13/2)

Θρασύβουλος- Παναιτωλικός (15.00)
Πιερικός- ΠΑΣ Γιάννινα (15.00)
Λεβαδειακός- Δόξα Δράμας (15.00)
Ηλιούπολη- Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
Ιωνικός- Πανθρακικός (15.00, Κεκλεισμένων των θυρών)

Δευτέρα (14/2)

Διαγόρας- ΟΦΗ (18.00, ΕΤ3)
Εθνικός- Καλλιθέα (19.00, CONNX)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    52
2. Παναιτωλικός    45
__________________________
3. Διαγόρας    41
4. ΟΦΗ    39
5. Λεβαδειακός    37
6. Τρίκαλα    36*
__________________________
7. Δόξα Δράμας    31
8. Πανθρακικός    26
9. Εθνικός    26
10. Αγροτικός Αστέρας    26*
11. Εθνικός Αστέρας    26*
12. Βέροια    25*
__________________________
13. Πιερικός    24
14. Ηλιούπολη    24
15. Θρασύβουλος    23
16. Ιωνικός    19
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    17
18. Καλλιθέα    12

* Αγροτικός Αστέρας, Βέροια, Τρίκαλα και Εθνικός Αστέρας έχουν ένα ματς περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου