Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: Εθνικός Αστέρας – Τρίκαλα 1-0

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ξεσηκωμός επικρατεί στη θεσσαλική πόλη για το παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα. Ο ΑΟΤ με το τρίποντο σε βάρος της Δόξας Δράμας βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην εξάδα και οι οπαδοί θέλουν να τον σπρώξουν ακόμα πιο κοντά στη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Οι «κυανέρυθροι» μετρούν τρεις διαδοχικέ νίκες, ενώ στα εννέα τελευταία παιχνίδια έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα. Ευκαιρίες στη Δράμα δεν δημιούργησαν, όμως «χτύπησαν» όταν επρεπε με τον μεσοεπιθετικό Ουέλινγκτον (6 συμ./1) να βρίσκει δίχτυα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.
Ο τεχνικός Γιώργος Βαζάκας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα αυτό ορόσημο για την πορεία των Τρικάλων στο πρωτάθλημα και πλέον οι Θεσσαλοί δεν κρύβουν ότι ο στόχος διαφοροποιήθηκε και δεν είναι πια η σωτηρία. Ετσι, το δημοτικό στάδιο της πόλης αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο, αφού για πρώτη φορά οι «κυανέρυθροι» δείχνουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν έστω και στα μπαράζ το όνειρο της επανόδου στη Σούπερ Λίγκα.
Εκτός πλάνων του Βαζάκα θα βρίσκονται ο τιμωρημένος αμυντικός Γιώτας (15 συμ.) και οι μέσοι Τελκίνσκι (17 συμ./1), Ριζογιάννης (18 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Πουρής – Μπουκουβάλας, Χρήστου, Μπακομήτρος, Μπριλάκης – Κόρμπος, Μίνγκας, Μανουσάκης, Σαββίδης – Ενόκ, Κοντογουλίδης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Επειτα από έξι αγωνιστικές οι Καισαριανιώτες πανηγύρισαν νίκη και, μάλιστα, απέναντι στον Διαγόρα, του οποίου την αντίσταση δεν είχαν καταφέρει να κάμψουν στα τρία προηγούμενα παιχνίδία για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το τρίποντο ήρθε με αρκετή δόση άγχους και οι «ερυθρόλευκοι» απομακρύνθηκαν δύο πόντους από τη ζώνη των μπαράζ.
Στο ματς της Δευτέρας ο Εθνικός Αστέρας βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή που είχε από το 39’ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χανιώτη (2 συμ./2) που σημείωσε δύο γκολ πήρε σπουδαία νίκη με 4-3. Το κλίμα βελτιώθηκε αισθητά, όμως τα προβλήματα δεν εγκαταλείπουν τον Νίκο Παντέλη. Ετσι, το πιθανότερο είναι η ομάδα της Καισαριανής να παραταχθεί με ενισχυμένο κέντρο προκειμένου να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό.
Ο Παντέλης δεν υπολογίζει στον αμυντικό Χωριανόπουλο (17 συμ.) και τον μέσο Λουάμο (20 συμ./4), που είναι τιμωρημένοι. Αποθεραπεύτηκε ο αμυντικός Τραορέ (19 συμ).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Κοτταράς – Φραγκής, Τσιώλης, Καρατζάς, Τραορέ – Σκάρος, Σανόκο, Διαμάντης, Φραντζεσκί, Παπαζούδης – Χανιώτης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα Τρίκαλα έχουν βρει τα πατήματά τους και χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρία έσπασαν το αήττητο σερί της Δόξας εντός έδρας. Αντίθετα, ο Εθνικός Αστέρας επικράτησε δύσκολα του Διαγόρα, αν και έπαιζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω. Με όπλο τον ενθουσιασμό, λοιπόν, οι Θεσσαλοί θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς τα πλέι οφ. Και δείχνουν ότι μπορούν να το καταφέρουν και να σπάσουν την παράδοση που τους θέλει να έχουν μόνο ήττες σε τέσσερα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου