Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αναλυτικά η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2


Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:  
Απέρριψε το  αίτημα  προβολής βιντεοταινιών στο ακροατήριο. Απέρριψε ομοφώνως την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΟΦΗ λόγω ελλείψεως έννομου συμφέροντος. Δέχθηκε κατά πλειοψηφία ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. Κατά την άποψη της μειοψηφίας τα επεισόδια δεν ενέχουν το χαρακτήρα των εκτεταμένων αλλά των μεμονωμένων επεισοδίων. Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, λόγω υποτροπής, τις  πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των εκατόν πέντε χιλιάδων (105.000) ευρώ, και β. τη διεξαγωγή δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, για εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου(αγώνας της 10-1-2011 με ΠΑΕ ΟΦΗ).
Απέρριψε την ένσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά του κύρους του αγώνα της 10-1-2011 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΕ ΟΦΗ. Διέταξε την κατάπτωση του κατατηθέντος παραβόλου στην διοργανώτρια αρχή(ένσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά του κύρους του αγώνα της 10-1-2011).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΟΦΗ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της. Επέβαλε  στον Ν. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ(προπονητής) την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης. Απήλλαξε τον Κ. ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ(προπονητής τερμ/κων) από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 15-1-2011 με ΠΑΕ ΔΟΞΑ  ΔΡΑΜΑΣ).
Επέβαλε στο ΤΑΠ ΖΑΚΥΝΘΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της Ν. ΚΟΝΤΟΝΗ, β. του χρηματικού προστίμου των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, για τη συμπεριφορά του προπονητή τερματοφυλάκων της Α. ΒΟΣΣΟΥ, γ. του χρηματικού προστίμου των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της και δ. του χρηματικού προστίμου των χιλίων (1.000) ευρώ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της. Ήτοι συνολική χρηματική ποινή των εννιά χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ.Επέβαλε στον Ν. ΚΟΝΤΩΝΗ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και β. της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις (3) μήνες. Επέβαλε στον Α.  ΒΟΣΣΟ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και β. της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα. Απήλλαξε τον Ζ. ΜΑΡΙΝΟ(τραυματιοφορέας) από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 19-1-2011 με ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ).
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της(αγώνας της 15-1-2011 με ΠΑΕ ΔΟΞΑ  ΔΡΑΜΑΣ)
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της(αγώνας της 16-1-2011 με ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)
Επέβαλε στο ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του(αγώνας της 12-1-2011 με ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και τον Β. ΚΥΡΟΥΒΙΔΗ(διερμηνέας) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 23-1-2011 με ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ).

Έφεση θα καταθέσει ο ΠΑΣ:

Έφεση θα καταθέσει αύριο (Παρασκευή) στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά της πρωτόδικης απόφασης που εκδόθηκε σήμερα από την πειθαρχική επιτροπή, με την οποία ο ΠΑΣ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με 105.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τα γεγονότα του αγώνα με τον ΟΦΗ.
Η έφεση θα ασκηθεί ως προς το σκέλος αυτής της ποινής. Παράλληλα από την πειθαρχική επιτροπή απορρίφθηκε και η ένσταση του ΟΦΗ με την οποία ζητούσε να μηδενιστεί ο ΠΑΣ και να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά! Η απόρριψη της ένστασης δείχνει καθαρά ότι η επιτροπή δεν πείστηκε για τους ισχυρισμούς της Κρητικής ομάδας ότι τραυματίστηκε ο Βεζυρίδης και πλέον μετά την σε πρώτη βαθμό κρίση της πειθαρχικής επιτροπής αποδεικνύεται αυτό που τόσο καιρό φώναζε ο ΠΑΣ. Ότι δεν χτυπήθηκε και δεν τραυματίστηκε ο Βεζυρίδης και συνεπώς σωστά ο διαιτητής Λαμπρόπουλος συνέχισε το παιχνίδι. Και όλος αυτός ο θόρυβος που προκλήθηκε για δήθεν επίθεση και τραυματισμό στο Βεζυρίδη ήταν αδικαιολόγητος. Για την εισβολή του οπαδού υπήρξε η τιμωρία του προστίμου και των 2 αγωνιστικών για το γήπεδο.
Αν δεν αλλάξει η ποινή της τιμωρίας του γηπέδου στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, τότε ο ΠΑΣ θα παίξει χωρίς φιλάθλους στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Βέροια και Καλλιθέα. Το ματς του Σαββάτου με τον Αγροτικό Αστέρα θα γίνει κανονικά με φιλάθλους. Πληροφορίες από το Ηράκλειο αναφέρουν ότι έφεση θα καταθέσει και ο ΟΦΗ ως προς το σκέλος της απόρριψης της ένστασής του. Οπότε η υπόθεση από την αρχή θα κριθεί εκ νέου από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου