Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Θα φτάσει μέχρι το CAS ο ΟΦΗ


Η πρωτόδικη απόρριψη της ένστασης του ΟΦΗ κατά του κύρους του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ, έφερε τη συσπείρωση στο διοικητικό συμβούλιο της Ηρακλειώτικης ΠΑΕ.
Ενώ, λοιπόν, πριν από περίπου ένα μήνα, ο Νίκος Μαχλάς είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να παραιτηθεί μαζί με το υπόλοιπο συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (3/2) αποφασίστηκε να παραμείνουν οι πάντες στο πόστο τους ως το τέλος της σεζόν.
Στην ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε και η έφεση που θα καταθέσει ο ΟΦΗ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FootballLeague, επιμένοντας στην άποψη ότι το παιχνίδι των Ιωαννίνων έπρεπε να διακοπεί μετά τον τραυματισμό του Βεζυρίδη.
Μάλιστα, στο στρατόπεδο της Κρητικής ΠΑΕ, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν και στο CAS, σε περίπτωση που η ομάδα δεν δικαιωθεί ούτε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Συνεδρίασε  εκτάκτως το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ:

Το Δ.Σ. της Κρητικής ομάδας συνεδρίασε για περίπου 1,5 ώρα και αποφάσισε ότι ανακαλεί την απόφαση για παραίτηση προαναγγέλλοντας άμεσες αντιδράσεις, αρχής γενομένης με την υποβολή έφεσης.

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ο Νίκος Μαχλάς είχε ανακοινώσει πως θα παραιτηθεί και θα τον ακολουθήσει και η υπόλοιπη διοίκηση. Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου όμως αποφασίστηκε να παραμείνουν όλοι στο πόστο τους ως το τέλος της περιόδου με σκοπό το συμφέρον του ΟΦΗ.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της ένστασης για τον αγώνα με τον ΠΑΣ. Υπενθυμίζουμε πως πρωτόδικα η ένσταση απορρίφθηκε, όμως η κρητική ΠΑΕ θα ασκήσει έφεση, που θα κατατεθεί την Παρασκευή, στην Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Μάλιστα, σκέφτονται το ενδεχόμενο πως εάν δεν δικαιωθεί τότε θα προσφύγει στο CAS.

Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, μετά την απόρριψη της ένστασής της κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΕ ΟΦΗ στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή, επιθυμεί να θέσει υπόψη οποιουδήποτε διαθέτει ακόμη αντανακλαστικά, τον παρακάτω προβληματισμό : Πιθανή οριστική νομιμοποίηση με δεδικασμένο της εισβολής οπαδού εντός αγωνιστικού χώρου, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δυο βασικών ποδοσφαιριστών της μιας εκ των δύο ομάδων και την αλλαγή των αγωνιστικών ισορροπιών ενός παιχνιδιού από εξωγενείς παράγοντες υπέρ της αντίπαλης ομάδας, είναι επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα, τους πολιτικούς προϊσταμένους αλλά και την ελληνική κοινωνία να σκύψουν πάνω από το σοβαρότατο αυτό θέμα που ανακύπτει πριν είναι πολύ αργά –αν δεν είναι ήδη. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος γενίκευσης των φαινομένων της βίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ κινείται συντεταγμένα με συγκεκριμένες ενέργειες από την αρχή της περιόδου στον τομέα της πρόληψης της βίας και θα εξακολουθήσει να το πράττει.

Καλεί τον κόσμο της ομάδας να μην παγιδευτεί στις νοσηρές νοοτροπίες και στα νέα ήθη που φαίνεται  να προσπαθούν να επιβάλλουν ορισμένοι στο χώρο του ελληνικού αθλητικού γίγνεσθαι, αλλά να συνεχίσει να συμπαραστέκεται με αξιοπρέπεια, ήθος και σθένος στην ομάδα μας, όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ ομόφωνα αποφάσισε να ανακαλέσει την παραίτηση της και να εξακολουθήσει με μεγαλύτερο πείσμα την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Καλούμε το κόσμο του ΟΦΗ σε διαρκή συσπείρωση και συστράτευση στη κρίσιμη αυτή συγκυρία, πάντα με γνώμονα την προστασία της ομάδας από κάθε επιβουλή.


Μέτωπο κατά του ΟΦΗ από την ΕΠΑΕ:

Για "μέτωπο κατά του ΟΦΗ από την ΕΠΑΕ" έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ντίνος Μανταδάκης, μιλώντας στον "Athletic Radio 104,2".

O άνθρωπος που εκπροσωπεί τον ΟΦΗ  στις συνεδριάσεις της Football League αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Τρίτης, τα παιχνίδια σε βάρος του ΟΦΗ, το θέμα της αδειοδότησης και τις υποθέσεις Δημούτσου και Ψωμά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντίνος Μανταδάκης :

Mε το θέμα διαιτησία  και την απόφαση καρατόμησης του Γιαννόπουλου τι έγινε; "Η συνεδρίαση της ΕΠΑΕ είχε κάποια θέματα ημερήσιας διάταξης. Δεν υπήρχε πουθενά το θέμα διαιτησία. Ξαφνικά  ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα έθεσε θέμα αρχιδιαιτητή Γιαννόπουλου.

Παράπονα από την διαιτησία έχουμε λίγο-πολύ όλοι αλλά δεν γνωρίζαμε ότι θα τεθεί τέτοιο θέμα. Αιφνιδιαστήκαμε. Αντέδρασαν αρκετοί. Κάποιοι πρόεδροι δεν πήραν θέση. Κανείς δεν είπε ότι διαφωνεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η απόφαση είναι ομόφωνη. Δεν έγινε ψηφοφορία. Αυτά είναι τεχνάσματα".

Τι έγινε με τον κ. Αρβανιτίδη στην συνεδρίαση της ΕΠΑΕ; "Ο κ. Αρβανιτίδης πετάχτηκε και είπε ότι ο ΟΦΗ έκανε κακώς μεταγραφές από τη στιγμή που χρωστάει. Εκεί του έκανα επίθεση. Είδα ότι και κάποιοι άλλοι συμφώνησαν και απάντησα αναλόγως. Και τους είπα ότι ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα για αυτό και έρχονται οι παίκτες".

Εντοπίζετε μια προσπάθεια να μπαίνουν συνεχώς τρικλοποδιές από την ΕΠΑΕ προς τον ΟΦΗ; "Δεν βλέπω μόνο τρικλοποδιές. Δεν βλέπω κανένα να είναι μαζί μας. Μπορεί 2-3 να είναι αδιάφοροι, αλλά οι υπόλοιποι είναι απέναντι μας.

Υπάρχει ένα μέτωπο κατά του ΟΦΗ στην αίθουσα αυτή της ΕΠΑΕ. Ο ΟΦΗ δεν έχει φίλους εκεί. Με τους περισσότερους από τους ανθρώπους αυτούς ο ΟΦΗ δεν έχει τίποτε κοινό. Ουτε προς τον τρόπο σκέψης, ούτε προς τον τρόπο λειτουργίας".

Με την αδειοδότηση τι γίνεται; "Καθορίστηκε ότι για να παίξουν οι ομάδες στα πλέι-όφ πρέπει να έχουν αδειοδότηση. Πρότεινα πρώτα η Επιτροπή να καθορίσει ποιες ομάδες  πληρούν τις προϋποθέσεις και μετά να διεξαχθούν τα πλέι-όφ".

Με την υπόθεση Δημούτσο τι έγινε; "Δεν  υπήρχε ποτέ απόφαση της ΕΠΑΕ για το παιχνίδι ΟΦΗ-Ιωνικός για το θέμα αυτό. Ήταν σκόπιμη πληροφόρηση. Έχουμε κάποια υπόλοιπα σε κάποιους παίκτες τα οποία τα έχουμε βάλει σε ένα πλαφόν και προσπαθούμε να τα τακτοποιήσουμε.

Δεν μπορεί από αυτά να υπάρξει πρόβλημα διεξαγωγής σε κάποιο αγώνα του ΟΦΗ. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Είναι υπό έλεγχο τα περισσότερα από αυτά. Προβλήματα έχουμε, αλλά με πολύ κόπο προσπαθούμε να τα παλέψουμε".

Με την υπόθεση Ψωμά τι έγινε; "Έκανε προσφυγή και το πραγματικό ποσό που του οφείλαμε ήταν ένα ποσό τριών χιλιάδων ευρώ. Του καταθέσαμε τους μισθούς έστω και καθυστερημένα. Αξίωσε και άλλα ποσά τα οποία η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν τα αποδέχεται. Ο παίκτης κατήγγειλε το συμβόλαιο του.

Και εμείς το ίδιο για αυτόν. Ο παίκτης μας διεμήνυσε ότι θέλει δίκη. Την ημέρα του αγώνα με την Καλλιθέα, εμείς ήμασταν στο δικαστήριο και δικάζαμε την υπόθεση Ψωμά. Θα κάνουμε έφεση στην απόφαση που βγήκε εκτός και αν επέλθει κάποια άλλη συμφωνία. Εμείς δεν θέλουμε ποδοσφαιριστή που δεν θέλει να μείνει στην ομάδα".

Εκτιμάτε ότι ο Ψωμάς μπορεί να διεκδικήσει το συμβόλαιο του; "Δεν ξέρω. Έχουμε μια επαφή με τον δικηγόρο του και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου